Παράσχος: «Ο Μονεμβασιώτης είπε στημένους τους παίκτες μετά την ήττα από τη Λαμία, αγανάκτησα μαζί του»

Gazzetta team
Παράσχος: «Ο Μονεμβασιώτης είπε στημένους τους παίκτες μετά την ήττα από τη Λαμία, αγανάκτησα μαζί του»

bet365

Για το «διαζύγιο» με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και για όλο το παρασκήνιο της φυγής του από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», μίλησε ο Γιώργος Παράσχος με τα όσα υποστηρίζει να προκαλούν αίσθηση.
Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο πολύπειρος τεχνικός, μιλώντας στο «bwinΣΠΟΡ FM 94,6», αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στην σχέση του με τον κ.Μονεμβσιώτη λέγοντας πως ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου «τα έκανε λαμπόγιαλο στα αποδυτήρια και είπε τους παίκτες στημένους και τρυπημένους», αλλά και στην φυγή του Γιώργου Κασνασφέρη, τονίζοντας πως αυτή δεν είχε καμία σχέση με την δική του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν έχω ξαναβγεί να μιλήσω μετά από φυγή μου από μια ομάδα. Μίλησα το 2007 μόνο μετά τη φυγή μου από τον ΠΑΟΚ. Αναγκάστηκα τώρα να το κάνω αυτό γιατί έχω αγανακτήσει. Οταν ανέλαβα εγώ αυτή την ομάδα, το υλικό της ομάδας ήταν μετρημένο στα δάχτυλα των δύο χεριών. Από αυτούς μάλιστα και οι μισοί δεν παίζανε κιόλας. Από την πρώτη θητεία μου λίγο πολύ μαρτύρησα και γι' αυτό δεν έκατσα και έφυγα. Από εκεί και πέρα όμως δεν ήθελα να ανακατευτώ με τον ίδιο ιδιοκτήτη. Απλώς μεσολάβησε ο κ. Γκαγκάτσης ο οποίος μου έταξε και τι δεν μου έταξε. Του είπα "ρε άνθρωπε μου, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν.

Οσο και να μεγαλώσουν. Αυτό που με είχε ενοχλήσει στην πρώτη συνεργασία μας ήταν ότι μπερδεύτηκε στα πόδια μου. Ενώ ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι από τότε που ανέλαβα τον Πλατανιά δεν θέλω κανέναν στα πόδια μου. Ο κ. Μονεμβασιώτης εμπλέκεται σε όλα τα επίπεδα. Το θεωρείται τυχαίο ότι κάθε χρόνο άλλαζε 3-4 προπονητές; Πως το βλέπετε; Εγώ και φέτος του είπα αυτό το πράγμα και δεν μπόρεσε να το χωνέψει με τίποτα. Γι’ αυτό και στις πρώτες ήττες που κάναμε, ειδικά με τη Λαμία, ήρθε στα αποδυτήρια και τα έκανε λαμπόγελιο. Και τι δεν είπε στα παιδιά. Ηταν τελείως εξωφρενική η συμπεριφορά του να με αφήσει εμένα έξω από τα αποδυτήρια μαζί με το προπονητικό τιμ και να μιλήσει αποκλειστικά στα παιδιά. Εγώ τον προειδοποίησα. Αυτά τα παιδιά έχουν μαζέψει τόσους βαθμούς. Μην διαλύσει το κλίμα που δημιουργήσαμε με την πρώτη ήττα. Μου είπε ‘’όχι’’ και μετά πήγε μέσα και τι δεν τους είπε. Και στημένους και το ένα και το άλλο. Δεν με ήθελε μέσα στα αποδυτήρια, γιατί ήξερε πως αν ήμουν μέσα θα είχα φύγει τότε. Και τα παιδιά μου είπαν τα μισά πράγματα από αυτά που τους είπε.

Εγώ σεβάστηκα πάνω απ’ όλα αυτή την οικογένεια την οποία δημιουργήσαμε και δεν ήθελα τα παιδιά να τα αφήσω μόνα τους. Μετά από τόσα χρόνια είχα τόση διάθεση σε αυτή την ομάδα, είχαμε τέτοιο κλίμα που χαιρόμουν να πηγαίνω στην προπόνηση. Περνούσα τη μισή μέρα μου τόσο ευχάριστα που δεν την πέρασα σε μεγαλύτερες ομάδες. Ενιωθα τόσο γεμάτος. Ημασταν μια οικογένεια. Χαιρόσουν να δουλεύεις. Για να μην τους κόψω αυτή την διάθεση, τους είχα πει ότι κάθε εβδομάδα θα τους δίνω κάτι διαφορετικό για να μπορέσω στις προπονήσεις να τους διατηρώ σε αυτή την κατάσταση. Φυσικά όχι εις βάρος του στόχου που δουλεύεις κάθε εβδομάδα και τα προγράμματα. Και με έκαναν να ασχολούμαι όλη την εβδομάδα με την ομάδα.

Στις 25 Φεβρουαρίου, ήρθε ο κ. Μονεμβασιώτης και μου έκανε πρόταση για ανανέωση. Μου είπε πως τέλος του Μαρτίου θα έπρεπε να του δώσω απάντηση. Του είχα πει καλά. Ενας άνθρωπος ο οποίος είναι ικανοποιημένος από την ομάδα και τα έχει καλά με όλο τον κόσμο, εκείνη τη στιγμή αν ήμουν ικανοποιημένος θα του έλεγα ‘’υπογράφουμε τώρα’’. Για να έχεις μπροστά σου πέντε μήνες, να μπορέσεις να οργανώσεις την ομάδα και να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Αυτά που δεν είχαμε από την αρχή του καλοκαιριού. Εγώ δεν ήθελα να μείνω από τη στιγμή που μου έκανε αυτό το πράγμα μέσα στα αποδυτήρια. Για να μπορέσουν τα παιδιά να συνέλθουν, πέρασαν τρεις αγωνιστικές. Δεν ήθελε κανείς να πάρει την μπάλα στα πόδια και να αναλάβει τις ευθύνες.

Φτάνουμε στις 14 Απρλίου, πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Μου στέλνει τον κ. Γκαγκάτση και μου λέει ότι την Τρίτη 16 του μηνός, θα πάμε στα γραφεία να τα βρούμε και να υπογράψουμε. Δεν του απάντησα τότε, του είπα να περάσει το συγκεκριμένο ματς και θα δούμε. Προηγείται όμως το ματς με τον ΟΦΗ. Είχε όμως ένα παπαγαλάκι, έναν έμμισθο, που άρχισε μετά την ΑΕΚ να γράφει ‘’το τελευταίο του παιχνίδι’’, ‘’το παιχνίδι που κρίνεται με τον ΟΦΗ’’. Αυτά αν ήθελε τα σταματούσε όλα ο πρόεδρος. Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Τον βλέπω διαρκώς επί 90 λεπτά να δίνει εντολές στους παίκτες, να τρέχει δεξιά κι αριστερά, που πας εσύ, τι φάουλ είναι αυτό και τέτοια. Σε μια στιγμή τον ακούω να φωνάζει. ‘’Καλά δεν βλέπεις ότι πρέπει να κάνεις αλλαγή; Ξύπνα’’. Τρελάθηκα. Αυτό ήταν και το τέλος. Δηλαδή αν είναι δυνατόν, να βλέπεις έναν πρόεδρο να δίνει κατευθύνσεις και να μιλάει στα παιδιά και δεύτερον να απευθύνεται σε μένα και να μου λέει αυτό το πράγμα. Και επειδή το γήπεδο είναι άδειο τώρα αν δείτε ένα βίντεο θα τον δείτε να πηγαινοέρχεται δεξιά κι αριστερά και να μιλάει διαρκώς, κάνοντας τον προπονητή. Τότε τι με θέλεις εμένα ρε άνθρωπε μου; Το κυριότερο είναι ότι έδωσε πριμ στα παιδιά.

Δεν ήρθε μία φορά στους επτάμιση μήνες που είμαστε μαζί, να μου δώσει το χέρι του και μου πει συγχαρητήρια, ένα μπράβο. Ακόμα κι όταν με τίμησε η Σούπερ Λιγκ και ήρθε εκεί ο κόσμος, δεν κατέβηκε να μου δώσει μια ανθοδέσμη, κάτι. Από εκεί και πέρα εγώ είχα τελειώσει. Εμεινα μόνο και μόνο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έκανα την προσευχή μου και είπα να μπορέσουμε να πάρουμε 28 βαθμούς για να σωθούμε. Με όλες τις άλλες ισοβαθμίες υπερτερεί η ομάδα. Με το που τελείωσε το παιχνίδι, μάζεψα τα παιδιά, το προσωπικό και τους συνεργάτες μου, γιατί πήγαν να μπουν και κάποιοι παράγοντες και τους είπα να βγουν έξω, και τους χαιρέτησα. Σηκώθηκα κι έφυγα. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα το κουράγιο να πω τίποτα σε κανέναν.

Την Δευτέρα το βράδυ πήρα τηλέφωνο τον κ. Γκαγκάτση, γιατί στείλαν το γραφείο Τύπου τον Κώστα, ένα πολύ καλό παιδί που έχουν και βγήκε στην εκπομπή του Θωμαϊδή και βιάστηκε να το πει ο άνθρωπος. Αυτό έγινε γιατί ίσως ο κ. Γκαγκάτσης δεν τους ειδοποίησε ότι τον είχα πάρει τηλέφωνο 8ηώρα το βράδυ. Αυτοί δεν ξέρανε ότι έφυγα; Δεν μπορούσαν να με πάρουν ένα τηλέφωνο αυτοί; Ετσι ειδοποιήσαν τον κ. Γκαγκάτση. Την άλλη μέρα μου στέλνουν εξώδικο και η σκασίλα αυτού του ανθρώπου ήταν γιατί δεν με έδιωξε αυτός και έφυγα μόνος μου.

Το θέμα μου δεν συνδέεται καθόλου με τον κ. Κασναφέρη. Λες και τον φορτώθηκα εγώ όλα αυτά τα χρόνια και τον κουβαλούσα μαζί μου; Ετυχε να συνεργαστούμε σε δυομιση ομάδες. Στην Ξάνθη τον είχα κάποιους μήνες, τον βρήκα εκεί. Ο κ. Μονεμβασιώτης είπε ότι είμαι θύμα του κ. Κασναφέρη γιατί έπρεπε να πει κάτι. Να δικαιολογηθεί. Ολος ο κόσμος αναρωτιέται γιατί έφυγα. Αν υπήρχε μια υγιής κατάσταση δεν θα έμενα στην ομάδα; Δώσαμε την ψυχή μας για να μπορέσουμε να την κάνουμε ομάδα. Χάρη στην προσπάθεια των παιδιών. Χαιρόμουν να πηγαίνω στην προπόνηση. Αλλά τι να πω…

Δεν φτιάξαμε εμείς την ομάδα. Μας δώσανε κάποιες μέρες στην μεταγραφική περιόδο και μπορέσαμε να μαζέψουμε 23-24 παιδιά. Με τον κορονοϊό και τι δεν περάσαμε. Στο πρώτο παιχνίδι, χάσαμε τον Μαροκινό στόπερ με χιαστό και παρ’ όλο που δεν κάναμε ούτε προετοιμασία, ούτε τίποτα, δεν είχαμε έναν σοβαρό τραυματισμό και ειδικά μυϊκό. Αυτό που με δίδαξε στον Απόλλωνα δυο χρονιές, είναι ότι δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο εκτός από τον προπονητή. Ολοι. Το τι αλλαγές έκανε, το πως κατέβασε την ομάδα. Εδώ ασχοληθήκαν με της ΑΕΚ το παιχνίδι. Γιατί έβαλα δεξί μπακ τον Αρμένο; Αν είναι δυνατόν. Γιατί πάνω απ’ όλα δώσαμε όλο το βάρος στο ματς με τον Παναιτωλικό για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Και καθίσαν στο ματς με την ΑΕΚ και έλεγαν ότι δεν ήμασταν καλοί, ότι είμαστε ομάδα της πλάκας. Και τι δεν είπαν.

Το τι κλίμα υπήρχε στα αποδυτήρια σας το είπα. Αν τα παραλέω εγώ, ρωτήστε έναν παίκτη να σας πει πως ήμασταν και τι οικογένεια ήμασταν. Αυτός ο άνρθωπος είναι απαράδεκτος. Κάθεται και λέει ψέματα. Ότι έφυγα για τον Κασναφέρη, ότι δεν ειδοποίησα κανέναν, δεν ξέρει πως να δικαιολογηθεί. Ημουν τρελός εγώ να κάτσω άλλες επτά αγωνιστικές να έχω την ηρεμία μου, να πάρω τα λεφτά μου και να φύγω ; Δεν μου άφησε περιθώριο. Επρεπε να υπογράψω εδώ και τώρα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και επειδή τον είδα αδιόρθωτο, δεν άλλαξε τίποτα, ήθελα να πάρω το καπελάκι μου και να φύγω. Αντί να ακούσουμε ευχαριστώ βρήκαμε και τον μπελά μας από πάνω».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα