Ο Μακέντα κάτι... χρωστάει στον Ολυμπιακό! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Ο Μακέντα κάτι... χρωστάει στον Ολυμπιακό! (vids)

bet365

Τρία γκολ στην ΑΕΚ. Τέσσερα στον ΠΑΟΚ. Τα μεγάλα παιχνίδια «φτιάχνουν» τον Φεντερίκο Μακέντα και το Weekend γράφει για τον Ιταλό φορ που θέλει σαν... τρελός το πρώτο του γκολ σε «αιώνιο» ντέρμπι μετά και την ευκαιρία που τον «σημάδεψε»!

Τα μεγάλα παιχνίδια, τα κρίνουν συνήθως οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι που διαθέτουν την αγωνιστική και πνευματική ικανότητα να προχωρούν ένα βήμα μπροστά, όταν οι άλλοι κάνουν πίσω, με μία επαφή να διαμορφώνουν αποτελέσματα και παιχνίδια με ειδικό βάρος.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο στο τρίτο φετινό ελληνικό clasico! Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν μοναχά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, την ώρα που οι «πράσινοι» καίγονται για βαθμούς, ώστε να παραμείνουν στην τετράδα και να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Ο Λάζλο Μπόλονι περιμένει από τους παίκτες του εμφάνιση ανάλογη με εκείνη απέναντι στον ΠΑΟΚ και το κάτι παραπάνω από τα «βαριά» του χαρτιά. Ένα από αυτά είναι φυσικά και ο Φεντερίκο Μακέντα.

«Πληγώνει» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δεν χάνει ποτέ ο Παναθηναϊκός!

Ο 30χρονος άσος είναι ένας από τους λίγους παίκτες του «τριφυλλιού» που έχει καταφέρει την τελευταία τριετία να είναι καθοριστικός στα ντέρμπι. Ο Ιταλός στράικερ έχει σκοράρει μέχρι στιγμής επτά γκολ! Τρία με αντίπαλο την ΑΕΚ και τέσσερα απέναντι στον «δικέφαλο» του βορρά! Το αξιοσημείωτο είναι πως σε αυτά τα παιχνίδια, το «τριφύλλι» μέτρησε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες! Δηλαδή, όταν σκοράρει ο Μακέντα, ο Παναθηναϊκός σχεδόν πάντα νικά και ποτέ δεν χάνει σε ντέρμπι!

Aναλυτικά:

2019/2020

9η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-2, σκόραρε στο 87'!

10η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3, σκόραρε στο 67'!

22η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, σκόραρε στο 49'!

1η αγωνιστική playoffs: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1, σκόραρε στο 65'!

2020/2021

11η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2, σκόραρε στο 34'!

26η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1, σκόραρε στο 39'!

2η αγωνιστική playoffs: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0, σκόραρε στο 39'!

Η ευκαιρία που τον «στοίχειωσε»

Απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως, ο Μακέντα δεν έχει σκοράρει ποτέ. Ούτε μία φορά. Μάλιστα, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη, έχασε μια ευκαιρία που τον «στοίχιωσε», τον έκανε να χάσει τον ύπνο του! Τρελάθηκε! Στο 77' και ενώ το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο πάνω στο χορτάρι, η μπάλα του στρώθηκε ιδανικά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Σα εξουδετερωμένο. Εκείνος, όμως, κατάφερε να αστοχήσει σε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε πως δεν χάνονται!

Θέλει να πάρει το αίμα του πίσω!

Aπό εκείνο το βράδυ ο «Κίκο»... σημάδεψε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Αυτά που θα έρχονταν. Για να πάρει το αίμα του πίσω. Στο ματς της Λεωφόρου έμεινε εκτός αποστολής από τον Λάζλο Μπόλονι αλλά το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Αυτό που λέει όλη την εβδομάδα στους συμπαίκτες του; Το πόσο πολύ θέλει να σπάσει επιτέλους το ρόδι και να βοηθήσει την ομάδα του να φύγει με το «διπλό» από το Καραϊσκάκης.

4 γκολ σε 1 προσδοκώμενο!

Εξάλλου, στα τελευταία παιχνίδια βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Στα τρία τελευταία παιχνίδι έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερις φορές και μάλιστα με τρομερές εκτελέσεις. Για να καταλάβει κανείς το πόσο ποιοτικές ήταν οι επαφές του σε αυτά τα ματς, αρκεί μια ματιά στον δείκτη xGoals. Η ποιότητα των τελικών που του έφτιαξαν οι συμπαίκτες του ανταποκρίνονται σε 0.99 xGoals. Εκείνος, όμως, με τις τρομερές του εκτελέσεις, παραβίασε την αντίπαλη εστία 4 φορές!

 

Τελευταία Νέα