Ντιέγκο Μαραντόνα: Έργο τέχνης σε όλο τον κόσμο (pics)

Φώτης Καρακούσης
Ντιέγκο Μαραντόνα: Έργο τέχνης σε όλο τον κόσμο (pics)

bet365

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα και μετά τον χαμό του αποτελεί πηγή έμπνευσης σε όλον τον πλανήτη, με τα graffiti που τον απεικονίζουν να γεμίζουν τους τοίχους στην Αργεντινή, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ντιέργο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας αθλητής θρύλος, ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο κανένας από όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Μια προσωπικότητα που έκανε την διαφορά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον χαμό του να βυθίζει όλον τον αθλητικό πλανήτη στο πένθος.

Ένας χαμός που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Αργεντινή και όχι μόνο. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο μεγάλος Μαραντόνα, ο Θεός του ποδοσφαίρου δεν θα βρίσκεται ανάμεσά μας, στην πατρίδα του επικράτησε ένας μικρός χαμός. Ο κόσμος βρέθηκε μαζικά έξω από το «Μπομπονέρα» για να αποτείσει φόρο τιμής στον ήρωά του και φυσικά στην κηδεία του εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές.

Όλα αναμενόμενα για έναν άνθρωπο που ήταν πολλά παραπάνω από τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που πάτησε ποτέ του το πόδι σε αυτόν τον πλανήτη. Ήταν και παραμένει και μετά τον θάνατό του ένας θρύλος, ένας μύθος που πραγματικά δεν θα σβήσει ποτέ. Ένας θρύλος που όλοι θα τον θυμόμαστε σαν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, αλλά και πιο αυτοκαταστροφικό άνθρωπο που υπήρξε.

Στο να μην ξεχαστεί ποτέ ο Ντιέγκο Μαραντόνα, εκτός από τα όσα έκανε ο ίδιος ο «Θεός του ποδοσφαίρου», θα βοηθήσουν και τα graffiti που από την πρώτη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος έφυγε από κοντά μας, εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε όλες τις πόλεις του πλανήτη. Όχι μόνο σε αυτές της Αργεντινής, μιας χώρας στην οποία όντως λατρεύεται σαν Θεός, αλλά ξαναλέμε χωρίς καμία δόση υπερβολής, σε όλον τον πλανήτη, με αυτό της Καλαμαριάς να είναι ανάμεσά τους.

Graffiti που τον δείχνουν να μαγεύει στα γήπεδα, να βάζει γκολ με το... χέρι του Θεού. Να πανηγυρίζει και από πίσω του οι Άγγλοι στο Μουντιάλ του 1984 να είναι περίλυποι. Ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Graffiti το ένα καλύτερο από το άλλο, πραγματικά έργα τέχνης που μια σελίδα στο instagram τα συγκέντρωσε και συνεχίζει να τα συγκεντρώνει και εμείς δεν έχουμε παρά να τα χαρούμε, όπως χαιρόμασταν (εμείς οι μεγαλύτεροι) αυτόν τον Θεό να παίζει μπάλα και να μας μαγεύει όλους...

 

Τελευταία Νέα