ΑΕΚ: Ο Καρίμ θέλει να ξαναβρεί τη σχέση με τα δίχτυα (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Καρίμ θέλει να ξαναβρεί τη σχέση με τα δίχτυα (vids)

bet365

Το G-Weekend γράφει για τον Ιρανό επιθετικό της ΑΕΚ που έχει «σιγήσει» από τις 11 Ιανουαρίου και ενόψει ντέρμπι θέλει να βρει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, «τραβώντας» κουπί μόνος του μετά τον τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος αναμένεται να απουσιάσει για τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ρίχνει το κύριο βάρος της επίθεσης στις πλάτες του Καρίμ Ανσαριφάρντ για το επόμενο διάστημα. Ο 30χρονος Ιρανός επιθετικός στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, παρά την αρνητική τροπή που άρχισαν να παίρνουν τα πράγματα για την ΑΕΚ, έβγαλε στο χορτάρι την εκτελεστική δεινότητα που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ελλάδα με τις φανέλες του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού.

Ένας... killer μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με εξαιρετικά τελειώματα. Αυτός είναι ο Ανσαριφάρντ και κανείς δεν πρέπει να απόρησε βλέποντας τον να σκοράρει εννιά φορές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αποτελώντας μία μεταγραφή που πρόσθεσε και ποιότητα αλλά και προσωπικότητα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Χαρακτηριστικά που η Ένωση τα είχε ανάγκη. Ο Καρίμ, ωστόσο, από τις 11 Ιανουαρίου, όταν με δικό του γκολ είχε κρίνει τη νίκη της ΑΕΚ στη Λαμία, «σίγησε». Εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει χάσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε επιθετικό, αρκεί ένα γκολ για να τον βάλει και πάλι στην... πρίζα.

Ο Ιρανός φορ άλλωστε έχει αποδείξει ότι αν βρει ρυθμό στη συνέχεια δεν σταματάει, κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της σεζόν. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, λοιπόν, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Καρίμ προκειμένου να επιστρέψει δριμύτερος. Ο Ανσαριφάρντ εκτός του ότι θέλει να βάλει τέλος στην αφλογιστία των τελευταίων 48 ημερών, επιδιώκει κόντρα στον Παναθηναϊκό να «σπάσει» και την αρνητική προϊστορία που έχει στα ματς απέναντι στους «πράσινους».

Ο Καρίμ έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό οκτώ φορές στην καριέρα του. Τέσσερις με τον Πανιώνιο, τρεις με τον Ολυμπιακό και μία με την ΑΕΚ, μετρώντας μόλις μία νίκη, σε ένα ματς ωστόσο που δεν συμμετείχε ουσιαστικά σε αυτήν καθώς είχε μπει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις στο 1-0 των κυανέρυθρων επί των πρασίνων στη Νέα Σμύρνη τον Σεπτέμβριο του 2015. Όταν ακόμη ήταν... φρέσκος στα μέρη μας.

Από τότε μέχρι σήμερα απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να βγει από το γήπεδο ούτε μια φορά ως νικητής, έχοντας τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Δύο γκολ είναι ο απολογισμός του στα ματς με τους πράσινους, έχοντας ωστόσο βοηθήσει και τις δύο φορές τον Πανιώνιο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ σε άλλη μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό είχε δώσει την ασίστ.

Με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Ανσαριφάρντ από το ξεκίνημα της σεζόν έβαζε την υπογραφή του με γκολ σε μεγάλα ματς. Με δικό του τέρμα στις καθυστερήσεις έδωσε την πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στους ομίλους του Europa League, ενώ το δικό του γκολ θα έκρινε τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, αν η Ένωση δεν δεχόταν την ισοφάριση στο τέλος.

Στην πορεία, μάλιστα, σχεδόν κάθε τέρμα του ήταν «χρυσάφι» για την ΑΕΚ καθώς δικά του γκολ έκριναν τις νίκες απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (0-1), Αστέρα Τρίπολης (1-2) και Λαμία (0-1). Από εκείνο το ματς στη Φθιώτιδα ο Καρίμ δεν ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά λοιπόν από 48 ημέρες, είναι στα... πόδια του να επιστρέψει στα γκολ, σε μια περίοδο που στην αιχμή του δόρατος δεν υπάρχει άλλη επιλογή με εμπειρία. Μπορεί στη Λεωφόρο να γυρίσει τον διακόπτη; Η απάντηση το βράδυ της Κυριακής...

 

Τελευταία Νέα