Παναθηναϊκός: Έτσι παρέμεινε... αλύγιστος!

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Έτσι παρέμεινε... αλύγιστος!

bet365

Ο Παναθηναϊκός πριν από το ματς με την Λαμία μετράει έξι παιχνίδια δίχως να δεχθεί γκολ και το Gazzetta Weekend Journal εξηγεί τους λόγους που στα δύσκολα έχει καταφέρει το «τριφύλλι» να μην... λυγίσει αυτό το διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός είχε τρομερά δύσκολο Ιανουάριο κι όμως κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό σερί θετικών αποτελεσμάτων μέχρι και την ώρα της έναρξης του αγώνα με την Λαμία στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ναι μεν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα αν στο πρώτο ματς του 2021 με τον Αστέρα Τρίπολης είχε έρθει κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό, όμως, θα μπορούσαν όλα να έχουν πάει στράφι και η ομάδα να μην έχει καταφέρει να ορθοποδήσει αν οι αντίπαλοι είχαν βρει γκολ σε όλες τις ζόρικες καταστάσεις που βίωσε το σύνολο του Μπόλονι στα έξι ματς.

Η αλήθεια είναι πως το «τριφύλλι» θα πρέπει να μάθει να παίζει με κατοχή της μπάλας, οι «πράσινοι» να είναι επιβλητικοί στο γήπεδο και να μη δίνουν τόσα πολλά δικαιώματα. Έχουν την ικανότητα στο ρόστερ, όμως πρέπει όλο αυτό να προετοιμαστεί μέσα από τις προπονήσεις.

Όσο, όμως, τα αποτελέσματα είναι σε απόλυτη προτεραιότητα ξέχωρα από την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, τότε όλα έχουν πάει κατ' ευχήν. Γιατί πέρα από την όποια τύχη μπορεί εύλογα να ισχυριστεί κανείς πως έχει ο Παναθηναϊκός, υπάρχουν και στοιχεία που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση του «μηδέν» πίσω και την κατάκτηση πολύ σημαντικών «τριπόντων».

Αποκτά... υποσυνείδητη μαχητικότητα

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να πολεμάει και να μοχθεί για να παίρνει τ' αποτελέσματά του. Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι κάθε ματς έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τις απουσίες και τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε φορά για τον Λάζλο Μπόλονι, με αποτέλεσμα η ομάδα να χρειάζεται να παίξει αμυντικά σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των αναμετρήσεών του.

Οι αντίπαλοι αντιλαμβάνονται πως έχουν ευκαιρία να «χτυπήσουν» και να προσπαθήσουν να προκαλέσουν ζημιά στον Παναθηναϊκό, όμως, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» βγάζουν την απαιτούμενη και απαραίτητη μαχητικότητα. Αυτό είναι κάτι που ο Μπόλονι έχει περάσει στο υποσυνείδητο των παικτών του, οι οποίοι με συνεχή τρεξίματα, όπως φυσικά συμβαίνει κάθε φορά για την ομάδα που αμύνεται στα δύσκολα, φεύγουν από το γήπεδο με... τελειωμένες μπαταρίες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι «πράσινοι» έχουν κοντοσταθεί για να πάρουν μερικές ανάσες παραπάνω ή που φαίνεται ότι τα πόδια συνεχίζουν να κινούνται με υπερπροσπάθεια για να βγει το υπόλοιπο ματς.

Ο Βέλεθ ξεχωρίζει

Μαθαίνοντας στα 29 του να παίζει και ως αμυντικός χαφ όσο μπορούσε κι όσο γινόταν να κατανοήσει τη θέση, ο Φραν Βέλεθ έχει ξεχωρίσει με τις προσπάθειές του και την ένταση που έχει στο παιχνίδι του. Ο Ισπανός μπορεί να έχει υποπέσει σε λάθη κυρίως σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις του, αλλά ο τρόπος που πιέζει τον αντίπαλο, που επιστρέφει στην θέση του για να ελέγξει και το κέντρο, αλλά και να μπει στην άμυνα αν αντιληφθεί κάποιο κενό, είναι αξιοπρόσεκτος.

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν θα σταματήσουν να τρέχουν ακόμα κι όταν έχει αδειάσει το ντεμπόζιτο. Θα κάνει το αναγκαστικό φάουλ ακόμα και με... άγαρμπο τρόπο, αν είναι να σταματήσει μια επικίνδυνη επίθεση αντιπάλου, με την ομάδα του ανοργάνωτη.

Στο παιχνίδι με τον Βόλο παρά το γεγονός πως είχε επιστρέψει κανονικά στα στόπερ, πήρε φόρα και ήταν ανάμεσα σ' εκείνους που έτρεξαν μέχρι την απέναντι εστία στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού για το δεύτερο γκολ, κλωτσώντας και τη μπάλα με δύναμη στα δίχτυα για να ξεσπάσει!

Ο Διούδης είναι... στρατηγός

Πέρα από τις στιγμές που με εκπληκτικές επεμβάσεις έχει κρατήσει τον Παναθηναϊκό όρθιο, του έχει εξασφαλίσει τα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα ο ίδιος τρέχει ένα τρομερό σερί έξι δικών του αγώνων στο πρωτάθλημα με απαραβίαστη εστία, ο Σωκράτης Διούδης... ξέρει να μιλάει.

Είναι τρομερά σημαντικό για μια ομάδα και ιδιαίτερα για μια άμυνα να έχει πίσω της έναν τερματοφύλακα που πέρα από το γεγονός πως εμπνέει τα μετόπισθεν για ό,τι κίνδυνο διατρέξει η εστία του, μπορεί και να οργανώσει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σωκράτης Διούδης δεν μιλάει μονάχα όταν είναι κάνει έξοδο από την εστία του ή να φτιάξει ένα τείχος για στατική φάση αντιπάλου. Ξέρει να μιλάει στους συμπαίκτες του όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού προσπαθεί ν' ανταπεξέλθει σε συνθήκες πίεσης.

 

Τελευταία Νέα