Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά έχει χάσει τα περισσότερα πέναλτι από πέρυσι τον Γενάρη (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά έχει χάσει τα περισσότερα πέναλτι από πέρυσι τον Γενάρη (vids)

bet365

Ο Γάλλος έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, όμως από τον Γενάρη του 2020 είναι ο παίκτης που έχει χάσει τα περισσότερα πέναλτι στην ομάδα με τελευταίο χρονικά αυτό της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει εκτελέσει τέσσερα πέναλτι εκ των οποίων τα τρία έχει χτυπήσει ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Σουντανί έχει ευστοχήσει σε ένα και ο Γάλλος έχει βάλει δύο και έχει χάσει ένα, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που σημαίνει 66.7% ποσοστό επιτυχίας για εκείνον και 75% στο σύνολο για τους Πειραιώτες.

Εάν δούμε από τον Ιανουάριο του 2020 έως και σήμερα ο Ολυμπιακός έχει ευστοχήσει σε επτά πέναλτι και έχει χάσει πέντε. Από αυτά τα τρία είναι του Βαλμπουενά.

Πέρυσι ο Ματιέ Βαλμπουενά έχασε πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό με τον Διούδη να αποκρούει την εκτέλεσή του. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είχε χάσει πέναλτι και στο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΟΦΗ και έτσι ήταν το 2ο διαδοχικό που θα έχανε.

Εάν δει κανείς συνολικά τον Ολυμπιακό οι εκτελεστές πέναλτι είναι κυρίως οι Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Φορτούνης με τον Γαλλομαροκινό και τον Έλληνα άσο να έχουν χάσει από ένα πέναλτι. Πέναλτι έχουν χτυπήσει και οι Χασάν και Σουντανί, έχοντας σκοράρει από την άσπρη βούλα. Όλα τα παραπάνω προφανώς δεν έχουν να κάνουν με την τρομερή ποιότητα και την προσφορά του Ματιέ στον Ολυμπιακό. Είναι όμως ένα στοιχείο που μαρτυρά πως πιθανώς ο Ολυμπιακός να πρέπει να αποκτήσει άλλη προσέγγιση σε αυτόν τον τομέα.

Τα περσινά πέναλτι:

Βαλμπουενά με Λαμία: το έβαλε

Βαλμπουενά με Άρη (στο 4-2): το έβαλε

Φορτούνης με Άρη (στο 3-1): το έχασε

Βαλμπουενά με ΟΦΗ (στο 2-1): το έχασε

Βαλμπουενά με Παναθηναϊκό: το έχασε

Χασάν με Άρη: το έβαλε

Φορτούνης με ΟΦΗ (στο 3-1): το έβαλε

Ελ Αραμπί με ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου: το έχασε (είναι ο περσινός τελικός παρότι έγινε Σεπτέμβριο και τον κέρδισε ο Ολυμπιακός με 1-0)

- Τα τρία από τα τέσσερα περσινά χαμένα πέναλτι ήταν στα play offs

Φέτος τα πέναλτι έχουν ως εξής:

Βαλμπουενά με Ομόνοια: το έβαλε

Βαλμπουενά με ΑΕΚ: το έβαλε

Βαλμπουενά με ΠΑΣ Γιάννινα: το έχασε

Σουντανί με Λαμία: το έβαλε

- Σε όλη την περίοδο του 2019-2020 ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 17 πέναλτι, έβαλε 13 και έχασε 4 (ποσοστό 76,5%)

- Από Γενάρη του 2020 έως και σήμερα ο Ολυμπιακός έχει βάλει 7 πέναλτι σε όλες τις διοργανώσεις και έχει αστοχήσει σε 5

 

Τελευταία Νέα