Ο Μαουρίσιο στο ΟΑΚΑ δεν χάνει από την ΑΕΚ! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Ο Μαουρίσιο στο ΟΑΚΑ δεν χάνει από την ΑΕΚ! (vids)
Αθηναϊκό ντέρμπι την Κυριακή και το Gazzetta Weekend γράφει για την φοβερή παράδοση που έχει χτίσει ο Μαουρίσιο ως φιλοξενούμενος απέναντι στην Ένωση! Θα συνεχιστεί με την φανέλα του Παναθηναϊκού;

Μια δύσκολη ευρωπαϊκή εβδομάδα για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε, με τις ομάδες να επικεντρώνονται στα παιχνίδια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα αβαντάζ που τον... πληγώνει, να έχει μια εβδομάδα μπροστά του για να δουλέψει ενόψει του ντέρμπι της Αθήνας με την ΑΕΚ. Κάτι που η Ένωση δεν είχε...

Κι όχι απλά δεν είχε αυτή τη δυνατότητα να συγκεντρωθεί στο μεγάλο αυτό ματς, αλλά πηγαίνει πλέον σε αυτό και με αρκετά κακή ψυχολογία από την βαριά ήττα από την Μπράγκα και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League. Όλα αυτά είναι λοιπόν στοιχεία που ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι καλείται να εκμεταλλευτεί!

Όλοι θα παίξουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο σε ένα πραγματικά σπουδαίο και σημαντικό παιχνίδι για το «τριφύλλι». Ίσως όμως εκείνος που θα πρέπει να βοηθήσει λίγο παραπάνω τελικά να είναι ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος ενδέχεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να μην έχει δίπλα του τον Κουρμπέλη, όμως ξέρει π;vw να διαχειρίζεται τα μεγάλα παιχνίδια κι ειδικά με την ΑΕΚ εκτός έδρας, μιας και ποτέ δεν έχει ηττηθεί στο παρελθόν!

Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες κι ένα γκολ με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Μια τρομερή παράδοση έχει καταφέρει να δημιουργήσει όταν αγωνίζεται κόντρα στην ΑΕΚ εκτός έδρας ο Μαουρίσιο! Αυτό το έχει καταφέρει βέβαια με τον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνιζόταν μέχρι και πέρσι. Με τον «δικέφαλο» του βορρά λοιπόν, κατάφερε να μην ηττηθεί ποτέ στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ όταν αγωνίστηκε.

Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος μετρώντας ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα σε εκείνο το 1-1 του 2019, την χρονιά που στέφθηκε πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ, ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του πριν έρθει η ισοφάριση. Όμως, στο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενος αν και... τυπικά, έχει αγωνιστεί ακόμα μία φορά.

Πρόκειται για τον τελικό του Κυπέλλου του 2018. Σε εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ επικράτησε 0-2 της Ένωσης και κατέκτησε το Κύπελλο με τον Μαουρίσιο βασικό. Βέβαια, σε εκείνον το τελικό δεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, μιας και στο 80' αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Βέβαια όταν μιλάμε για τον Μαουρίσιο κόντρα στην ΑΕΚ δεν μπορούμε και δεν γίνεται να μην έρθει στο μυαλό μας ακόμα ένα γκολ! Ένα τέρμα που δεν μέτρησε αλλά και... μέτρησε σε εκείνο το επεισοδιακό παιχνίδι στην Τούμπα! Ο χαφ του «τριφυλλιού» ήταν εκείνος που επηρέαζε την φάση και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ μετά την κεφαλιά του Βαρέλα στο ντέρμπι που σημαδεύτηκε από τον Κομίνη και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο και το οποίο τελικά η Ένωση πήρε στα χαρτιά 0-3. Είναι ένας ακόμα λόγος ο Μαουρίσιο να θέλει μια νίκη στο ΟΑΚΑ την Κυριακή...

Έξτρα κίνητρο μια νίκη με τα «πράσινα» σε ντέρμπι...

Λόγοι για να θέλει ο Μαουρίσιο να είναι ο πραγματικός ηγέτης της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, αλλά και γιατί όχι συνολικά της ομάδας στο προσεχές ντέρμπι υπάρχουν πολλοί. Ένας απ' αυτούς πέρα του δικού του αήττητου, μπορεί κάποιος να πει πως είναι και η παρουσία του πρώην συμπαίκτη του Σάκχοφ απέναντι. Θέλει κι αυτή τη νίκη... γοήτρου!

Όμως υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό. Μέχρι τώρα ο Μαουρίσιο δεν έχει πανηγυρίσει με τον Παναθηναϊκό μια μεγάλη νίκη σε ντέρμπι. Με τον Ολυμπιακό μπορεί να ικανοποίησαν οι «πράσινοι» κι ο ίδιος, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Με την ΑΕΚ υπάρχουν οι κατάλληλες συγκυρίες αυτό να γίνει. Κάτι η κούραση της Ένωσης τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, κάτι η καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό βοηθούν την ομάδα του Μπόλονι.

Εκτός αυτών, ο Μαουρίσιο και οι συμπαίκτες του πρέπει να δουν τα τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ με γηπεδούχο την Ένωση! Οι «πράσινοι» αγνοούν το διπλό από το 2017! Τρία χρόνια, πέντε παιχνίδια, τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να τελειώσουν οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι και δεδομένα θα παίξει τον δικό του ρόλο την Κυριακή...

 

Τελευταία Νέα