Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» για το ντέρμπι! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» για το ντέρμπι! (poll)

bet365

Το G-Weekend στέκεται στους πέντε τομείς που μπορεί να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στο προσεχές ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και ζητάει τη ψήφο σας.

Ένα ντέρμπι έχει πάντα τις ιδιαιτερότητές του και πόσω μάλλον ένα ντέρμπι των δύο «αιωνίων» αντιπάλων. Του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Το Gazzetta Weekend ξεχωρίζει λοιπόν πέντε σημεία - κλειδιά των ερυθρόλευκων για το ματς.

1. Ο Σα και η άμυνα:

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς στο γήπεδό τους έχουν ένα απίστευτο 14-0 υπέρ τους σε έξι αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συνολικά δε στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχουν δεχθεί παρά ένα γκολ στο ματς με τον ΠΑΣ. Έχει λοιπόν κομβική σημασία να κρατήσει το μηδέν. Ο δε Σα σε ματς με τον Παναθηναϊκό έχει πιάσει πέναλτι (του Μακέντα) και έχει κάνει σημαντικές αποκρούσεις.

2. Να σκοράρει πρώτος και όσο πιο νωρίς γίνεται:

Ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του παραδοσιακά είναι πιο δυνατός απ' ότι εκτός έδρας. Γενικότερα όμως όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν ανταποκρίνεται πάντα το ίδιο καλά. Για τους παίκτες των πρωταθλητών ειδικά σε τέτοιο ματς έχει αξία να προηγηθούν και ακόμα και στο α' μέρος εάν αυτό καταστεί εφικτό.

3. Η κατάσταση / ετοιμότητα των Εμβιλά, Καμαρά αλλά και Φορτούνη & λόγω της απώλειας του Βαλμπουενά:

Τρία πολύ βασικά... όπλα του Μαρτίνς. Ο Καμαρά με τον Εμβιλά στο κέντρο. Και φυσικά και ο Φορτούνης. Τρεις παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν και το κενό του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος είναι ο εκ των αρχηγών της ομάδας που έχει καθορίσει άλλωστε ντέρμπι με την απόδοσή του. Η απώλεια του λόγω τραυματισμού είναι μεγάλη και οι συμπαίκτες του πρέπει να παίξουν και για αυτόν.

4. Η διάταξη:

Εάν ο Μαρτίνς επιλέξει το 4-2-3-1 έναντι του 4-3-3 σίγουρα αυτό μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ανάλογα με το πόσο πιο δυνατά και επιθετικά θα θέλει να μπει στο ματς ο Ολυμπιακός ή το πόσο πιο συμπαγές κέντρο θέλει για τον αγώνα.

5. Ο εκλεκτός στην επίθεση:

Απόντος του Χασάν με covid 19 και με έναν καταπονημένο Ελ Αραμπί από τη γαστρεντερίδα (όπως είχε προκύψει αρχικά) και επίσης εκτός των πλάνων του ντέρμπι με τον ιό (οι δύο βασικοί φορ εκτός δηλαδή), οι λύσεις μπορεί να βρεθούν στα πρόσωπα των Σουντανί και Φορτούνη πρωτίστως και δευτερευόντως του Κάιπερς. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει γκολ από τους φορ του στα τελευταία χρονικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (με Ελ Αραμπί) οπότε ο εκλεκτός στην επίθεση μπορεί να... κλειδώσει ή και όχι το ματς. Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Loading...
 

Τελευταία Νέα