Ολυμπιακός: Οι αμυντικοί του από «χρυσάφι»!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι αμυντικοί του από «χρυσάφι»!

bet365

Με αφορμή το έντονο φλερτ της Λίβερπουλ με τον Ρούμπεν Σεμέδο το G-Weekend καταγράφει τους μπακ του Ολυμπιακού που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια από την ομάδα και πουλήθηκαν.

Ο Ολυμπιακός έχει παράδοση στο να εξελίσσει παίκτες και να εκτοξεύει τις καριέρες τους στα ύψη. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η άμυνά του και περιπτώσεις παικτών όπως ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Ένας παίκτης που από εκεί που η καριέρα του είχε πάρει την κάτω βόλτα έφτασε να παίζει στην Εθνική Πορτογαλίας! Την τελευταία εξαετία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πουλήσει 9 αμυντικούς από τους οποίους εισέπραξαν 75 εκατ. ευρώ. Πούλησαν ακόμα και παίκτες που δεν αγωνίστηκαν τόσο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ρέτσου που πήγε στη Λεβερκούζεν αντί 22 εκατ. ευρώ, του Βιάνα που επέστρεψε στην Πορτογαλία για 3 εκατ. ευρώ χωρίς να παίζει στον Ολυμπιακό ή του νεαρού Νικολάου τον οποίο αρχικά δανείστηκε και αργότερα αγόρασε η Έμπολι.

Η παράδοση των «ερυθρολεύκων» συνεχίζεται. Ο Τσιμίκας ανάγκασε τη Λίβερπουλ να εκταμιεύσει σχεδόν 16 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, ενώ και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί που έφυγε ως ελεύθερος, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να βρει ομάδα. Η Γαλατασαράι τον πίεζε για μήνες να υπογράψει.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που έφυγαν. Είναι και όσοι βρίσκονται στην ομάδα. Στο υπάρχον ρόστερ του Πέδρο Μαρτίνς τρεις αμυντικοί κοστολογούνται με 50 εκατ. ευρώ. Σεμέδο, Μπα και Σισέ. Τα τρία… διαμάντια του Ολυμπιακού που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο έφτασε στο να κοστολογείται 20 εκατ. ευρώ και το όνομά του να φιγουράρει στα ρεπορτάζ της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λίβερπουλ! Πριν τη Λίβερπουλ υπήρχε η Μπενφίκα που έφαγε όμως... πόρτα διότι δεν κάλυπτε κυρίως τον Ολυμπιακό.

Το κοστολόγιο που έχει ο Ολυμπιακός για τους δύο Σενεγαλέζους είναι επίσης υψηλό και φτάνει στα 15 εκατ. ευρώ για τον καθένα. Για τον Μπα, που επίσης τον ήθελαν ομάδες στο Νησί, μπορεί να πάει και παραπάνω το ποσό αυτό. Για τον Σισέ υπήρχαν ομάδες από Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και ακόμα και Τουρκία. Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει στο να απορρίψει κρούσεις για τον Παπέ Σισέ που έφταναν στα 10 εκατ. ευρώ. Ο Μπα απασχόλησε ομάδες σε Γαλλία και Αγγλία. Έφτασε να συνδεθεί το όνομά του με Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Ο Ολυμπιακός και τα τελευταία χρόνια έχει δείξει το πόσο καλά... διαμαντάκια μπορεί να βρει, να τα δουλέψει και να αυξήσει την αξία τους. Για να θυμηθούμε τις πωλήσεις «ερυθρόλευκων» αμυντικών:

Χρονιά

Παίκτης

Ομάδα

Κόστος

2020

Κώστας Τσιμίκας

Λίβερπουλ

16 εκατ. ευρώ

2019

Δημήτρης Νικολάου

Έμπολι

4 εκατ. ευρώ

2018

Μπιόρν Ένγκελς

Ρεμς

4 εκατ. ευρώ

2017

Μπρούνο Βιάνα

Μπράγκα

3 εκατ. ευρώ

2017

Παναγιώτης Ρέτσος

Λεβερκούζεν

22 εκατ. ευρώ

2017

Δημήτρης Σιόβας

Λεγανές

2.5 εκατ. ευρώ

2016

Αρτούρ Μαζουάκου

Γουέστ Χαμ

7 εκατ. ευρώ

2014

Κώστας Μανωλάς

Ρόμα

15 εκατ. ευρώ

2014

Χοσέ Χολέμπας

Ρόμα

1.5 εκατ. ευρώ

Σύνολο: 75 εκατ. ευρώ

 

Τελευταία Νέα