Τί έκαναν 5 top παίκτες στα 18 τους; (vids)

Κάτια Πετροπούλου
Τί έκαναν 5 top παίκτες στα 18 τους; (vids)

bet365

Θυμάσαι πως ήταν πέντε κορυφαίοι παίκτες στα 18 τους και τι έκαναν; Το G-Weekend είναι εδώ για να σου φρεσκάρει τη μνήμη!

Η νέα καραντίνα γίνεται ξανά αιτία για μια... είσοδο στην μηχανή του χρόνου. Τόσες ώρες στο σπίτι, το YouTube έχει την τιμητική του και η αναζήτηση ευχάριστων και περίεργων video γίνεται όλο και πιο συχνή, για να περάσει ευχάριστα ο χρόνος, αλλά και να ενημερωθούμε για τις νέες τάσεις.

Με αφορμή κιόλας την παρακολούθηση ειδήσεων κορυφαίων παικτών, αφού τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ συνεχίζονται, γεννήθηκε το εξής ερώτημα: Πώς να ήταν άραγε στα 18 τους οι κορυφαίοι παίκτες; Τί έκαναν, πριν γίνουν τόσο πετυχημένοι, κερδίζοντας άπειρα χρήματα και παγκόσμια φήμη;

Η απάντηση παρακάτω...

Λιονέλ Μέσι

Δεν έχουν αλλάξει πολλά στον Αργεντινό από τα 18 του, εκτός από το μαλλί του και τα... τατουάζ! Στα 18 του ο Μέσι πήρε... προαγωγή στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα - κατόπιν αιτήματος και των παικτών! - και άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματα προς τη δόξα. Για την ακρίβεια, έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών, όντας ο πιο νέος παίκτης που κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς εκείνη τη στιγμή! Το πρώτο του γκολ το πέτυχε στις 01/05/2005 κόντρα στην Αλμπαθέτε, από ασίστ του Ροναλντίνιο. Στις 24/06/2005, ανήμερα των γενεθλίων του, ήρθε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Εν αντιθέσει με τον Αργεντινό, πολλά έχουν αλλάξει στην εμφάνιση του Πορτογάλου από τα 18 του. Εκτός από τα τατουάζ, καθώς αρνείται να κάνει ένα πάνω του, επειδή είναι δότης αίματος και μυελού των οστών. Το άστρο του «CR7» άρχισε να λάμπει από πολύ νωρίς, από τα 16 του, στην Σπόρτινγκ. Ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, που ήταν τότε τιμ μάνατζερ, τον είχε ξεχωρίσει. Στα 18 του, ο Ρονάλντο ήρθε η συμφωνία μεταξύ πορτογαλική ομάδας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για $12.24 εκατομμύρια. Έγινε ο πρώτος ever Πορτογάλος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» και ο πιο ακριβοπληρωμένος νέος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου τότε. Το ντεμπούτο του το έκανε στη νίκη (4-0) της ομάδας του επί της Μπόλτον. Μπήκε στο 60ο λεπτό και γνώρισε την αποθέωση!

Μάικλ Τζόρνταν

Ο για πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών στα 18 του αποδέχθηκε την υποτροφία του North Carolina και φόρεσε την φανέλα του. Εκτός από την ειδίκευση στην πολιτισμική γεωγραφία που πήρε, έδειξε για πρώτη φορά τι είναι ικανός να κάνει στο παρκέ, προσελκύοντας όλα τα βλέμματα πάνω του! Αμέσως βραβεύτηκε με το «ACC Freshman of the Year» (13.4π.). Το 1982 ευστόχησε στο περιβόητο jump shot κόντρα στο Τζορτζτάουν του Πάτρικ Γιούινγκ, το οποίο αργότερα υποστήριξε πως άλλαξε την μπασκετική του καριέρα. Το 1984 και μετά από 10 διακρίσεις συνολικά (μεταξύ των οποίων και το πρωτάθλημα NCAA το 1982), ο Τζόρνταν αποχώρησε από το North Carolina ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να πάρει μέρος στο draft, όπου και επελέγη από τους Σικάγο Μπουλς!

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο «Βασιλιάς» στα 18 του αγωνιζόταν στο St. Vincent-St. Mary και έκανε μια... αποτυχημένη προσπάθεια να λάβει μέρος στο draft του ΝΒΑ το 2002. Ο λόγος ήταν η χρήση μαριχουάνας που «πιάστηκε» να κάνει, η οποία, όπως είχε πει, τον βοηθούσε να ηρεμήσει από το στρες που του δημιουργούσε η προβολή που του έδιναν τα media. Τα κατορθώματά του ήταν ξακουστά, που όλοι ήθελαν να μάθουν για το παιδί από το Άκρον του Οχάιο. Την επόμενη χρονιά, είχε κατά μέσο όρο 31.6 πόντους, 9.6 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 3.4 κλεψίματα, έλαβε πολλές διακρίσεις και ανακοίνωσε πως θα έπαιρνε μέρος στο draft του 2003. Τα 18α γενέθλια του σημαδεύτηκαν κι από ένα... ευτράπελο. Η μητέρα του τού έκανε δώρο ένα Hummer H2 (το οποίο πήρε με δάνειο, αφού ήταν σίγουρη πως ο γιος της θα γίνει star του ΝΒΑ), αλλά η αποδοχή του ήταν ενάντια στους κανονισμούς του πρωταθλήματός του. Κανένας ερασιτέχνης παίκτης δεν μπορούσε να δεχθεί δώρο άνω των $100 και το Ohio High School Athletic Association άρχισε έρευνα. Τελικά, ο Τζέιμς αποδείχθηκε ότι δεν έκανε τίποτα κακό, αφού αποδέχθηκε δώρο από μέλος της οικογένειάς του κι όχι από κάποιον ατζέντη που είχε απώτερο σκοπό. Ωστόσο, παραστράτησε λίγο αργότερα, όταν αποδέχθηκε δύο φανέλες αξίας $845 από ένα κατάστημα ρούχων και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών, ενώ αφαιρέθηκε στην ομάδα του μία νίκη. Στην επιστροφή του, σκόραρε 52 πόντους, πήρε το πρωτάθλημα στην Division II και στη συνέχεια επελέγη από τους Καβαλίερς στο Νο1 του draft!

Κόμπι Μπράιαντ

Ο Κόμπι μπορεί να μην είναι πια μαζί μας, αλλά κατάφερε να κάνει την... επανάσταση από την εφηβεία του! Στα 17 του, ο «Black Mamba» είχε ξεκαθαρίσει μέσα του πως η πορεία του στο Lower Merion High Scholl ολοκληρώθηκε και θα έπαιρνε μέρος κατευθείαν στο draft του ΝΒΑ, απορρίπτοντας προτάσεις από κολέγια, όντας ο 6ος παίκτης που το έκανε αυτό στην ιστορία. Τα νέα έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας και άπαντες περίμεναν να δουν τι θα γίνει. Στην τελευταία του χρονιά στο High School, ο Κόμπι είχε κατά μέσο όρο 30.8 πόντους, 12.0 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3.8 τάπες, με την ομάδα του, Aces, να παίρνει το πρώτο της πρωτάθλημα σε 53 χρόνια. Πριν το draft του 1996, ο Κόμπι έκανε προπονήσεις στο Λος Άντζελες, με παίκτες όπως ο Λάρι Ντρου και ο Μάικλ Κούπερ. Οι Λέικερς τότε έψαχναν να κάνουν trade τον Βλάντε Ντίβατς για τα δικαιώματα ενός παίκτη από το draft, ώστε να κάνουν χώρο στο salary cap, και να κάνουν πρόταση στον ελεύθερο Σακίλ Ο' Νιλ. Ο σκάουτ των Χόρνετς, Μπιλ Μπραντς, είχε εκμυστηρευτεί πως η ομάδα του ήταν διαθέσιμη να δώσει το Νο13 της στο draft. Όλα οριστικοποιήθηκαν λίγο πριν το draft και ο Κόμπι έγινε ο πρώτος γκαρντ που έγινε draft απευθείας από το High School. Ενάμιση μήνα πριν γίνει 18 (09/07/96), οι γονείς του υπέγραψαν το συμβόλαιό του με τους Λέικερς. Τριετές, αξίας $3.5 εκατομμυρίων.

 

Τελευταία Νέα