Όταν ο Μαραντόνα ντρίμπλαρε τον θάνατο!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Όταν ο Μαραντόνα ντρίμπλαρε τον θάνατο!

bet365

Για άλλη μια φορά, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, για να δώσει μια μάχη που, δυστυχώς, έχει μετατρέψει σε πικρή ρουτίνα εδώ και χρόνια.

Η πιο πρόσφατη (και ακόμα σε εξέλιξη) επίσκεψη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε νοσοκομείο δεν θα είναι και η τελευταία. Όχι γιατί ο Ντιεγκίτο έγινε πλέον 60 ετών (πολύχρονος, Πίμπε ντε Όρο!) και η υγεία του είναι πιο ευάλωτη.

Ούτε επειδή ο (ποδοσφαιρικός, αλλά χωρίς εισαγωγικά) Θεός της Αργεντινής και της Νάπολης επιβεβαίωσε ότι ζει μέσα σε ένα θνητό σώμα, το οποίο ταλαιπωρήθηκε από ένα υποδούριο αιμάτωμα στον εγκέφαλο και για άλλη μια φορά είπε «φτάνει» στον νόμιμο κάτοχό του.

Αλλά γιατί, από τότε που ο Μαραντόνα άρχισε να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη με τα θαύματά του μέσα στο γήπεδο και τις αμέτρητες περιπέτειες του έξω από αυτό, τα νοσοκομεία, οι κλινικές, οι θεράποντες γιατροί και τα ανακοινωθέντα έχουν γίνει κάτι σαν δεύτερη φύση του.

«ΜΑΡΤΙΝ, Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΠΕΘΑΝΕ»

Το καλοκαίρι του 2018, στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, κυκλοφόρησε η (fake) είδηση ότι ο Μαραντόνα πέθανε (!) μετά τον αγώνα της Αργεντινής με τη Νιγηρία, ο οποίος και έδωσε στην Αλμπισελέστε την πρόκριση στα νοκ άουτ, προτού την... παραλάβει η μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Υπήρχε, μάλιστα, και (fake) ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο υποτίθεται πως ένας Αργεντινός δημοσιογράφος εξηγούσε σε έναν άλλο, τον περιβόητο Μαρτίν Λίνμπερμαν, την τραγική είδηση, την οποία μάλιστα η οικογένεια θα επιχειρούσε να αποκρύψει μέχρι την επόμενη μέρα, ώστε να μην επισκιάσει την χαρά για την πρόκριση της Αργεντινής!

Την εποχή των social media, βεβαίως, η... μη είδηση διαψεύστηκε γρήγορα και με φωτογραφίες ενός «υγιέστατου» (πάντα σε εισαγωγικά στην περίπτωσή του) Μαραντόνα, να επιστρέφει αεροπορικώς στην βάση που είχε κατά την διάρκεια του Μουντιάλ στην Ρωσία.

Και αν του 2018 ήταν μια ψεύτικη είδηση χωρίς καμία απολύτως βάση, τον Ιανουάριο του 2000 ο Μαραντόνα βρέθηκε πράγματι στον προθάλαμο του Παραδείσου. Ή της Κόλασης, όπως πιθανόν να έλεγε ακόμα και ο ίδιος...

«ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ»

Ο γιατρός Χόρχε Ρομέρο ήταν 28 ετών και εργάζονταν μόλις λίγα 24ωρα στην πολυκλινική «Λα Μπάρα» της Πούντα ντελ Έστε της Ουρουγουάης, όπου τηλεφώνησε ο... αιώνιος (όχι πια, πάντως) μάνατζερ του Ντιέγκο, Γκιγέρμο Κόπολα.

«Γιατρέ, είμαι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος κοιμάται εδώ και δύο ημέρες. Δεν έχουμε καταφέρει να τον ξυπνήσουμε» του είπε ο Κόπλα και ο νεαρός γιατρός έδωσε την πιο λογική απάντηση για κάποιον που γνωρίζει από ιατρική και από ανθρώπινους οργανισμούς.

«Αν κοιμάται εδώ και δύο ημέρες, τότε δεν κοιμάται, είναι σε κώμα» εξήγησε ο Ρομέρο, ο οποίος πήρε το ιατρικό του βαλιτσάκι, οδήγησε 23 χιλιόμετρα και πήγε, κάτω από άκρα μυστικότητα, στο σπίτι του Αργεντινού επιχειρηματία Πάμπλο Κονσεντίνο, όπου βρήκε τον αναίσθητο, άψυχο Μαραντόνα ξαπλωμένο σε μια ξύλινη καρέκλα.

«Εξέτασα τον (σ.σ. υπέρβαρο τότε) Ντιέγκο, είχε μια υπερτασική κρίση και μια καρδιακή αρρυθμία. Συν τοις άλλοις, σταματούσε να αναπνέει για διαστήματα πέντε – έξι δευτερολέπτων. Ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, πέθαινε!» θυμάται ο Ρομέρο, ο οποίος συνάντησε την κατηγορηματική άρνηση του Κόπολα να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ώστε να μην διαρρεύσει η κατάσταση του Μαραντόνα στα ΜΜΕ.

«Ο Τύπος είναι πολύ δύσκολος, οπότε ο Μαραντόνα ζει ή πεθαίνει μαζί σου» του είπε ο μάνατζερ, ο οποίος ευτυχώς πείστηκε από τον νεαρό γιατρό για το απαραίτητο της μεταφοράς. «Αν δεν έμπαινε σε νοσοκομείο, θα πέθαινε σε λίγες ώρες» συνεχίζει ο γιατρός, ο οποίος μετέφερε τον Μαραντόνα σε ένα φορτηγάκι, με οδηγό τον Κόπολα, στην κλινική όπου οι γιατροί έσωσαν την ζωή του επίγειου θεού.

Ο Ντιέγκο έμεινε σε νοσηλεία για δύο εβδομάδες στη συνέχεια επέστρεψε στο Μπουένος Άιρες και, λίγο καιρό αργότερα, ταξίδεψε στην Κούβα του φίλου του Φιδέλ Κάστρο για να κάνει αποτοξίνωση από την κοκαΐνη, η οποία και του είχε προκαλέσει την υπέρταση, όπως αποδείχθηκε και από τις εξετάσεις που την εντόπισαν στο αίμα και στα ούρα του.

Ο Ρομέρο, ο οποίος είχε οργανώσει την (σωτήρια) μεταφορά του στο νοσοκομείο, τον συνάντησε άλλη μια φορά, όταν ο Ντιεγκίτο είχε συνέλθει από την αναισθησία. «Ήταν σε έξαλλη κατάσταση, αλλά ένιωθα ότι η δουλειά μου δεν είχε τελειώσει αν δεν του έλεγα: 'Κοίτα, τρελέ, παραλίγο να πεθάνεις'» θυμάται ο Ρομέρο για την τελευταία συνάντησή του με τον Μαραντόνα.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ «ΝΤΡΙΜΠΛΑ»

Πάντα υποστήριζε ότι έμαθε την κοκαΐνη στην Βαρκελώνη. Και πιθανόν το έκανε, αλλά τον μύησαν σε αυτή οι διάφοροι παρατρεχάμενοι «φίλοι» του, από τους οποίους προσπαθούν να τον απομακρύνουν τώρα τα παιδιά του (νόμιμα και εξώγαμα), προκειμένου να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής του. Δεν είναι οι ίδιοι με τότε, βεβαίως, αλλά όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν.

Τον Απρίλιο του 2004, λίγες εβδομάδες προτού η Ελλάδα αρχίσει να ζει στον παροξυσμό του Euro και των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αργεντινή κρατούσε την αναπνοή της για το αγαπημένο της παιδί, το οποίο πέρασε έντεκα ημέρες στην Ελβετό-αργεντίνικη κλινική του Μπουένος Άιρες, εξαιτίας μιας νέας υπερτασικής κρίσης, την οποία προκάλεσε η εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο, έπιανα το καλοριφέρ και ήταν σαν να έπιανα το κρύο που έκανε έξω» έλεγε χρόνια αργότερα για το πόσο άσχημα ένιωθε τις πρώτες ώρες της (νέας) νοσηλείας του. Και πάλι, όπως έκανε στα γήπεδα, ντρίμπλαρε τον θάνατο, ο οποίος μοιάζει κάθε τρεις και λίγο να τον προκαλεί: Με τα ναρκωτικά, με το αλκοόλ, με τα περιττά κιλά, με την κατάθλιψη, με τις συνεχείς εισαγωγές του στα νοσοκομεία, τις κλινικές αποτοξίνωσης, ακόμα και τα ψυχιατρικά ιδρύματα... Το ρεπερτόριο του Ντιεγκίτο στη ντρίμπλα μοιάζει ατελείωτο. Είναι όμως;

 

Τελευταία Νέα