Ολυμπιακός: Μπορεί ο Φορτούνης να (ξανά)κερδίσει τον Μαρτίνς; (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Μπορεί ο Φορτούνης να (ξανά)κερδίσει τον Μαρτίνς; (poll)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς για δεύτερη φορά στη συνύπαρξή του με τον Κώστα Φορτούνη δεν παρουσιάζεται ευχαριστημένος από την αγωνιστική και εν γένει νοοτροπία του παίκτη του και το G-Weekend παραθέτει τα δεδομένα αυτής της σχέσης.

Σηκώθηκε πέρυσι πολλή... σκόνη από την ιστορία με τον Κώστα Φορτούνη και τον Πέδρο Μαρτίνς με τον χαφ του Ολυμπιακού να εκφράζει τις ενστάσεις του γιατί δεν είχε παίξει βασικός στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η στάση του δεν θεωρήθηκε σωστή από τον προπονητή του και τον είχε αφήσει εκτός με Άρσεναλ. Ο Κώστας μετά ζήτησε συγγνώμη και όλοι πήγαν παρακάτω.

Είναι όμως έτσι; Ας δώσουμε λοιπόν κάποια επιπλέον στοιχεία. Ο Μαρτίνς ακόμα και με παίκτες που έχει παράπονα ή που έχει διαφωνήσει, ποτέ δεν κρατάει... μανιάτικο να το γράψουμε λαϊκά. Είναι όμως ένας προπονητής που την πειθαρχία και τις σωστές ισορροπίες τις θέλει στα αποδυτήρια. Εάν ένας παίκτης δεν είναι όπως πρέπει από πλευράς νοοτροπίας και συμπεριφοράς δεν θα του... χαριστεί.

Αυτό ισχύει για όλους. Δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο Φορτούνης. Από τον Κώστα λοιπόν όπως έχουμε επισημάνει ξανά ο Μαρτίνς έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά λόγω της ποιότητας και της αξίας του. Όταν λοιπόν ο Κώστας δεν ανταποκρίνεται στα... θέλω του προπονητή ο Μαρτίνς βλέπει τις άλλες επιλογές του.

Στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης λοιπόν ο Μαρτίνς δεν έμεινε ευχαριστημένος από τον Κώστα και ως εκ τούτου τον άφησε εκτός σε συνδυασμό με το πρόβλημα που είχε. Υπό τις παρούσες συνθήκες λοιπόν ο Φορτούνης μπορεί να κερδίσει ξανά την πλήρη εμπιστοσύνη του προπονητή του;

Να δούμε λοιπόν το ρόστερ. Υπάρχει ο Βαλμπουενά. Με τρομερό background, βιογραφικό και που... σκυλιάζει για τη νίκη και παθιάζεται είτε παίζει με τον Απόλλωνα Σμύρνης είτε με τη Σίτι. Υπάρχει ένα κέντρο με Εμβιλά, Καμαρά, Πέπε και Μπουχαλάκη.

Με τις τωρινές συνθήκες λοιπόν είτε στο 4-3-3 είτε στο 4-2-3-1 δεν είναι εύκολο να βρεθεί θέση βασικού για τον Φορτούνη. Το σίγουρο είναι πως ο διεθνής χαφ θα πρέπει να ανεβάσει για τα καλά... στροφές για να ξανακαθιερωθεί ως βασικός στον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης φέτος έχει παίξει 8 ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Κώστας πρέπει να καταλάβει πλήρως το πόσο έχει ανέβει ο ανταγωνισμός

Ο ίδιος ο Φορτούνης έχει δηλώσει πως φέτος νιώθει ότι είναι η χρονιά του και πως μπορεί να επανέλθει δυναμικά στην ομάδα. Τα προσόντα του είναι τέτοια που μπορεί να το κάνει. Θα πρέπει να αντιληφθεί πλήρως το πόσο έχει ανέβει ο ανταγωνισμός του ρόστερ. Να κάνει αυτό που λένε οι Αμερικανοί «step up his game». Να ανεβάσει δηλαδή το παιχνίδι του σε τέτοιο επίπεδο που να είναι πρώτος έναντι όλων στο ρόστερ και να καθιερωθεί και πάλι ως βασικός. Είναι κάτι που σίγουρα θέλει ο ίδιος και αναμφίβολα μπορεί να κάνει και να πετύχει.

Το παράδειγμα των Μπουχαλάκη, Μασούρα και Χασάν!

Πάντα σε μία ομάδα υπάρχουν τα ιδανικά παραδείγματα στάσης, συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Στον Ολυμπιακό τέτοια παραδείγματα είναι των Μπουχαλάκη, Μασούρα και Χασάν. Παίκτης που ασχέτως τις απόψεις που υπάρχουν για την αξία τους και την προσφορά τους είτε παίζουν βασικοί είτε όχι έχουν την ίδια σωστή προσέγγιση απέναντι στην ομάδα. Επίσης πάντα δίνουν το 101% των δυνάμεών τους.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll...

Loading...

 

Τελευταία Νέα