Πώς ο Τσάβι θα κρατήσει τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Πώς ο Τσάβι θα κρατήσει τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα!

bet365

Ο χαρισματικός εγκέφαλος της «Ντριμ Τιμ» του Πεπ Γκουαρδιόλα κρατάει το κλειδί της παραμονής του Λέο στο «Καμπ Νόου».

Στις 11 Ιανουαρίου του 2016, ο Λιονέλ Μέσι πρόσθετε στην συλλογή του την πέμπτη «Χρυσή Μπάλα» (προς το παρόν, ακολούθησε άλλη μια). Η εφημερίδα «El Pais», η πρώτη σε κυκλοφορία στην Ισπανία, τίμησε τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα με ένα γράμμα ενός εκ των καλύτερων συνεργατών του στο γήπεδο και πιο στενών φίλων του στα αποδυτήρια: Του Τσάβι Ερνάντεθ Κρέους.

«Σε ευχαριστώ Λέο, θηρίο» ήταν ο τίτλος που επέλεξε ο άλλοτε εγκέφαλος της κορυφαίας Μπάρτσα όλων των εποχών, ο οποίος στο γράμμα του ευχαριστεί τον Μέσι για όσα πρόσφερε στην ομάδα της καρδιάς του(ς), επισημαίνοντας ότι «χωρίς τον Μέσι, η Μπάρτσα δεν θα ήταν το ίδιο».

Πέρα από την αποθέωση του ποδοσφαιριστή Λιονέλ, ο Τσάβι εστιάζει στον άνθρωπο Μέσι. Στον φίλο του, όπως τον θεωρεί. «Είναι εσωστρεφής, αλλά όταν αποκτά εμπιστοσύνη, είναι μεγάλος χαβαλές, με εξαιρετική ειρωνεία και μια τεράστια καρδιά» εξηγεί, ξεχωρίζοντας όμως πάνω απ' όλα ότι «δεν σε εξαπατά ποτέ. Με εκείνον έχω πάντα την αίσθηση ότι δεν θα με προδώσει ποτέ. Ο Μέσι... κοροϊδεύει μόνο τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα».

Ο Τσάβι έχει συνεχή επαφή με τον Μέσι, ακόμα και αν μένουν μόνιμα περί τα 4.800 χιλιόμετρα μακριά ο ένας (Ντόχα) από τον άλλο (Βαρκελώνη). Και ο Καταλανός έχει διαμηνύσει στον Αργεντινό την πρόθεση να επιστρέψει σύντομα στην ομάδα, αλλά πλέον ως προπονητής και απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μέσα στο γήπεδο, ο Μέσι νοσταλγεί τον Τσάβι και τον Αντρές Ινιέστα. Ξέρει όμως ότι, μετά και την παραίτηση του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, η ώρα της επιστροφής του πρώτου, έστω και από άλλο πόστο, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Και μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να ανατρέψει την σχεδόν βέβαιη μέχρι πρότινος αποχώρηση του Μέσι από το «Καμπ Νόου» το επόμενο καλοκαίρι, όταν και θα λήξει το συμβόλαιο που φέτος, μην γελιόμαστε, τον κράτησε με το ζόρι στην Βαρκελώνη.

«Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΙ»

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τσάβι είπε «όχι» στον εκτελεστικό διευθυντή Όσκαρ Γκράου και τον τεχνικό γραμματέα Ερίκ Αμπιντάλ, όταν οι δύο εκπρόσωποι της Μπαρτσελόνα ταξίδεψαν στο Κατάρ για να τον πείσουν να διαδεχθεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο τιμόνι της ομάδας.

Ο 40χρονος σε λίγους μήνες (25 Ιανουαρίου) προπονητής της Αλ Σαντ ένιωθε έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, όχι όμως και ο σύλλογος, αφού ο Τσάβι ζήτησε να περνούν από εκείνον όλες οι αποφάσεις, ακόμα και αυτές που αφορούσαν την επάνδρωση του ιατρικού τιμ, του ψυχολόγου της ομάδας, της ακαδημίας της Μασία και του scouting, μεταξύ άλλων.

Ο Μπαρτομέου δεν δέχθηκε τους όρους του Τσάβι, κάτι όμως που θα κάνει ευχαρίστως ο Βίκτορ Φοντ, το φαβορί για να διαδεχθεί τον «Μπάρτο» στις προεδρικές εκλογές που ενδέχεται να γίνουν ακόμα και λίγες ημέρες πριν από τα πρώτα Χριστούγεννα της εποχής του κορονοϊού.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας, συνέταιρος των άλλοτε αντιπροέδρων Φεράν Σοριάνο (νυν εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι) και Μαρκ Ίνγκλα, σχεδιάζει το πρότζεκτ του για τον σύλλογο εδώ και εφτά χρόνια, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Τσάβι, με τον οποίο έχει συμφωνήσει σε όλα, εφόσον πάρει το χρίσμα.

Ο Τσάβι, όμως, δεν θα έρθει μόνος του. Ο καλός του φίλος, μεγάλος αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ, προορίζεται για κομβικό πόστο στο οργανόγραμμα, όπως άλλωστε και ο Τζόρντι Κρόιφ, γιος του ανθρώπου (Γιόχαν) που σημάδεψε ανεξίτηλα (και θετικά) την ιστορία του συλλόγου, όποια θέση και αν κατείχε: Παίκτης, προπονητής, συμβουλος, επίτιμος πρόεδρος...

Η ποδοσφαιρική ιδέα του Γιόχαν... πότισε το μυαλό του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Τσάβι, ο οποίος είπε «Ναι στο μέλλον» (Si al futur), όπως είναι το μότο της υποψηφιότητας Φοντ. Ναι στο μέλλον, αλλά με θεμέλια από το πρόσφατο, ένδοξο παρελθόν.

Γιατί, μαζί στους Τσάβι, Πουγιόλ και Τζόρντι Κρόιφ, μπορεί στο μέλλον να προστεθούν ο Ζεράρ Πικέ, ο Ινιέστα και, βεβαίως, ο ίδιος ο Μέσι, τον οποίο ο Φοντ (και ο Τσάβι) θέλει μόνιμα συνδεδεμένο με τον σύλλογο, ακόμα και όταν θα έρθει η ώρα που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Τα δεσμά μεταξύ Μέσι και Μπαρτσελόνα είναι πολύ βαθιά. Ήρθε στην πόλη πριν από είκοσι χρόνια, παίζει γι' αυτόν τον σύλλογο σε όλη του την ζωή. Ο Μέσι είναι η Μπαρτσελόνα, η Μπαρτσελόνα είναι ο Μέσι» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Φοντ, ο οποίος θα ήθελε να προσθέσει στο πρότζεκτ και τον μέντορα του Λέο, Γκουαρδιόλα, γνωρίζοντας όμως ότι αυτή την στιγμή, κάτι τέτοιο είναι μάλλον ουτοπικό.

Ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Μπάρτσα έχει πει επανειλημμένως ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει στον σύλλογο, αλλά για να αναλάβει επικεφαλής της Μασία. Και δεν αποκλείεται, όταν και εφόσον αποφασίσει να το κάνει, να βρει πολλά από τα «παιδιά» του σε καίριες θέσεις της αγαπημένης του(ς) Μπάρτσα. Ένα αντάμωμα που μόνο ευχάριστα νέα θα έφερνε στους παροικούντες τω «Καμπ Νόου»...

Ο Τζουάν Λαπόρτα, ο έτερος πολύ δυνατός υποψήφιος, ήταν αυτός που είχε το θάρρος να δώσει το τιμόνι της πρώτης ομάδας στον Πεπ και τους δύο άνδρες συνδέει μια στενή σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης.

Ο πετυχημένος δικηγόρος, όμως, έχει πολύ καλή σχέση και με τον Μέσι, το πανόραμα για τον οποίο στην σχέση του με την Μπάρτσα έχει αλλάξει άρδην εδώ και λίγα 24ωρα...

 

Τελευταία Νέα