Downhill με θέα τη... μαγευτική Πάρο! (pics & vid)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Downhill με θέα τη... μαγευτική Πάρο! (pics & vid)

bet365

Τι είναι το Downhill; Ο Ροδόλφος Καντιώτης, ανεβαίνει στο ποδήλατό του και... μέσω του Gazzetta Weekend Journal δείχνει μια διαφορετική Πάρο μέσα από ένα πολύ ξεχωριστό σπορ!

Αδρεναλίνη, υψηλές, ταχύτητες, απότομες πλαγιές, μια... πανέμορφη και διαφορετική Πάρος.

Ενα σπορ που είναι μόνο για όσους θέλουν να φτάνουν στα κόκκινα και να χαλαρώνουν απολαμβάνοντας διαφορετικά τοπία.

Ο Ροδόλφος Καντιώτης ανεβαίνει στο ποδήλατό του και παρουσιάζει μια πολύ διαφορετική πλευρά του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων, μέσω του Gazzetta Weekend Journal!

Τι είναι το downhill;

Το Downhill είναι είδος ορεινής ποδηλασίας που βασίζεται στην κατάβαση ενός μονοπατιού η μιας πίστας και συνδυάζει υψηλές ταχύτητες, άλματα, απότομες κλίσεις, γρήγορες στροφές και πολλά άλλα ποδηλατικά χαρακτηριστικά.

Τι χρειάζεται να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με το σπορ;

Απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, ισορροπία, γρήγορα αντανακλαστικά, τρέλα, όρεξη και αγάπη για τη φύση.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι;

Ασχολούμαι έξι χρόνια και μου φαίνεται σαν χθες. Είμαι σίγουρος ότι δε θα σταματήσω ποτέ το Downhill γιατί με γεμίζει απόλυτα και μου δίνει δύναμη και όρεξη να ζω με αδρεναλίνη

Στην Πάρο υπάρχουν μέρη κατάλληλα γι' αυτό το σπορ;

Το νησί ενδείκνυται τόσο για Downhill όσο και για εξερεύνηση μονοπατιών με ποδήλατο γιατί υπάρχουν πολλά μονοπάτια από παλιά χρόνια, τα οποία συντηρούνται και είναι προσβάσιμα ώστε να δουν οι επισκέπτες μια άλλη, μαγική εικόνα του νησιού. Υπάρχουν επίσης κατηφορικές πλαγιές που προσφέρουν ταχύτητες και όμορφα τοπία. Τέλος, υπάρχει κι η αυτοσχέδια πίστα που φαίνεται στο βίντεο η οποία έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από μια ομάδα τεσσάρων-πέντε ατόμων σε μια μαγική τοποθεσία, συντηρείται κι είναι προσβάσιμη όλο το χρόνο.

Ο κίνδυνος πιθανού τραυματισμού δεν σε φοβίζει;

Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού όταν μιλάμε για υψηλές ταχύτητες. Προσωπικά έχω κάποιους τραυματισμούς, ευτυχώς όχι σοβαρούς, οι οποίοι μπορούν γενικά να αποφευχθούν με καλή προπόνηση πάνω στο ποδήλατο αλλά και εκτός ποδηλάτου (trx, πιλάτες κλπ.) καθώς και με το σωστό συνδυασμό ηρεμίας, αυτοσυγκέντρωσης, ελευθερίας κι απόλαυσης σε κάθε κατάβαση.

Το Downhill μπορεί να αποτελέσει και μια εναλλακτική μορφή προσέλκυσης τουριστών στο νησί;

Όπως ανέφερα και παραπάνω υπάρχουν πολλά μονοπάτια στα οποία μπορείς να περιηγηθείς είτε με ποδήλατο είτε με τα πόδια. Άλλωστε αυτό παρατηρείται και τα τελευταία χρόνια που έχει ήδη αυξηθεί η κίνηση από τουρίστες - λάτρεις της φύσης και γενικά από εναλλακτικό τουρισμό που έρχεται και γνωρίζει ένα πραγματικά διαφορετικό νησί. Ελπίζω σύντομα να δούμε και αγώνες Downhill εδώ!

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ετοιμαστείτε για μια... τρελή κατάβαση στα βουνά της Πάρου:

 

Τελευταία Νέα