Sweet 18... και βγάλε! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Sweet 18... και βγάλε! (vids)

bet365

Καλοί και άγιοι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Νεϊμάρ. Εξαιρετικοί και οι Κιλιάν Μπαπέ και Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Τι γίνεται, όμως, με το (ακόμα πιο) νέο αίμα στα φετινά ευρωπαϊκά κύπελλα; Ιδού!

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι σύγχρονοι μονομάχοι. Το Champions League και (σε μικρότερο βαθμό) το Europa League είναι ο άρτος και τα θεάματα για τον φίλαθλο κόσμο.

Και, στα σύγχρονα Κολοσσαία – γήπεδα, υπάρχουν μερικοί εκολαπτόμενοι μονομάχοι, ηλικίας 18 ετών και κάτω που, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους που πλησιάζουν στην γραμμή του τερματισμού, απέχουν πολύ ακόμα από το να πουν (μεταφορικά πάντα) «Αβε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν».

Ανσού Φατί (Μπαρτσελόνα, 17)

Ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League διαλύει τα κοντέρ και υπόσχεται μια λαμπρή καριέρα. Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε προτάσεις 100+ εκατομμυρίων ευρώ για τον 17χρονο «δαίμονα» αλλά, περιέργως, η τωρινή (ανίκανη) διοίκηση έκλεισε την πόρτα στους μνηστήρες. Ταχύτατος, με εξαιρετικά τελειώματα και ωριμότητα που δεν συνάδει με την ηλικία του, είναι το κάτι διαφορετικό που θα παρουσιάσει φέτος η (μάλλον εκ νέου προβλέψιμη) Μπάρτσα. Από τους Μπλαουγκράνα, ρίξτε μια ματιά και στον συνομήλικό του, Πέδρι, ένας wanna be Ινιέστα.

Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεν, 17)

Ο επόμενος μεγάλος Γάλλος χαφ. Ποιος επόμενος; Παρ' ότι ενηλικιώνεται στις 10 Νοεμβρίου, ο ψηλόλιγνος Εντουάρντο είναι ήδη παρόν. Ατελείωτο (ποιοτικό) τρέξιμο, δυναμικός, καλός στο ψηλό παιχνίδι και διορατικός, το παιδί – θαύμα θα απολαύσει την πρώτη Champions League εμπειρία και, το καλοκαίρι, θα κάνει μεταγραφή – άλμα. Η... μισή (και βάλε) Ευρώπη τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες και η ομάδα του τρίβει τα χέρια της για τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία της, ακόμα και επί εποχής κορονοϊού.

Τζουντ Μπέλιννγκαμ (Μπορούσια Ντόρτμουντ, 17)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ τον έκανε τον πιο ακριβό teenager όλων των εποχών, αφού δεν δίστασε να δώσει 23 εκατομμύρια ευρώ στην Μπέρμιγχαμ για να τον κάνει δικό της. Αν, βεβαίως, ο Άγγλος κεντρικός μέσος επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε, οι Βεστφαλοί θα τον πουλήσουν σε τριπλάσια τιμή και, μάλιστα, πολύ σύντομα. Πολύ ώριμος στο παιχνίδι του, έξυπνος και διορατικός, δείχνει ικανός να αφήσει εποχή. Ήδη έκανε ένα ρεκόρ και είναι έτοιμος να σπάσει πολλά ακόμα στη συνέχεια.

Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου, 17)

Διαρκής κινητικότητα με ουσία, πολύ καλά τελειώματα, άπλετο ποδοσφαιρικό θράσος. Γεννημένος στην Στουτγκάρδη και μεγαλωμένος στο Λονδίνο, η Τσέλσι δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό και πλέον τον καμαρώνει στις τάξεις της η Μπάγερν Μονάχου. Ήδη παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Χάνζι Φλικ και, παρ' ότι θα ενηλικιωθεί τον Φεβρουάριο του 2021, λογίζεται ως μια πολύ ποιοτική εναλλακτική λύση. Και οι εμπειρίες που παίρνει στην πρώτη ομάδα είναι πολύτιμες για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο ένα ήδη πολύ ελκυστικό «πακέτο».

Ράιαν Γκράβενμπερχ (Άγιαξ, 18)

Ο Μίνο Ραϊόλα δεν επιλέγει τυχαία ποδοσφαιριστές για να προσθέσει στο καρνέ του. Η λίστα, ατελείωτη και άκρως ελκυστική, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και έναν ψηλόλιγνο 18χρονο με ύψος 1,90 που στην Ολλανδία αποκαλούν «νέο Πογκμπά». Το νέο φιντάνι των ακαδημιών του Άγιαξ, ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο με την θρυλική ερυθρόλευκη φανέλα, συνδυάζει αρχοντικό στιλ με δυναμισμό και μεγάλο διασκελισμό. Έχει μάθει μπάλα στον Αίαντα και αυτό παίζει υπέρ του. Πιθανόν η επόμενη μεγάλη πώληση του συλλόγου του Άμστερνταμ.

Τζιοβάνι Ρέινα (Μπορούσια Ντόρτμουντ, 17)

Αστειευόμενος, ο φίλος του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ τον αποκάλεσε πρόσφατα «τo αμερικανικό όνειρο», αλλά αυτός είναι ήδη μια απολαυστική πραγματικότητα. Γρήγορος στα πόδια και στην σκέψη, μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, όντας πολύτιμος σε εκτέλεση και, κυρίως, σε δημιουργία, «ταΐζοντας» το νορβηγικό θηρίο της Μπορούσια. Από ποδοσφαιρικά γονίδια, άλλωστε, είναι γεμάτος, τόσο από τον μπαμπά Κλαούντιο, όσο και από την μαμά Ντανιέλ. Λαμπρό μέλλον για τον «νέο Πούλισικ». Ποιος είπε ότι οι Αμερικανοί δεν ξέρουν μπάλα;

Κάις Ρουίς – Ατίλ (Παρί Σεν Ζερμέν, 18)

Ήταν μόλις επτά ετών, όταν τον εντόπισε στη Λυών η Μπαρτσελόνα και έσπευσε να τον πάρει στην Μασία. Μετά την τιμωρία των Μπλαουγκράνα από την FIFA, επέστρεψε στην Γαλλία, αλλά για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε έναν πολλά υποσχόμενο κεντρικό μέσο, με διορατικότητα και θράσος στο παιχνίδι του. Οι απουσίες των Παριζιάνων στο ξεκίνημα της σεζόν επέτρεψαν στον Γαλλό-Μαροκινό χαφ να δείξει ότι έχει τις αρετές για να απολαύσει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Μοχάμεντ Ιχαταρέν (Αϊντχόφεν, 18)

Δημιουργικός, με εξαιρετική ντρίμπλα, ταχύτητα και θράσος. Το νέο φιντάνι της εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League (Άμπελ Φερέιρα, το νου σου) ξεκινάει συνήθως από τα άκρα για να καταλήξει στο κέντρο της επίθεσης. Λόγω καταγωγής μπορεί ακόμα να παίξει στο Μαρόκο στο πλευρό του Χακίμ Ζίγιεκ, αλλά μάλλον θα προτιμήσει τελικά τα πορτοκαλί της Ολλανδίας. Έχει ταλέντο, άλλωστε, για να αντέξει με άνεση αυτή την βαριά φανέλα. Α, συν τοις άλλοις, έχει μάνατζερ τον Μίνο Ραϊόλα...

Καραμόκο Ντεμπελέ (Σέλτικ, 17)

Το επώνυμο «Ντεμπελέ» πάντα βρίσκεται στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο. Ο Ουσμάν εξελίσσεται σε φιάσκο για την Μπαρτσελόνα, ο Μούσα τα πηγαίνει καλά στη Λυών, αλλά ο 17χρονος Άγγλος συνεπώνυμος τους έχει τα φόντα για να τους ξεπεράσει. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στην Γλασκόβη, εναλλάσσει τις μικρές εθνικές ομάδες Αγγλίας – Σκωτίας και η Σέλτικ συμπεριέλαβε τον δαιμόνιο εξτρέμ στην λίστα της για το Europa League. Στα 13 του, έγινε είδηση όταν έπαιξε με την... Κ20 των Καθολικών (!), τώρα θα φοβηθεί;

Ρεϊνιέρ (Μπορούσια Ντόρτμουντ, 18)

Βαριά η ταμπέλα του «νέου Κακά» που του κρέμασαν στην Βραζιλία, αλλά και τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Ρεάλ για να τον αποκτήσει από την Φλαμένγκο. Ο ολοκληρωμένος (βάσει στοιχείων και ταλέντο) μεσοεπιθετικός δεν πήρε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, αλλά το νέο του σπίτι είναι ιδανικό για να κάνει το «μπαμ» και να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Δεδομένα μετά την διετία του δανεισμού του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Ρεϊνιέρ θα είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Προς το (πολύ) καλύτερο, εκτός απροόπτου.

 

Τελευταία Νέα