Υπόκλιση στον «Τόρο»! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Υπόκλιση στον «Τόρο»! (pics & vids)

bet365

Οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γιάννης Μανιάτης και Μίκαελ Σκίμπε θυμούνται τον Βασίλη Τοροσίδη μέσα από το G-Weekend και στέκονται στην προσωπικότητα και τα ατού που τον οδήγησαν σε μία σπουδαία καριέρα!

Στα 35 του χρόνια ο Βασίλης Τοροσίδης έβαλε τίτλους τέλους στην καριέρα του με ένα νταμπλ με τον Ολυμπιακό και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στο... αντίο του. Στην καριέρα του στην Εθνική κατέγραψε 101 ματς με 10 γκολ και 12 ασίστ. Στην πολύχρονη καριέρα του έχει παίξει σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές θέσεις, έχοντας στον Ολυμπιακό 221 ματς με 20 γκολ και 25 ασίστ, στη Ξάνθη 95 με 3 γκολ και 2 ασίστ, στη Ρόμα 77 ματς με 7 γκολ και 5 ασίστ και στη Μπολόνια 45 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ. Φυσικά θα συνεχίσει στους νταμπλούχους Ελλάδας αλλά από άλλο επιτελικό πόστο.

Με αφορμή το τέλος της ποδοσφαιρικής του δράσης το G-Weekend μίλησε με τρεις ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά. Τους άλλοτε αρχηγούς του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Γιάννη Μανιάτη και τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίκαελ Σκίμπε.

Τζόρτζεβιτς: «Πολυεργαλείο για κάθε προπονητή, λείπουν τέτοιοι παίκτες από το ποδόσφαιρο σήμερα»

Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, συνυπήρξε για σχεδόν δύο χρόνια με τον Βασίλη Τοροσίδη στην ομάδα του Ολυμπιακού και τον θυμάται... πιτσιρίκι τότε που είχε πρωτοκλείσει από τη Ξάνθη: «Ήρθε από τη Ξάνθη νέος και ορεξάτος και με μεγάλη διάθεση για διάκριση. Τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είχε τη δυνατότητα να παίζει σε πολλές θέσεις. Ένα πολυεργαλείο για κάθε προπονητή, εάν μπορούμε να το πούμε έτσι σήμερα. Γενικά ένα ποδοσφαιρικό πολυεργαλείο. Ήταν πολύ μεγάλη η καριέρα του παντού. Και στη Ξάνθη αρχικά και στον Ολυμπιακό μετά αλλά και στο εξωτερικό και την Εθνική».

Ο «Τζόλε» είχε να σημειώσει στο G-Weekend πως «λείπουν τέτοιοι παίκτες σαν τον Βασίλη σήμερα από το ποδόσφαιρο». Ο Σερβοέλληνας άσος αν και δεν ήταν σε εκείνο το ματς δεν θα ξεχάσει «το εκπληκτικό του γκολ με την ΑΕΚ με λόμπα. Ο Βασίλης είχε πάντα όρεξη για δουλειά και δεν προκαλούσε ποτέ προβλήματα. Θετικός για την ομάδα πάντα και το καλύτερο για κάθε προπονητή. Αυτά που κατάφερε δεν ήταν τυχαία».

Όσο για τον νέο ρόλο του στον Ολυμπιακό; «Καταρχήν σίγουρα θα είναι διαφορετικά. Είναι άλλο να είσαι στο γήπεδο και άλλο ένα πόστο στην ομάδα. Έχει όμως και εμπειρίες από το εξωτερικό που μπορεί να τον βοηθήσουν πολύ και να τα καταφέρει».

Μανιάτης: «Όταν μιλούσε ο Βασίλης στα αποδυτήρια όλοι σταματούσαν και τον άκουγαν...»

Ο Γιάννης Μανιάτης έχοντας παίξει στο πλευρό του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα είχε να θυμηθεί την συνύπαρξή τους και πόσο πολύ τον βοήθησε ο «Τόρο».

«Με τον Βασίλη είχαμε πολλά χρόνια μαζί και στην ίδια ομάδα και στην Εθνική. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και στις δύο ομάδες. Με βοήθησε πολύ και με έβαλε στο κλίμα της ομάδας του Ολυμπιακού και δεν το ξεχνάω. Και εκείνος αλλά και ο Αβραάμ μου έμαθαν πολλά για τον Ολυμπιακό και για το πως θα έπρεπε να είμαι.

Όταν έφυγαν και με άφησαν πίσω ως αρχηγό εγώ κοίταξα και προσπάθησα να κάνω όσα μου είχαν πει. Ο Βασίλης είναι μία ισχυρή προσωπικοτητα, ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και τώρα που θα μείνει στην ομάδα - όπως είδα που αναφέρεται σχετικά - θα τα καταφέρει και θα ανταποκριθεί. Ένας άνθρωπος με υψηλό επίπεδο που ξέρει να στέκεται σε όλες τις καταστάσεις».

Τι έχει μείνει όμως περισσότερο στον Μανιάτη από τις ομιλίες του Τοροσίδη και το τι έλεγε πριν από ματς ή από την Εθνική; «Δεν έχω μία βραδιά στο μυαλό μου ή κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είναι όλα όσα ζήσαμε. Οι ομιλίες του Βασίλη ήταν λίγες. Όταν μίλαγε όμως όλοι σταματούσαμε και τον ακούγαμε. Ο Βασίλης θα σου πει λίγα πράγματα και καλά. Θα πει κάτι λίγες φορές αλλά αξίζει να τον ακούσεις. Θυμαμαι πριν από ματς στο Champions League ειδικά εκτός έδρας που λέγαμε πως 'πάμε να τα κερδίσουμε' ή πριν από την Εθνική που ζήσαμε μεγάλες βραδιές και προκρίσεις», αναφέρει σχετικά ο άλλοτε αρχηγός των Πειραιωτών.

Μία πολύ δυνατή βραδιά με την Εθνική προφανώς και ήταν του 2014 με την πρόκριση σε βάρος της Ακτής Ελεφαντοστού του Ντρογκμπά και του Τουρέ: «Ο Βασίλης πάντα τα έδινε όλα όπου και εάν αγωνιζόταν. Θυμάμαι σε εκείνο το ματς εγώ ήμουν το δεξί αμυντικό χαφ και εκείνος το δεξί μπακ και σε όλο το ματς μιλάγαμε και καλύπταμε ο ένας τον άλλο. Το πάθος του το μετέφερε σε μένα. Υπήρχαν πολλά τέτοια χαρακτηριστικά βράδια που συνυπήρξαμε. Βράδια που δεν ξεχνάω και δεν ξεχνάμε εγώ και ο Βασίλης».

Σκίμπε: «Ακόμα και τραυματίας ήταν δίπλα στην Εθνική, ένας εξαιρετικός αρχηγός»!

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας, Μίκαελ Σκίμπε, είχε συνεργαστεί στενά με τον Βασίλη Τοροσίδη και είχε να θυμάται πολλά καλά πράγματα από εκείνον μιλώντας στο G-Weekend: «Πρώτα απ' όλα ήταν ένας πολύ καλός και ομαδικός παίκτης. Παίκτης πραγματικά για την ομάδα».

Ο Γερμανός προπονητής είχε να σταθεί και στην καριέρα του: «Είχε τρομερή καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και φυσικά κυρίως στην Ιταλία. Μία τρομερή καριέρα από την αρχή μέχρι και το τέλος της. Ένας πολύ καλός χαρακτήρας και ένας πραγματικός αρχηγός. Ένας εξαιρετικός αρχηγός για την Εθνική, που ήταν όλη την ώρα με την ομάδα».

Ο Σκίμπε είχε να θυμάται και την αφοσίωση του Τοροσίδη στην Εθνική: «Μιλάγαμε πολύ με τον Βασίλη για όλα τα θέματα. Ήταν πάντα αποφασισμένος να βοηθάει την Εθνική και πολύ προσηλωμένος και αφοσιωμένος σε αυτήν. Ακόμα και τραυματίας ήταν δίπλα στην ομάδα. Ακόμα και όταν είχε προβλήματα φρόντιζε να είναι στην εξέδρα για την ψυχολογική ώθηση».

 

Τελευταία Νέα