Ολυμπιακός: Πέπε, ο επόμενος... Γκιγιέρμε του Μαρτίνς! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Πέπε, ο επόμενος... Γκιγιέρμε του Μαρτίνς! (vids)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει μία μεταγραφική επιθυμία δύο ετών να εκπληρώνεται και σκοπεύει να κάνει τον Πέπε τον επόμενο Γκιγιέρμε του Ολυμπιακού!

Δεν είναι μυστικό ούτε ανακριβές. Ο Πέδρο Μαρτίνς αυτήν την διετία στον Ολυμπιακό έχει... φτιάξει αγωνιστικά αρκετούς παίκτες. Από Έλληνες (τον Τσιμίκα που έφτασε στο να πάρει μεταγραφή στη Λίβερπουλ) μέχρι τους συμπατριώτες του, τους Πορτογάλους παίκτες (Ποντένσε με μεταγραφή στη Γουλβς, Σεμέδο και Σα στην Εθνική Πορτογαλίας για πρώτη φορά και όχι μόνο). Δεν αρκέστηκε μόνο στο να αναμορφώσει αγωνιστικά τον Ολυμπιακό, να τον οδηγήσει σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτήν την φορά ανοίγεται μία νέα πρόκληση μπροστά του. Να μετατρέψει τον Πέπε ως τον επόμενο μεγάλο ηγέτη του κέντρου του Ολυμπιακού. Ως τον νέο Γκιγιέρμε. Για όσους δεν το θυμούνται ο 29χρονος Βραζιλιάνος που συνεχίζει την καριέρα του στην Αλ Σαντ κάνοντας μεταγραφή 6 εκατ. ευρώ και παίρνοντας συμβόλαιο 3 εκατ. ευρώ και πλέον ξαναέφτιαξε την καριέρα του λόγω του Πέδρο Μαρτίνς και του Ολυμπιακού.

Στους πρωταθλητές Ελλάδας ο Γκιγιέρμε έπαιξε τα περισσότερα ματς από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του και με τους κορυφαίους αριθμούς του! Με 79 αγώνες, 11 γκολ και 4 ασίστ. Ένας παίκτης που είχε βέβαια παραστάσεις από πρωταθλήματα όπως το ιταλικό και το ισπανικό. Σε αντίθεση με τον Γκιγιέρμε ο Πέπε στα 23 του δεν έχει αυτήν την εμπειρία. Ο Πορτογάλος που είναι κυρίως εξαροοκτάρι και έχει παίξει και επιτελικός μέσος στην καριέρα του δεν έχει βγει ποτέ εκτός της Πορτογαλίας. Ένας παίκτης που ήθελε να συνεργαστεί μαζί του εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο δε Πέπε την περασμένη σεζόν έκανε την τοπ χρονιά του με 46 ματς, 5 γκολ και 3 ασίστ στη Βιτόρια Γκιμαράες. Ο Μαρτίνς που δεν έχει συνεργαστεί μαζί του ούτε και τον έχει αντιμετωπίσει ως αντίπαλος στην Πορτογαλία έχει τρόπο να τον εξελίξει και να τον αναδείξει. Το είδαμε με τον Γκιγιέρμε. Με τον Καμαρά και τον Μπουχαλάκη επίσης. Όλους τους κεντρικούς του χαφ του βελτίωσε αισθητά. Στον Γκιγιέρμε έδωσε τα... ηνία, ήξερε τα χαρακτηριστικά και την ποιότητά του και δούλεψε σωστά και στην ψυχολογία του. Με τον Πέπε θέλει να ποντάρει στις δημιουργικές του αρετές και την ποιότητά του και τον... δέσει από πλευράς χημείας και ομοιογένειας με παίκτες του ήδη υπάρχοντος ρόστερ, όπως τον Μπουχαλάκη. Και ναι προφανώς ο Πέπε με τον Γκιγιέρμε δεν είναι ίδιοι παίκτες από μεριάς αγωνιστικού προφίλ όμως ο Πέπε έχει τα προσόντα αλλά και την φιλοδοξία να πετύχει στον Ολυμπιακό, όπως έκανε και ο Γκιγιέρμε.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΠΕ:

Με Βιτόρια Γκιμαράες: 66 ματς με 5 γκολ και 5 ασίστ

Με Εστορίλ: 23 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ

Με Μπενφίκα Β: 52 ματς με 6 γκολ και 5 ασίστ

- Στην καριέρα του σε 4 ομάδες ο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει στο σύνολο 250 σύμφωνα με τα στοιχεία του Transfermarkt (παίκτες ακόμα και από χώρες όπως η Κίνα και η Τυνησία). Στον Ολυμπιακό σε 2 χρόνια έχει χρησιμοποιήσει 64.

 

Τελευταία Νέα