Ολυμπιακός: Τι θα του προσφέρουν οι Χολέμπας και Ραφίνια! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τι θα του προσφέρουν οι Χολέμπας και Ραφίνια! (vids)

bet365

To G-Weekend παραθέτει τα στοιχεία των δύο νέων ακραίων μπακ του Ολυμπιακού, Χοσέ Χολέμπας και Ραφίνια και όλα όσα μπορούν να δώσουν στην ομάδα.

Ραφίνια και Χοσέ Χολέμπας λοιπόν. Δύο νέοι ακραίοι αμυντικοί για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας στα αριστερά και ο Ραφίνια για τα δεξιά. Με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και ο ένας με βαθιά γνώση του τι σημαίνει ο Ολυμπιακός και το να αγωνίζεσαι σε αυτόν. Έχει όμως το ενδιαφέρον του να δούμε το τι μπορεί να δώσουν αμφότεροι στην ομάδα για τη νέα χρονιά:

ΧΟΛΕΜΠΑΣ:

1. Καμία ανάγκη προσαρμογής: Παίκτης που ξέρει πολύ καλά το τι είναι ο Ολυμπιακός καθώς αγωνίστηκε σε αυτόν για τέσσερα χρόνια, πήρε τίτλους, αναδείχθηκε, έφτιαξε την καριέρα του, χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Ελλάδας και πήρε μεταγραφή για την Ιταλία και μετά για την Αγγλία. Ορθώς λέει και ο ίδιος πως ότι έγινε το οφείλει στον Ολυμπιακό. Δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής κοινώς.

2. Εμπειρία και γνώση πρωταθλητισμού αλλά και προσωπικότητα: Ο Χολέμπας έπαιξε σε κορυφαίο επίπεδο όχι μόνο με τον Ολυμπιακό αλλά και στην Ιταλία και την Αγγλία και έχει να δώσει πολλά από τις πλούσιες αγωνιστικές παραστάσεις του. Επίσης ξέρει καλά το τι είναι πρωταθλητισμός, έχοντας πάρει έξι τρόπαια στο Λιμάνι (τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα). Είναι παίκτης με χαρακτήρα, προσωπικότητα, πάθος και νεύρο που μπορεί να βοηθήσει και στα αποδυτήρια.

3. Ασίστ και γκολ: Πρόκειται για παίκτη που έχει και επιθετικά χαρακτηριστικά εκτός από το πάθος και την μαχητικότητά του. Σχεδόν σε όλες τις χρονιές του μετά τον Ολυμπιακό είχε γκολ και ασίστ, κάτι που δείχνει πως θα βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα.

4. Κίνητρο για να κλείσει εξαιρετικά την καριέρα του και άρα θέληση για προσφορά: Ο Χοσέ Χολέμπας έχει τονίσει με κάθε τρόπο πως δεν έρχεται στον Ολυμπιακό για τα τελευταία του... ένσημα. Έχει ανάγκη να κάνει τουλάχιστον μία ακόμα καλή χρονιά πριν το φινάλε της καριέρας του και αυτό θα παίξει ρόλο.

Ο ΡΑΦΙΝΙΑ

1. Μπακ υψηλού επιπέδου που καλύπτει και τις δύο πλευρές: Μπορεί να είναι 35 ετών αλλά ο Βραζιλιάνος με γερμανικό διαβατήριο είναι ένας τρομερός παίκτης που αν και δεξί μπακ μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά και μπορεί να προσδώσει τρομερή ποιότητα. Ο Ραφίνια στην καριέρα του έχει παίξει πάντως και σε άλλες θέσεις σε άμυνα και κέντρο.

2. Ποδοσφαιριστής «ψημένος» στην Ευρώπη και που έχει κερδίσει μέχρι και Champions League και που μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του: Ο Ραφίνια έχει αγωνιστεί σε Σάλκε και Τζένοα αλλά στην Ευρώπη έκανε την μεγάλη καριέρα στην Μπάγερν Μονάχου όπου υπήρξε πρωταγωνιστής και συλλέκτης τίτλων κερδίζοντας μέχρι και το Champions League. Είναι ένας παίκτης με τέτοια δυναμική και background που μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του.

3. Το δυνατό του σημείο με τις ασίστ και την δημιουργία φάσεων και το πόσο δένεται και προσφέρει στις ομάδες του: Ο Βραζιλιάνος είχε ως ένα από τα μεγάλα του όπλα τις ασίστ του. Κάθε χρόνο μοιράζει αρκετά γκολ στους συμπαίκτες του στις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Αρκεί να τονιστεί πως μία σεζόν πριν, το 2018-2019 είχε 9 ασίστ και 1 γκολ σε 53 ματς. Επίσης ο Ραφίνια είναι παίκτης που δένεται εφόσον νιώθει καλά σε μία ομάδα και δίνει όλο του το είναι. Έκλαψε μόλις έφυγε από τη Μπάγερν Μονάχου και το ίδιο έκανε και με τη Φλαμένγκο τώρα.

4. Η βραζιλιάνικη συνύπαρξη και η φιλοδοξία του για καλή χρονιά στην Ευρώπη: Ο Ραφίνια στον Ολυμπιακό θα βρει τον επίσης Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε αλλά και τους Πορτογάλους της ομάδας. Αυτό δεδομένα θα του δώσει έξτρα ώθηση αλλά και να νιώσει πιο σαν στο... σπίτι του ενώ στην Ευρώπη γυρίζει γεμάτος κίνητρο και φιλοδοξία. Ο ίδιος τόνιζε το πόσο σημαντικό ήταν που θα ξαναπαίξει στο Champions League.

 

Τελευταία Νέα