Παναθηναϊκός: Ο φαρμακοποιός που είχε... έρωτα με τα δίχτυα του Ολυμπιακού!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο φαρμακοποιός που είχε... έρωτα με τα δίχτυα του Ολυμπιακού!

bet365

Το GWJ γυρίζει τον χρόνο πίσω και γράφει για τον Τάκη Τριανταφύλλη, που μέχρι και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Το απόλυτο ελληνικό ντέρμπι, η σύγκρουση δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών κόσμων, παιχνίδια τα οποία δημιούργησαν ιστορίες που έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, αναμετρήσεις που έχτισαν το μεγαλείο σπουδαίων παικτών είτε φορούσαν την πράσινη είτε την κόκκινη φανέλα, είτε ενιότε πρωταγωνίστησαν και με τις δύο!

Το Gazzetta Weekend Journal θα γυρίσει τον χρόνο σήμερα πολλά χρόνια πίσω. Πάρα πολλά. Σχεδόν έναν αιώνα πριν, για να ρίξουμε... φως στην ιστορία του Τάκη Τριανταφύλλη, του κορυφαίου σκόρερ του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό! Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις. Επτά φορές συνδέθηκε ο Τριανταφύλλης με τα δίχτυα των Πειραιωτών και βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας μαζί με τον Δημήτρη Σαραβάκο και τον Κριστόφ Βαζέχα!

Η ΠΡΩΤΗ... ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ο Τριανταφύλλης διατηρούσε για χρόνια φαρμακείο επί της οδού Ερμού στο Μαρούσι για πολλές δεκαετίες, η δουλειά του ήταν φαρμακοποιός αλλά για να φτάσει εκεί είχε κάνει ήδη μία... μεταγραφή, καθώς ξεκίνησε να σπουδάζει γιατρός, πριν αλλάξει πορεία και καταλήξει στην Φαρμακευτική. Οι γνώσεις του στην ιατρική, τον έκαναν αρκετά χρήσιμο και εκτός αγωνιστικού χώρου, μιας και παρείχε βοήθεια σε συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το προσωνύμιο ο Γιατρός, το οποίο τον ακολουθούσε μέχρι και το τέλος της ζωής του στις 27 Ιουλίου του 1993.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΟΥ ΚΙΟΥΝΣΛΕΡ!

Από τα τέλη του 1931 μέχρι και το 1947 υπήρξε βασικός στον Παναθηναϊκό, όντας μάλιστα και προσωπική επιλογή του σπουδαίου Μαγιάρου τεχνικού, Γιόζεφ Κιούνσλερ! Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής ήταν εξαιρετικός στις πάσες ενώ ιδιαίτερη ήταν και η διορατικότητά του.

Φυσικά υπήρξε και σπουδαίος σκόρερ. Η δυνατότητά του να παίξει τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα σε συνδυασμό με τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, δημιουργούν την εικόνα ενός παίκτη που ήταν αυτό που λέμε μέχρι και σήμερα ᾽᾽δεκάρι᾽᾽.

Σημείωσε πάνω από 120 γκολ με την φανέλα του Τριφυλλιού ενώ υπήρξε και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.

«ΜΕ ΧΩΡΙΣΤΡΑ ΕΜΠΑΙΝΑ, ΜΕ ΧΩΡΙΣΤΡΑ ΕΒΓΑΙΝΑ»

Σύμφωνα με τις καταγραφές της εποχής, ο Τριανταφύλλης αν και σπουδαίος ποδοσφαιριστής, δεν έκανε σχεδόν ποτέ κεφαλιές! Μεταξύ σοβαρού και αστείου, η... μοναδική κεφαλιά στην καριέρα του, ήταν εκείνη που χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ(1-0) το 1932. «Με χωρίστρα έμπαινα στο γήπεδο, με χωρίστρα έβγαινα», συνήθιζε να λέει ο ίδιος χιουμοριστικά. Μάλιστα, υπήρχε και σχετικό τραγούδι από τους φίλους της ομάδας, αφιερωμένο στον Τριανταφύλλη, το οποίο έλεγε τα εξής:

Έχει δοξάσει το Τριφύλλι, Τον αγαπούν εχθροί και φίλοι.
Γιατί είναι τζέντελμαν σωστός και στην ομάδα του πιστός.
Ξέρει με τέχνη και τριπλάρει κι’ όταν τη μπάλλα θα σουτάρει,
σαν θα όλμος θα’ χει ξεκινήσειστα δίχτυα για να σταματήσει.
Ειν’ ο Γιατρός μας ο πολύς, έξυπνος και αειθαλής.
Μα έχει αρρώστια του παλιά, να μην πηδά για κεφαλιά.
Όλες τις νίκες το Τριφύλλι,
χρωστάει στον Τάκη Τριανταφύλλη!

Η... ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Ο Τριανταφύλλης είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τα δίχτυα του Ολυμπιακού! Δεκατρείς φορές στην καριέρα του(7 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο, 3 σε φιλικά παιχνίδια), σκόραρε εις βάρος των ᾽ἐρυθρολεύκων᾽᾽ και μέχρι και σήμερα παραμένει μαζί με τον Βαζέχα και τον Σαραβάκο στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του Τριφυλλιού σε αιώνια ντέρμπι πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα ντέρμπι που σκόραρε:

1931-1932: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1(25 Ρόκκος, 79 Τριανταφύλλης-61 Ντ. Ανδριανόπουλος)

1932-1933: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-0(1 Τριανταφύλλης, 15 Σουρμελής, 44 Πιερράκος)

1935-1936: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 4-1(65 Κρητικός, 74 Μηγιάκης, 80 και 82 Τριανταφύλλης-48 Βάζος)

1939-1940: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-4( Συμεωνίδης-Ρεμούνδος, Μπαλτάσης, 60 και 87 Τριανταφύλλης)

1939-1940: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1(51 Τριανταφύλλης-57 Βάζος)

*Αναφορές από το βιβλίο ᾽Ὀ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ᾽᾽ και την ιστοσελίδα paopedia.gr
 

Τελευταία Νέα