Eurovision: 15 χρόνια από το «My Number One» της Παπαρίζου! (pics & vids)

Eurovision: 15 χρόνια από το «My Number One» της Παπαρίζου! (pics & vids)

bet365

Το G-Weekend γυρνάει το χρόνο πίσω και γράφει για το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής κι ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής!

Υπό κανονικές συνθήκες και σε μία εποχή χωρίς κορονοϊό, αυτό το Σάββατο θα στηνόμασταν μπροστά στην τηλεόραση, για να απολαύσουμε τον τελικό της 65ης Eurovision που θα γινόταν στο Ρότερνταμ. Όσοι, τουλάχιστον, έχουμε αδυναμία ακόμη στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.

Η πανδημία, όμως, έφερε την αναβολή του για το 2021, αν και θα προβληθεί το «Europe Shine A Light», στο οποίο θα συμμετέχουν τα δικά μας κορίτσια, η Έλενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα.

Και παρόλο που αγαπάμε πολύ και την δεύτερη, θα σταθούμε στην πρώτη, καθώς στις 21 Μαΐου «κλείνουν» 15 χρόνια από την νίκη του «My Number One»!

Το «χρυσό» τραγούδι του 50ού διαγωνισμού της Eurovision σε στίχους του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού και μουσική του πρώτου.

Φώτα χαμηλώνουν, το μπλε και το χρυσό κυριαρχεί κι η μουσική αρχίζει να παίζει...

«You're my lover, undercover...»

Η απαστράπτουσα Έλενα βγαίνει στη σκηνή του «Palace of Sports» του Κιέβου.

Από την πρώτη στιγμή δίνει ρυθμό με την φωνή και τη χορογραφία της, το ευχαριστιέται και κάνει όλο τον κόσμο να τραγουδάει. Καθηλώνει εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη και τους μεταδίδει την θετική της ενέργεια.

Το ποντιακό (στη χορογραφία) και κρητικό (στη λύρα) στοιχείο έντονο, η ίδια να παίζει μουσική σε μια φανταστική μεγάλη λύρα και οι χορευτές να σχηματίζουν το Νο1 στο πάτωμα, που φάνηκε με μια λήψη από ψηλά.

«You're my secret passion and I have no other».

Το τραγούδι τελειώνει, η Έλενα και η ομάδα της αποθεώνονται και στην Ελλάδα επικρατεί συγκίνηση και μια σιγουριά ενδόμυχα πως η νίκη είναι δική μας.

Η Έλενα Παπαρίζου ανέβηκε μαζί με την Ελλάδα στην πρώτη θέση πανηγυρικά, συγκεντρώνοντας 230 πόντους, παίρνοντας δέκα 12άρια, τα περισσότερα που παίρνει μια χώρα από άλλες μέχρι εκείνη την στιγμή, ισοφαρίζοντας το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου «Love Shine A Light» του 1997 - το 2009 το «Fairytale» πήρε 16 12άρια και το «Euphoria» το 2012, 18.

Στους δρόμους της Αθήνας, όπως και στη γενέτειρα της 23χρονης τότε τραγουδίστριας, στο Μουζάκι της Καρδίτσας, επικράτησε πανικός και οι σκηνές θύμιζαν την κατάκτηση του Euro 2004. Ελληνικές σημαίες παντού και όλοι να τραγουδούν «You are the one, you my number one», για το δικό μας Νο1!

Με την άφιξή της στην Ελλάδα, της αποδόθηκαν οι ανάλογες τιμές και η μία «υποχρέωση» διαδεχόταν την άλλη. Η δημοφιλία της ανέβαινε κατακόρυφα, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Χιλιάδες κόσμου την λάτρεψαν και συνεχίζουν να την λατρεύουν.

Έλενα, ήσουν, είσαι και θα είσαι το Νο1 μας!

Δείτε φωτογραφικό υλικό

 

Τελευταία Νέα