Άννα Κουρνίκοβα: Η καλλονή που έβγαλε 3,5 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει ατομικό τίτλο! (vids)

Άννα Κουρνίκοβα: Η καλλονή που έβγαλε 3,5 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει ατομικό τίτλο! (vids)

bet365

Η Ρωσίδα τενίστρια στην σύντομη καριέρα της δεν κατέκτησε ποτέ τίτλο στο μονό στο tour.

Η Άννα Κουρνίκοβα, μια από τις πλέον εντυπωσιακές τενίστριες στον κόσμο, αποφάσισε να ... τρελάνει τον κόσμο με τις επιδόσεις της σε μικρή ηλικία. Η Ρωσσίδα τενίστρια τα έκανε όλα νωρίς στην καριέρα της.

Πριν καλά καλά κλείσει τα 18 της είχε παίξει σε δυο τελικούς Grand Slam στο διπλό και είχε κατακτήσει μια κούπα! Η όμορφη Άννα με το σπουδαίο ταλέντο στο τένις ανέβαζε κατακόρυφα την δημοτικότητα στο σπορ από την ημέρα που εμφανίστηκε και ακόμη και σήμερα απασχολεί τα ΜΜΕ.

Ουσιαστικά σταμάτησε το τένις το 2003, όταν ήταν 22 ετών. Ήταν πολλά χρόνια σε σχέση με τον Ενρίκε Ιγκλέσιας, τον παντρεύτηκε και πριν από λίγους μήνες απέκτησαν και το τρίτο τους παιδί.

Η Άννα Κουρνίκοβα έχει γεννηθεί την ίδια χρονιά με την Σερένα Ουίλιαμς η οποία συνεχίζει ακόμη να παίζει και να "σπάει" το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο στο τένις.

Η Ρωσσίδα δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο της Αμερικανίδας τενίστριας. Δούλεψε σκληρά και ειδικά στις ΗΠΑ όπου μεγάλωσε και φοίτησε στην φημισμένη Ακαδημία του Νίκολας Μπολετιέρι από την οποία έχουν ξεπηδήσει ο Κούριερ, ο Άγκασι, η Σέλες αλλά και η Πιρς.

Από μικρή τράβηξε την προσοχή των ειδικών του τένις για το ταλέντο της αλλά και των φαν για την ομορφιά της. Πέτυχε αρκετά στην καριέρα της αλλά δεν της άρεσε η ... μοναξιά!

Η Κουρνίκοβα τελείωσε την σύντομη καριέρα της χωρίς να έχει κερδίσει ένα τίτλο στο απλό! Δεν τα κατάφερε καλά στο απλό αλλά με παρέα στο διπλό ήταν άπαιχτη.

Είναι εντυπωσιακό για μια παίκτρια της κλάσης της να μην έχει να επιδείξει έστω έναν τίτλο στο απλό στο tour. Κατέκτησε μονάχα δυο τίτλους ITF (1996,ΗΠΑ) αλλά στο tour όσες προσπάθειες και να έκανε έπεσαν στο κενό!

Η Άννα έφτασε το 2000 στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης και έμεινε για εβδομάδες εκεί χωρίς να έχει πάρει έναν τίτλο. Δεν μπορούσε μόνη αλλά τα κατάφερνε καλά ειδικά με παρτενέρ την Μαρτίνα Χίνγκις.

Με την Μαρτίνα κατέκτησε μεταξύ άλλων το Australian Open του 1999 και Australian Open 2002 ενώ το 1999 όσο και το 2000 η νεαρή Ρωσίδα μαζί με το "φαινόμενο" κέρδισαν το WTA Tour Championships.

Έφτασε στο Νο1 στο διπλό και κατέκτησε 16 τίτλους μέσα σε 4 χρόνια αλλά αυτή στο απλό δεν μπορούσε να τα καταφέρει... Προσπάθησε στο Miami το 1998 απέναντι στην Βένους, από την οποία έχασε και στα 8 παιχνίδια που έδωσαν, αλλά δεν νίκησε.

Η παρτενέρ της, η Χίνγκις, την κέρδισε σε δυο τελικούς σε ΗΠΑ και Ρωσία. Δεν τα κατάφερε ούτε στη Σανγκάη. Η Κουρνίκοβα έμελλε να μείνει χωρίς τίτλο αλλά άφησε την σφραγίδα της στο χώρο του τένις.

Τα ίδια και στα Grand Slam. Στο διπλό είχε 3 τελικούς αλλά στο απλό η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν ο ημιτελικός στο Wimbledon 1997 (16 ετών). H καλύτερη χρονιά της στο απλό ήταν το 2000 όπου και έφτασε έως το Νο8 του κόσμου.

Είχε παρουσία σε 9 ημιτελικούς αλλά κέρδισε μονάχα τον ένα, αυτό στη Μόσχα, όπου και ηττήθηκε στον τελικό από την Χίνγκις. Παρόλα αυτά έβγαλε από το τένις (prize money) περισσότερα από 3,5 δολάρια.

Σήμερα ζει στο Μαϊάμι με την οικογένεια της.

 

Τελευταία Νέα