ΝΒΑ: Οι παιχταράδες που... κουβάλησαν μόνοι τους μια ομάδα! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι παιχταράδες που... κουβάλησαν μόνοι τους μια ομάδα! (pics & vids)

bet365

Στο πέρασμα των χρόνων ορισμένοι σταρ... κουβάλησαν μόνοι τους την ομάδα τους στα playoffs χωρίς να έχουν ένα δυνατό supporting cast και το gazzetta.gr στέκεται σε εκείνους τους ηγέτες που αξίζουν το χειροκρότημα όλων για τα όσα έκαναν στο παρκέ.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να φτάνεις πολύ μακριά στα playoffs, αν δεν έχεις κάπου να στηριχτείς, αν δεν έχεις ποιοτικούς συμπαίκτες, ακόμα και αν είσαι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμο. Αρκετές φορές για να φτάσεις στην κορυφή, χρειάζεσαι ικανότατο supporting cast και πάνω από έναν all-star παίκτη στο ρόστερ.

Το gazzetta.gr βρήκε τις περιπτώσεις ηγετών που... κουβάλησαν μια ομάδα μόνοι τους ή σχεδόν μόνοι τους στην postseason, χωρίς να έχουν πολλές βοήθειες από το υπόλοιπο supporting cast και σας τις παρουσιάζει.

Tζόρνταν-Μπουλς 1991 (πρωταθλητής)

Supporting Cast: Pippen, Grant, Paxson, Cartwrifght, Armstrong, Grant, Stacey King, Purdue, Levingston, Hopson

Ο κορυφαίος παίκτης ever φόρεσε το πρώτο του δαχτυλίδι το 1991, έχοντας δίπλα ένα ρόστερ που δεν σου γέμιζε το μάτι. Εκείνοι που τον βοήθησαν αρκετά και στάθηκαν δίπλα του στο σκοράρισμα ήταν οι Σκότι Πίπεν και Χορας Γκραντ, Ο «MJ» είχε 31.5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ, μαγεύοντας εξαιρετικά playoffs. Ηγέτης που δεν σταμάτησε πουθενά και έδειξε σε όλους την τεράστια κλάση του. Εκείνη η ομάδα ήταν ίσως η χειρότερη από εκείνες των Μπουλς που πήραν τα πρωταθλήματα και ειδικότερα από τις σεζόν 1996-98, αφού τότε οι ταύροι είχαν παραπάνω λύσεις, ειδικά με την έλευση του Ρόντμαν.

Άιβερσον-Σίξερς 2001 (τελικοί ΝΒΑ)

Supporting Cast: Snow, Hill, Geiger, Mutombo, Mckie, Lynch, Jones Jermaine, Raja Bell, MacCulloch, Ollie, Buford

Όταν σκέφτεσαι παίκτες που κουβάλησαν μόνοι τους την ομάδα τους πολύ μακριά στα playoffs, τότε το όνομα του Άιβερσον ίσως είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Απολαυστικός, ένας πραγματικός μάγος στο παρκέ που πήρε από το χεράκι τους Σίξερς και πήγε να τους οδηγήσει σε ένα πρωτάθλημα. Όμως η διαφορά δυναμικότητας με τους Λέικερς ήταν τεράστια. Τα νούμερα του ήταν συγκλονιστικά στα playoffs του 2001, αφού είχε 32.9 πόντους και οι μοναδικοί που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ήταν οι Μουτόμπο με 13.9 πόντους και 13.7 ριμπάουντ, αλλά και ΜακΚί με 14.6 πόντους και 5.3 ασίστ. Kανείς δεν ξεχνά τα όργια των 48 πόντων στο Game 1 των τελικών με τους Λέικερς και το... πέρασμα πάνω από τον Λου.

Άλεν-Μπακς 2001 (τελικοί Ανατολής)

Supporting Cast: Cassell, Robinson, Ervin Johnson, Τim Thomas, Caffey, Scott Williams, Lindsay Hunter, Ham, Pope, Przybilla, Alston

Τα χρόνια της αθωότητας για τον Ρέι Άλεν. Τότε στους Μπακς φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Mια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων στο Μιλγουόκι, την έκανε να ονειρεύεται μεγαλεία. Έφτασε μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, εκεί όπου υποκλίθηκε στον Άλεν Άιβερσον που επίσης κουβαλούσε μόνος του μια ομάδα. Ο εκπληκτικός σουτέρ των Μπακς σκόραρε 25.3 πόντους με 47% τρίποντα και δεν είχε την συμπαράσταση των συμπαικτών του, παρά μόνο των Σαμ Κασέλ και Γκλεν Ρόμπινσον. Κρίμα για τον σπουδαίο Ray να μην έχει κι άλλους παίκτες που θα μπορούσαν να τον κάνουν να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Noβιτσκι-Μάβερικς 2006 (τελικοί ΝΒΑ)

Supporting Cast: Terry, Harris, Diop, Daniels, Van Horn, Howard Josh, Stackhouse, Dampier, Josh Powell, DJ Mbenga

Ο άρχοντας του fadeaway πήγε να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα το 2006. Τότε ο Γερμανός σκόραρε 27 πόντους και μάζευε 11.7 ριμπάουντ στα playoffs, κάτι που επέτρεψε στους Μαβερικς να πάνε στους τελικούς. Εκεί όμως το Μαϊάμι ήταν πιο γεμάτο, πιο έτοιμο, ενώ ο απίστευτος Ουέιντ το είχε πάρει προσωπικά. Ο Ντιρκ έδειχνε απελπιστικά μόνος του και οι βοήθειες που πήρε ήταν ελάχιστες. Μόνο οι Χάουαρντ και Τέρι έδειξαν να αντέχουν το βάρος μιας τόσο σημαντικής κατάστασης όπως οι τελικοί.

ΛεΜπρόν-Καβς 2007 (τελικοί NBA)

Supporting Cast: Ilgauskas, Hughes, Pavlovic, Gooden, Varejao, Gibson, Snow, Marshall, Damon Jones

Τα χρόνια εκείνα ο Βασιλιάς πάλευε με Θεούς και Δαίμονες, αφού κακά τα ψέματα το ρόστερ των Καβς δεν τον βοηθούσε να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Το 2007 ο ΛεΜπρόν με τους 20.2 πόντους του, τα 6.4 ριμπάουντ και τις 6.3 ασίστ οδήγησε στους τελικούς την ομάδα του Κλίβελαντ. Αλλά με τίποτα δεν γινόταν να υποτάξει και τους Σπερς που είχε πολλές λύσεις και... σκούπισαν με 4-0. Σίγουρα αξίζουν αναφορά οι Λάρι Χιουζ, Ιλγκάουσκας και Γκούντεν, αλλά όλοι ήξεραν πως ο Τζέιμς δεν μπορούσε να πάρει τίτλο χωρίς να έχει ακόμα ένα σταρ δίπλα του.

Νοβίτσκι-Μάβερικς 2011 (πρωταθλητής)

Supporting Cast: Terry, Chandler, Peja, Marion, Barea, Stevenson, Haywood, Mahinmi, Cardinal

Πάμε και στο ένδοξο 2011 για τους Μάβερικς και τον μεγάλο ηγέτη Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Γερμανός δεν πτοήθηκε ούτε από τη συμπεριφορά των Ουέιντ και ΛεΜπρόν που θέλησαν να μπουν στο μυαλό του. Ο Νοβίτσκι πήρε τον πρώτο του τίτλο, κάνοντας σπουδαίους τελικούς με 27.7 πόντους και 8.1 ριμπάουντ. Άλλοι 2 συμπαίκτες του είχαν πάνω από 10 πόντους ανά ματς (Τέρι και Μάριον), ενώ οι μεγάλοι Κιντ και Πέτζα έδωσαν κάτι από την εμπειρία τους, ξέροντας πως εκείνη ήταν η μοναδική ευκαιρία για να φτάσουν στην κορυφή του ΝΒΑ.

 

Τελευταία Νέα