ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
#Menoumespiti και ακούμε τζαζ! (vids)

#Menoumespiti και ακούμε τζαζ! (vids)

Το G-Weekend  σας ταξιδεύει σε μοναδικά μουσικά ταξίδια που μας καλούν οι Μάιλς Ντέιβις, Τέλονιους Μονκ, Τσάρλι Πάρκερ, Τζον Κολτρέιν, Τσαρλς Μίνγκους. Πάντα... από το σπίτι!

Κι αν όλα αποτύχουν, υπάρχει η τζαζ! Η έκφραση του ελεύθερου πνεύματος στη μουσική, η μουσική που δέχεται τα λάθη και φτιάχνει νέα μουσική  στο λεπτό! Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκφραστεί η ανεμελιά και πόνος. Η τζαζ είναι τρόπος ζωής, τρόπος να βλέπεις τα πράγματα μέσα από την καρδιά και να μην σε πτοεί τίποτα.

Όταν ακούς τζαζ αισθάνεσαι την έκπληξη διαρκώς παρούσα, παραμονεύει σε κάθε νότα. Το άγνωστο υποχωρεί και η αναμονή για το αναπάντεχο μεγαλώνει. Από τη στιγμή, λοιπόν, που  Μένουμε Σπίτι λόγω κορονοϊού, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτό το ξεχωριστό είδος μουσικής. Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα δείγμα αυτής, πέντε δίσκους-προτάσεις. Αν έχετε στο σπίτι σας κι άλλους στείλτε μας. Αν δεν έχετε μπείτε στο Διαδίκτυο και ανακαλύψτε τι σημαίνει τζαζ.

Μάιλς Ντέιβις, "Kind of Blue"

Τζον Κόλτρεϊν, "Blue Train"

Τελόνιους Μονκ, "Thelonious Monk with John Coltrane"

Τσάρλι Πάρκερ, "Montreal"

Τσαρλς Μίνγκους, "The Clown"

Επόμενα Άρθρα

Όταν το «φάρμακο» της προσφοράς ξεπερνά το ποδόσφαιρο

Όταν το «φάρμακο» της προσφοράς ξεπερνά το ποδόσφαιρο

Η παράλληλη ασχολία με την ιατρική επιστήμη οδήγησε δύο Ισπανούς ποδοσφαιριστές να αφήσουν τη γραμμή κρούσης της ομάδας τους, για την γραμμή της «μάχης» κόντρα στον αόρατο εχθρό της πανδημίας.

Κέβιν Γκαρνέτ: Ο ενδιάμεσος! (vids & pics)

Κέβιν Γκαρνέτ: Ο ενδιάμεσος! (vids & pics)

Ο “KG” υπήρξε ο καλύτερος μεσολαβητής μεταξύ της χαράς του παιχνιδιού και του κοινού. Ακαταπόνητος, παθιασμένος και πολύ σκληρός μέντορας.