Κόμπι Μπράιαντ: Black Mamba for the win! (vids)

Νίκος Καρφής
Κόμπι Μπράιαντ: Black Mamba for the win! (vids)

bet365

Ο τεράστιος Κόμπι Μπράιαντ πήγε στον παράδεισο του μπάσκετ και το Gazzetta Weekend Journal μάζεψε τα κορυφαία νικητήρια σουτ του θρύλου που πάντα θα ταξιδεύει στις καρδιές όλων όσων αγαπούν το άθλημα.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τι σήμαινε ο Κόμπι Μπράιαντ για το μπάσκετ. Ο Black Mamba ήταν το μπάσκετ και θα συνεχίσει να είναι στον Παράδεισο αγκαλιά με την κορούλα του την Gigi.

Το αεροπορικό δυστύχημα στέρησε τη ζωή στον κορυφαίο Laker ever, την κόρη του και άλλους 7 ανθρώπους, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον πλανήτη.

Ο θρύλος των Λέικερς αποτέλεσε έμπνευση για αμέτρητα παιδιά σε όλο τον κόσμο, και σε πολλούς NBAers που τώρα μεσουρανούν στη λίγκα. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε και ανέπνεε για το μπάσκετ και ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει για αυτό που αγαπάει.

Το άθλημα πλέον έχει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και το Gazzetta Weekend Journal τιμά τη μνήμη του, διαλέγοντας 10 αξέχαστα νικητήρια καλάθια του. Ο Mamba ήταν ο παίκτης που πάντα ήθελες να έχεις σε στιγμές που ξεχωρίζουν οι άντρες με τα παιδιά. Όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους, πάντα ο Mπράιαντ ήταν πανέτοιμος για να πάρει το σουτ και να δώσει στην ομάδα του τη νίκη. Έχει τα περισσότερα νικητήρια σουτ από κάθε άλλον. 5, 4, 3, 2 ,1 Kobe for the win!

Πάμε να απολαύσουμε 10 αξέχαστα νικητήρια σουτ του αξεπέραστου Κόμπι που βρίσκεται στην κορυφή των παικτών με τα περισσότερα game winners στην ιστορία της λίγκας.

10 Μάη 2000, Λέικερς-Σανς

Ο Κόμπι λάτρευε να... πληγώνει τους Σανς, ειδικά στα playoffs. Το Φοίνιξ καταλάβαινε από πρώτο χέρι τι σημαίνει Black Mamba. O τεράστιος παίκτης με το Νο.8 στη φανέλα έχει απέναντι του τον Τζέισον Κιντ με 10 δευτερόλεπτα στο ρολόι. Οι λιμνάνθρωποι βρίσκονται πίσω με 96-95, αλλά ο Μπράιαντ θα πάρει το σουτ, με τον Κιντ κρεμασμένο πάνω του. No problem και οι Λέικερς θα κάνουν το 2-0 στους ημιτελικούς Δύσης.

30 Απρίλη 2006, Λέικερς-Σανς

Eίναι το σημαντικότερο από όλα γιατί μπαίνει στα playoffs και σε ματς που χαλάει ο κόσμος. Οι λιμνάνθρωποι βρίσκονται με 2-1 μπροστά στη σειρά με τους Σανς, όμως στο Game 4 που γίνεται στο LA τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Το Φοίνιξ προηγείται με 98-95 χάρη στο τρίποντο του Νας, 49 δευτερόλεπτα για το τέλος. Οι Λέικερς στα... σχοινία. Όμως όταν στην ομάδα σου είναι ο Κόμπι, ποτέ ο αντίπαλος δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Καλάθι για το 98-97 στα 11 δευτερόλεπτα. O Oυόλτον με τον Όντομ παίζουν στο όριο άμυνα απέναντι στον Νας και καταλήγουμε σε τζάμπολ του Ουόλτον με τον Νας. Η μπάλα καταλήγει στον Black Mamba, ο οποίος με το αψεγάδιαστο fadeaway του θα βρει στόχο και θα στείλει στα ουράνια το Staples Center. O ήρωας των Λέικερς για ακόμη μια φορά είχε βάλει την υπογραφή του.

4 Δεκέμβρη 2009, Λέικερς-Χιτ

Οι Χιτ νομίζουν πως θα πάρουν τη νίκη, αλλά ο τεράστιος Black Mamba, έχει άλλη άποψη. Ο Ουέιντ θα προσπαθήσει να παίξει άμυνα, αλλά ο θρύλος των Λέικερς θα σηκωθεί από τη γραμμή του τρίποντου και θα το στάξει με ταμπλό. Χαμός στο Staples Center και για ακόμη μια φορά ο Κόμπι θα γίνει ο ήρωας μιας ολόκληρης πόλης. Ο Black Mamba θα το πανηγυρίσει με υψωμένες τις γροθιές σε μια κλασική τριποντάρα του.

16 Δεκέμβρη 2009, Μπακς-Λέικερς

Ο Κόμπι Μπράιαντ επισκέφθηκε το σπίτι των Μπακς στα μέσα Δεκέμβρη του 2009 και δεν ήταν διατεθειμένος να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Τα ελάφια έφτασαν στα όρια τους τους Λέικερς, όμως ο Κόμπι ήταν και πάλι εκεί. Πάλι έδειξε κρύο αίμα, πάλι αρνήθηκε να χάσει, πάλι δεν φοβήθηκε να πάρει το τελευταίο σουτ. Το αγαπημένο του fadeaway είναι ξανά άχαστο και οι λιμνάνθρωποι δραπετεύουν με μια σημαντική νίκη από του Μιλγουόκι με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

1 Γενάρη 2010, Λέικερς-Κινγκς

Η πρωτοχρονιά του 2010 είχε μεγαλό πρωταγωνιστή τον κορυφαίο παίκτη που έχει φορέσει ποτέ τα χρυσά και τα μωβ όπως είχε παραδεχθεί και ο Μάτζικ Τζόνσον. Οι Κινγκς νικούν με 98-96, αλλά η τελευταία επίθεση ανήκει στους Λέικερς. Οι Βασιλιάδες κάνουν το έγκλημα, αφού αφήνουν τον Κόμπι να εκτελέσει ανενόχλητος από τη γωνία και στέλνει τη μπάλα συστημένη στο διχτάκι για μια τριποντάρα νίκης.

31 Γενάρη 2010, Σέλτικς-Λέικερς

Πάντα τα Σέλτικς-Λέικερς είχαν τη δική τους σημασία. Μιλάμε για το μεγαλύτερο rivalry στην ιστορία του ΝΒΑ. Κάποτε ήταν Μάτζικ vs Μπερντ, εκείνη την εποχή ο Κόμπι είχε αντιπάλους τους Πιρς, Γκαρνέτ και Άλεν. Μέσα στη Βοστώνη, ο μεγάλος... εχθρός θριαμβεύει! Ο Black Mamba κάνει το αψεγάδιαστο fadeaway κόντρα στον Άλεν και ρίχνει τους Κέλτες στο καναβάτσο σε ένα από τα κλασικότερα νικητήρια σουτ της καριέρας.

12 Φλεβάρη 2012, Ράπτορς-Λέικερς

Οι Λέικερς είναι και πάλι στα σχοινιά, αφού χάνουν με 92-91, 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Φυσικά την ευθύνη θα την πάρει ο Black Mamba. Με απίθανο fadeaway, κίνηση σήμα-κατατεθέν θα πληγώσει το Τορόντο , 4 δευτερόλεπτα για τη λήξη της αναμέτρησης.

31 Μάρτη 2012, Λέικερς-Χόρνετς

Σε εκείνο το ματς ήταν μέσα στο σπίτι του ή καλύτερα στο «σπίτι που έχτισε» το Staples Center. Oι λιμνάνθρωποι κινδυνεύουν με ήττα από την Νέα Ορλεάνη, αφού χάνουν με 85-83 στα 20 δευτερόλεπτα. Όμως ο άνθρωπος που πάντα μιλούσε στις κρίσιμες στιγμές, ήταν και πάλι εκεί. Σηκώνεται μπροστά στον Τζακ και σβήνει τα όνειρα των σφηκών. Απλά Κόμπι.

14 Απρίλη 2014, Μπλέιζερς-Λέικερς

Oι Λέικερς έχουν επαναφορά με 1 δευτερόλεπτο να απομένει και χάνουν 104-102. Που θα πάει η μπάλα; Mα φυσικά στον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής. Ο Κόμπι βγαίνει αστραπιάια για να πάρει την μπάλα, εκτελεί και στέλνει στον... ψυχίατρο τους Μπλέιζερς παρόλο που ο αντίπαλος του έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Τι να κάνουμε όμως, με τον Κόμπι όλα ήταν διαφορετικά.

13 Απρίλη 2016, Λέικερς-Τζαζ

Δεν θα μπορούσε να είναι κάπως διαφορετικά το τελευταίο παιχνίδι του Κόμπι με τη φανέλα των Λέικερς. Ο Black Mamba αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το σπίτι που έχτισε και τους φιλάθλους των Λέικερς με μια απίθανη παράσταση. Το κοντέρ σταμάτησε στους 60 πόντους με τρελό show στα τελευταία λεπτά. Eυστόχησε σε δίποντα και έβαλε μπροστά την ομάδα του στα 31 δευτερόλεπτα, εκτελώντας του Μορμόνους που υποκλίθηκαν σε ένα από τους κορυφαίους ever που έχουν πιάσει την σπυριάρα στα χέρια.

Τεράστιε Κόμπι έδειξες τον δρόμο σε εκατομμύρια ανθρώπους, έγινες η δύναμη και έμπνευση τους, ομόρφυνες τις ζωές τους. Σε ευχαριστούμε για όλα παιχταρά!

 

Τελευταία Νέα