Οι αγαπημένες ομάδες των «αστέρων» του top-10 του τένις! (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Οι αγαπημένες ομάδες των «αστέρων» του top-10 του τένις! (vid)

bet365

Η αγάπη του Ναδάλ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο "πιστός" στη Βασιλεία Φέντερερ και το πάθος του Τζόκοβιτς για τον Ερυθρό Αστέρα.

Τους έχουμε γνωρίσει να παίζουν τένις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι τρεις εξ' αυτών είναι ζωντανοί θρύλοι του αθλήματος και ίσως οι καλύτεροι παίκτες που έχουν περάσει από τα κορτ.

Έχουν και αυτοί τα πάθη τους, τις αδυναμίες τους, τις αγάπες τους. Για κάθε άνδρα μια... αγάπη είναι και η ομάδα του, ο σύλλογος του.

Η ποδοσφαιρική ομάδα για την οποία χτυπούσε μικρός αλλά ακόμη και μεγάλος η καρδιά του πιο έντονα όταν έβλεπε να βάζει γκολ ο αγαπημένος του παίκτης.

Αλήθεια ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι top-10 τενίστες του κόσμου; Εδώ οι απαντήσεις και με αποδείξεις και με λίγο... μπάσκετ.

Έρωτας για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ναδάλ γεννήθηκε στην Μαγιόρκα. Μεγάλωσε εκεί και μετακόμισε στα εφηβικά του χρόνια στη Βαρκελώνη. Εκεί έμαθε το τένις. Ο θείος του, Μιγκέλ Ναδάλ, ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Εκείνος όμως "ερωτεύτηκε" τη "μισητή" Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι τον κέρδισε σ' αυτή. Για τους φίλους της Ρεάλ είναι είδωλο. Όταν κερδίζει η Ρεάλ τον συγχαίρει επίσημα στα social media και το όνομα του έχει ακουστεί και για πρόεδρος της "Βασίλισσας".

Στα σχέδια του είναι κάποια στιγμή στο νέο γήπεδο της Ρεάλ να δώσει έναν αγώνα τένις με τον φίλο του Ρότζερ Φέντερερ και να "σπάσει" το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης.

Ο Ναδάλ υποστηρίζει φυσικά και την Μαγιόρκα ενώ με τα χρόνια έχει γίνει ο αγαπημένος αθλητής όλων των Ισπανών.

Έχει δώσει κοινή συνέντευξη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο όταν εκείνος μεσουρανούσε στη Μαδρίτη και είναι φίλος με πολλούς παίκτες της αγαπημένης του ομάδας.

O πολυσυλλεκτικός "Νόλε"

Ο Τζόκοβιτς είναι φανατικός υποστηρικτής του Ερυθρού Αστέρα. Ο Σέρβος που δεν ζει στην χώρα του αλλά στο Μόντε Κάρλο όποτε βρίσκει ευκαιρία είναι στο "Μαρακανά" για να δει τον αγαπημένο του Ερυθρό Αστέρα.

Πανηγυρίζει όταν παίζει στο Champions League, όταν κερδίζει την κούπα αλλά είναι φαν και της μπασκετικής ομάδας.

Για τον Ερυθρό Αστέρα ο "Νόλε" είναι μύθος. Το κλαμπ τον ακολουθεί στα social media και σε χρόνο ρεκόρ βγάζει ανακοινώσεις για τις επιτυχίες του.

Ο Σέρβος τενίστας έχει δηλώσει πως αγαπάει επίσης τη Μονακό ενώ δεν έχει κρύψει την συμπάθεια του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μίλαν.

Έχει καλή σχέση με τον "Ίμπρα", τον Σεφτσένκο και τα πρώην "αστέρια" της Μίλαν.

Στην επίσκεψη και στη χώρα μας για να τιμήσει τον "σοφό" Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε πάρει δώρο και μια φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα του στην πλάτη!

Πιστός στην πόλη του

Η Βασιλεία είναι η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός υποστηρίζει φανατικά την ομάδα της πόλης του, την Βασιλεία, η οποία έχει παίξει και στο Champions League.

Συχνά πυνκά είναι στο γήπεδο και του αρέσει να μιλάει με τους παίκτες αλλά και με τους φίλους της ομάδας του.

Ο Φέντερερ είναι και μεγάλος φαν του μπάσκετ και του NBA.

Αυστριακός φαν της Τσέλσι

Ο Ντομινίκ Τιμ είναι Αυστριακός αλλά είναι μεγάλος υποστηρικτής μιας αγγλικής ομάδας.

Είναι η Τσέλσι και είναι η μεγάλη του αγάπη. Την Τσέλσι του Λονδίνου αγαπά και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αλλά δεν είναι φανατικός...

Ο Τιμ που είναι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης είναι συχνός επισκέπτης στο Stamford Bridge και όταν είναι στην Αγγλία για το Wimbledon αφιερώνει χρόνο για να μάθει τα πάντα για τους "Μπλε".

Στο Μιλάνο για την Ίντερ

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ το 2019 πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τους τίτλους του και με τον τελικό του US Open με τον Ναδάλ.

Αν και Ρώσος και ... πιστός στην πατρίδα του είναι "τρελαμένος" με μια ιταλική ομάδα και αυτή είναι η Ίντερ του Μιλάνου.

Είναι δίπλα στους "Νερατζούρι" αλλά και στις ομάδες της χώρας του.

Η προτίμηση του Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δηλώσει απαντώντας σε ερώτηση φαν του στο διαδίκτυο πως στην Ελλάδα υποστηρίζει την ΑΕΚ.

Είναι η αγαπημένη ομάδα του πατέρα του και την συμπαθεί και ο ίδιος.

Στην ATP θα δει κανείς να γράφουν ότι είναι φίλος του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ και άλλες ομάδες μας όταν ο Στέφανος γράφει ιστορία είναι δίπλα του.

Στο τένις δεν υπάρχουν... οπαδικά. O Τσιτσιπάς έχει και αγάπες στο εξωτερικό αφού είναι... παγκόσμιος.

Όταν βρέθηκε στην Πορτογαλία για να παίξει και να κερδίσει το τουρνουά του Εστορίλ συναντήθηκε με τον Ανδρέα Σάμαρη και πήρε δώρο μια φανέλα της Μπενφίκα με το Νο1 στην πλάτη.

Η Μπενφίκα τον... έντυσε τερματοφύλακα αλλά η ιταλική Τζένοα τον "φαντάστηκε" δεκάρι! Η φανέλα με το Νο10 και το όνομα Τσιτσιπάς στην πλάτη δείχνει την αγάπη των Ιταλών στο πρόσωπο του Έλληνα τενίστα.

Οι Βαυαροί τον κέρδισαν

O Αλεξάντερ Ζβέρεφ γεννήθηκε στο Αμβούργο αλλά δεν πρόλαβε να δει την μεγάλη ομάδα του Ερνστ Χάπελ που κατακτούσε την Ευρώπη το 1983.

Μεγάλωσε στην Γερμανία αν και έχει ρωσσική καταγωγή και είναι φαν της Μπάγερν Μονάχου.

Η μεγαλύτερη ομάδα της Γερμανίας του κάνει συνεχώς αφιερώματα, συμμετέχει σε video με τα αστέρια της και θα τον δούμε να κάνει προπόνηση με την φανέλα της.

Ο Ζβέρεφ έχει και μια αγάπη για το αγγλικό ποδόσφαιρο και την Τσέλσι. Στο NBA είναι με τους Miami Heat.

Είναι τρελός ο Ιταλός

Ο Ματέο Μπερετίνι γεννήθηκε στη Ρώμη αλλά δεν υποστηρίζει κάποια ομάδα της πρωτεύουσας.

Ο Ιταλός τενίστας που έφτασε στα ημιτελικά του US Open, στο ATP Finals και είναι στο Νο8 του κόσμου, είναι φαν της Φιορεντίνα.

Λίγα χρόνια πριν από την γέννηση του στο "Αρτέμιο Φράνκι" μεσουρανούσε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα αλλά ο Ματέο δεν τον πρόλαβε...

Είναι μεγάλος φαν του NBA και του ΛεΜπρον Τζέιμς.

Αγάπη για τη Βιγιαρεάλ

Ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ είναι στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι Ισπανός και είναι ο παίκτης που κέρδισε ο Τσιτσιπάς για να φτάσει στα ημιτελικά του Australian Open.

Πρόσφατα και ενώ η εθνική Ισπανίας έπαιζε στη Μαδρίτη στο Davis Cup αυτός έχασε τον πατέρα του.

Έφυγε από την πρωτεύουσα για την κηδεία του αλλά επέστρεψε, έπαιξε στον τελικό και μαζί με τον Ναδάλ κέρδισαν την κούπα.

Από τον πατέρα του έμαθε ν΄ αγαπάει την Βιγιαρεάλ και είναι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της.

Φαν της Παρί

Ο Γκαέλ Μονφίς είναι ο καλύτερος, βάσει κατάταξης, Γάλλος στο Tour και έκλεισε το 2019 στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έχασε για... λίγο μια θέση στο ATP Finals αλλά έχει την δική του θέση στο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι.

Σ' όλες τις συνεντεύξεις του μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του αλλά και για την εθνική Γαλλίας και ειδικά εκείνη του 1998.

 

Τελευταία Νέα