Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς «έσωσε» την καριέρα των Σα, Σεμέδο και Σουντανί! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς «έσωσε» την καριέρα των Σα, Σεμέδο και Σουντανί! (poll)

bet365

Ο Πορτογάλος προπονητής είναι ένας βασικός λόγος που απογειώθηκαν ή διασώθηκαν οι καριέρες των Ζοσέ Σα, Ρούμπεν Σεμέδο και Χιλάλ Σουντανί. Το G-Weekend εξηγεί το γιατί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής που έχει κερδίσει αρκετό κόσμο με την δουλειά του στον Ολυμπιακό, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκείνοι που τον αμφισβητούν κυρίως για την διαχείριση των 11άδων και των εκτός έδρας αγώνων. Ανεξάρτητα από αυτό κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως έχει κάνει έργο και έχει βελτιώσει αισθητά την ομάδα αλλά και έχει εξελίξει παίκτες.

Στην εποχή Μαρτίνς στον Ολυμπιακό Έλληνες παίκτες όπως οι Μπουχαλάκης και Τσιμίκας σημείωσαν αγωνιστική άνοδο, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που πραγματικά έσωσε την καριέρα τους. Λόγω του πορτογαλικού background τους θα εντοπίσουμε τρεις:

1. ΖΟΣΕ ΣΑ: Σε παλαιότερο άρθρο στο G-Weekend είχαμε αναδείξει τις δύσκολες στιγμές του Σα στην Πόρτο και τον ρόλο της συντρόφου του και της οικογένειάς του. Ο Ζοσέ Σα ήταν ένας πορτιέρο τον οποίο η Πόρτο δεν υπολόγιζε και που η μοναδική φορά που φέρεται να τον σκέφτηκε ήταν μετά το πρόβλημα του Κασίγιας (σ.σ. ακόμα και εκεί όμως δεν ήταν τόσο βέβαιο). Η διέξοδος του Σα ήταν να βρει ομάδα εκτός Πορτογαλίας. Χάρις στον Μαρτίνς που τον ήξερε - ή για να ακριβολογούμε και χάρις στον Ίβηρα κόουτς - πρωτοέπιασε πέρυσι Λιμάνι και εξαιτίας και της μεγάλης διάθεσης του Πέδρο Μαρτίνς να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός κατέβαλλε 2.5 εκατ. ευρώ στην Πόρτο.

Αποτέλεσμα; Πέρυσι ο Σα ήταν ιδιαίτερα καλός αλλά φέτος είναι εξαιρετικός. Σε τέτοιον βαθμό που να καλείται πλέον μόνιμα και για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Ο 26χρονος Ζοσέ Σα που έκανε ματσάρα στο Μόναχο με την Μπάγερν με οκτώ αποκρούσεις έχει πιάσει πλέον τις 50 συμμετοχές με την φανέλα του Ολυμπιακού και θεωρείται (σ.σ. δικαίως) ένας από τους τοπ κίπερ της χώρας του. Επίσης είναι αναμφίβολα από τους κορυφαίους γκολκίπερ στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

2. ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Εάν δεν είχε τόσα πολλά μαζεμένα εξωαγωνιστικά ο Σεμέδο θα έπαιζε σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τα είχε όμως και μπορείτε να θυμηθείτε εδώ το story του. Ο Μαρτίνς βγήκε μπροστά, εγγυήθηκε στον Ολυμπιακό για την αγωνιστική αξία του Ρούμπεν Σεμέδο και ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα. Έτσι ο 25χρονος σέντερ μπακ που έπαιζε δανεικός στη Ρίο Άβε αποκτήθηκε έναντι του ποσού των 4.5 εκατ. ευρώ, χρήματα που πήρε η Βιγιαρεάλ και ένα ποσοστό η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Ο Σεμέδο από εκεί που ήταν σε μικρομεσαίες ομάδες έπαιξε σε επίπεδο Champions League, έβαλε γκολ με τον Ολυμπιακό, ξεχώρισε και κλήθηκε επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική Πορτογαλίας. Φέτος έχει 17 ματς με 4 γκολ στον Ολυμπιακό και ενώ έκανε και αρθροσκόπηση μετά από τραυματισμό του σε ευρωπαϊκό ματς. Συνολικά είναι δεδομένα ο πιο καλός και ποιοτικός στόπερ στο ρόστερ των Πειραιωτών και με πολύ καλή σωματοδομή.

3. ΕΛ ΑΡΜΠΙ ΧΙΛΑΛ ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Ο 31χρονος Αλγερινός προήλθε από μία πολύ δύσκολη σεζόν με σοβαρό τραυματισμό, χειρουργείο και πολύμηνη αποχή. Ο Ολυμπιακός είδε μία καλή ευκαιρία στο πρόσωπο του έμπειρου μεσοεπιθετικού της Φόρεστ και ο Μαρτίνς έναν παίκτη που τον ήξερε αρκετά καλά από την Πορτογαλία.

Έτσι δόθηκε το προπονητικό ΟΚ να ενταχθεί στους Πειραιώτες. Ο Σουντανί είχε περάσει χοντρά... ζόρια και του πήρε χρόνο να επανέλθει. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να τον άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα τον εμπιστεύεται πολύ. Ο Σουντανί ανέβηκε ιδιαίτερα αγωνιστικά και φέτος έχει στον Ολυμπιακό 8 ματς με 4 γκολ και 1 ασίστ. Είναι σίγουρα στους τοπ επιθετικογενείς παίκτες των ερυθρόλευκων. Εκτός αυτού επανήλθε στα πλάνα της Εθνικής Αλγερίας μετά από καιρό!

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

 

Τελευταία Νέα