Τζολάκης: Το «δρομολόγιο» Χανιά - Πειραιάς και το όνειρα με τον Ολυμπιακό! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Τζολάκης: Το «δρομολόγιο» Χανιά - Πειραιάς και το όνειρα με τον Ολυμπιακό! (vids & poll)

bet365

Είναι 17 ετών και όμως πρωταγωνιστεί στην Κ-19 του Ολυμπιακού, ενώ ήδη έχει κάνει προετοιμασία με τους μεγάλους, με τον Μαρτίνς να τον ξεχωρίζει. Το G-Weekend γράφει για τον Κώστα Τζολάκη, τον επόμενο μεγάλο τερματοφύλακα που μπορεί να βγάλουν οι Πειραιώτες!

Ο Κώστας Τζολάκης έγινε ευρέως γνωστός όταν ο Ολυμπιακός φρόντισε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ο Πλατανιάς δεν εξασφάλιζε νέο συμβόλαιο στον 17χρονο σήμερα γκολκίπερ για να τον κάνει δικό του. Ο Τζολάκης ήταν 16 ετών (σ.σ. είναι γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 2002) όταν γινόταν μέλος της Κ-19 των Πειραιωτών και έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα στο πλευρό του Πέδρο Μαρτίνς! Για εκείνον ήταν οι πλέον μεγάλες του προκλήσεις αυτές. Το να δουλεύει δίπλα στον Ζοσέ Σα αλλά και με τους μεγάλους.

Δεν είναι τυχαίο που ο Πορτογάλος προπονητής το τελευταίο διάστημα που ανέβαζε παίκτες στις προπονήσεις των μεγάλων από την Κ-19 τον είχε στις επιλογές του. Με ύψος 1.93 μέτρα ο Τζολάκης έχει ένα κορμί που εάν δουλευτεί και άλλο και πιο σωστά μπορεί να τον εξελίξει σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Ο Τζολάκης πάντως είναι ψηλός, αλτικός με καλά ρεφλέξ και αίσθηση του χώρου αλλά και αρκετά γρήγορος για το κορμί του.

Ο... ΠΕΝΑΛΤΑΚΙΑΣ ΚΑΙ «ΑΙΛΟΥΡΟΣ» ΤΖΟΛΑΚΗΣ!!!

Πρόσφατα ο Τζολάκης συνέχισε μία καλή... παράδοση που είχε φτιάξει από το καλοκαίρι όταν και είχε πιάσει πέναλτι στο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού με το Αμβούργο. Στο ματς της Κ-19 του Ολυμπιακού με την Ξάνθη δόθηκε επανάληψη στην αρχική εκτέλεση του Φάκκη. Ο... αίλουρος Τζολάκης όμως έβγαλε και τις δύο εκτελέσεις! Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που έκανε ως γνωστόν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, είχε πιάσει πέναλτι και στο φιλικό με το Αμβούργο στις 10/7 (σ.σ. όπως αναφέραμε και πιο πάνω). Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 29’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Βοΐλης ενώ παρότι τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με την σειρά τους, ο Τζολάκης απέκρουσε λοιπόν δύο φορές τις εκτελέσεις του Φάκκη, αφού δόθηκε επανάληψη!

Εν τέλει ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 αλλά η φήμη του Τζολάκη στα πέναλτι εξαπλώνεται ενώ είναι ένας τομέας που έχει δουλέψει πολύ. Στην UEFA Youth League φέτος πάντως ο Τζολάκης έχει τέσσερις συμμετοχές ενώ είχε βρεθεί και σε ευρωπαϊκές αποστολές της μεγάλης ομάδας. Με την Κ-19 του Ολυμπιακού φέτος στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί:

Στην 1η αγωνιστική: Νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Στην 2η αγωνιστική: Νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 την ΑΕΛ

Στην 3η αγωνιστική: Νίκη των Πειραιωτών με 3-1 με τον Βόλο

Στην 4η αγωνιστική: Ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-0

Στην 6η αγωνιστική: Ήττα από τον Άρη με 1-0

Στην 9η αγωνιστική: Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 με την Ξάνθη

ΟΙ ΔΥΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΜΠΑΓΕΡΝ

Προφανώς και σε έναν αθλητή δεν μπορεί να είναι όλα... ρόδινα. Ο Τζολάκης φέτος είχε δύο δύσκολες αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου. Το 0-4 στον Ρέντη και το 6-0 στην Γερμανία, όπου πάντως ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 47' λόγω αποβολής του Μπέλιτς. Ο ίδιος μπορεί να προσπάθησε πολύ αλλά σίγουρα ήταν δύο βαριά σκορ.

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ

Όταν πρωτοβρέθηκε στην Αθήνα από τα Χανιά και έπρεπε να μάθει το πως να ζει μόνος του δεν ήταν εύκολο. Ο Τζολάκης έχοντας περάσει σχεδόν από όλες τις ομάδες υποδομών του Πλατανιά είχε μάθει να ζει μαζί με τους δικούς του, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Δεν ήταν εύκολο, ωστόσο ο πιτσιρικάς τα καταφέρνει. Εκτός από τα αγωνιστικά του πεπραγμένα είναι και πολύ καλός μαθητής.

Ο ίδιος μιλώντας σε δικούς του ανθρώπους αλλά και σε Χανιώτες συναδέλφους έχει τονίσει πως νιώθει έτοιμος και αποφασισμένος για όλα σχετικά με την πρώτη ομάδα και θέλει να πετύχει. Όμως παράλληλα έχει το όνειρό του να σπουδάσει και να γίνει ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Βλέπετε ο Τζολάκης είναι διαφορετικούς από αρκετούς συνομήλικούς του. Αντιλαμβάνεται πως το ποδόσφαιρο δεν κρατάει για παντα και ότι θα πρέπει να είναι σωστά καταρτισμένος επαγγελματικά.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll και δείτε το πέναλτι που είχε πιάσει με το Αμβούργο.

 

Τελευταία Νέα