Δημήτρης Λημνιός: Ένα νέο αστέρι ψάχνει ουρανό!

Δημήτρης Λημνιός: Ένα νέο αστέρι ψάχνει ουρανό!

bet365

Το G-Weekend καταπιάνεται με το νέο «wonder boy» του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τα «βραζιλιάνικα γονίδια», τον Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος μας συστήθηκε με εμφατικό τρόπο μέσα από την ανανεωμένη Εθνική ομάδα του Τζον Φαν’τ Σιπ.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Δημήτρης Λημνιός δεν ζει απλώς το όνειρό του, από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αλλά το απολαμβάνει μέχρι εκεί που δεν πάει!

Ο πιτσιρικάς με τα βραζιλιάνικα γονίδια δεν θα μπορούσε παρά να βρει το δρόμο του στον θαυμαστό χώρο του ποδοσφαίρου. Είχε που είχε τα γονίδια από τον πατέρα του, πήρε το κατιτίς του και από την πατρίδα της μάνας του και ιδού τα αποτελέσματα.

Για τον «Βραζιλιάνο» απ’ το Βόλο, εμοιαζε με προδιαγεγραμμένη πορεία, ο πατέρας του υπήρξε για ένα φεγγάρι ποδοσφαιριστής της Νίκης και ο ίδιος δεν ξέφυγε από τον κανόνα, και γι΄ αυτό σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου κι αργότερα μεταπήδησε στους Νέους Αθλητές Νίκης Βόλου, όπου ο ξάδερφος του πατέρα του, Στέλιος Λημνιός, κατά το παρελθόν διατέλεσε πρόεδρος.

Ο Δημήτρης γεννήθηκε με… ακούσματα ΠΑΟΚ και έντονες ασπρόμαυρες εικόνες να ξετυλίγονται μπροστά του, καθώς ο πατέρας του, Στέλιος, είναι φανατικός φίλαθλος του «Δικεφάλου»! Μπορεί να επέλεξε να μην του δώσει ποδοσφαιρική ταυτότητα, ωστόσο όλοι στο Βόλο γνώριζαν ότι η οικογένεια Λημνιού αγαπά το άσπρο και το μαύρο. Μόνον όταν τον Απρίλιο του 2017 έπεσαν οι υπογραφές στο τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο μπαμπάς αναφώνησε μες την τρελή χαρά: «Τώρα θέλοντας και μη θα γίνεις ΠΑΟΚ». Όπερ και εγένετο…

Στο αίμα του κυλάει (και) βραζιλιάνικο αίμα. Γι’ αυτό κι όταν η «made in Brazil» παροικία της Τούμπας παίρνει παρουσίες, υποχρεωτικά, τον βάζουν κι αυτόν στο μέτρημα! Μάτος, Μαουρίσιο, Ζαμπά, Αουγκούστο, Ροντρίγκο, παλαιότερα Ενρίκε, και… Λημνιός. Σ’ ένα ταξίδι στην Μπαϊα, την πόλη με τις περισσότερες παραλίες της Βραζιλίας, πριν 22-23 χρόνια ο πατέρας του γνώρισε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την μητέρα του, Αϊντέ, η οποία για χάρη του Στέλιου Λημνιού τα παράτησε όλα, ξενιτεύτηκε και έστησαν τη φαμίλια τους στο Βόλο, απ’ όπου ο Δημήτρης έφυγε μικρός και μόλις στα δεκατέσσερα του βρέθηκε να είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και πιο συγκεκριμένα στο Μπουρνάζι και το «Μαζαράκειο» προπονητικό κέντρο.

Οι Περιστεριώτες τον είχαν δει σε δύο τουρνουά το 2012, σιγουρεύτηκαν για την αξία του κι ο Τόλης Αποστόλου έπεισε τους Βολιώτες να τον αφήσουν να φύγει από το Βόλο. Τη μέρα που η Νίκη πανηγύριζε την άνοδο της στην Super League και «μεθυσμένη» από χαρά δεν είχε διαισθανθεί το μεγάλο ταλέντο που υπήρχε στη σκέπη της. Ο μόνος που γνώριζε και έβλεπε την εξέλιξη του ήταν ο επί πέντε χρόνια προπονητής του στις ακαδημίες της Νίκης, Κώστας Γρηγοριάδης.

Ο Δημήτρης έχει προλάβει από ανήλικος κιόλας να κάνει ολόκληρη την ποδοσφαιρική πιάτσα να ασχολείται μαζί του. «Το ποδόσφαιρο για μένα είναι τρόπος ζωής», είχε πει εκείνο το διάστημα στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» του Βόλου φροντίζοντας στα 16 του να έχει κιόλας πάρει το πρώτο «παράσημο» της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

Ήταν 25 Οκτωβρίου του 2014 όταν ο Ρικάρντο Σα Πίντο τον έριξε στα βαθιά και πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη μεγάλη κατηγορία. Έπαιξε για ένα δεκάλεπτο στο Ατρόμητος – Εργοτέλης (1-1), αλλαγή του Ανδρέα Τάτου, όμως αυτά τα λεπτά έφτασαν για να γράψει ιστορία. Εκείνο το απόγευμα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Περιστεριωτών που αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 16 ετών, τεσσάρων μηνών και 28 ημερών (γεννημένος στις 27 Μαίου του 1998), καθώς και ο τρίτος που τόσο μικρός έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική, μετά τους Κυριάκο Παπαδόπουλο (Ολυμπιακός) και Κώστα Αντωνίου (Παναθηναϊκός).

Λίγο αργότερα ήρθε η πρό(σ)κληση της Σαμπντόρια και το ταξίδι στη Γένοβα, οι Ιταλοί τον είχαν εντοπίσει σ’ ένα τουρνουά στη Μολβαδία, όπου με τη φανέλα της Εθνικής Παίδων ο Λημνιός «έβγαλε μάτια», πετυχαίνοντας μάλιστα και τρία γκολ. Ο Γιώργος Παράσχος του άνοιξε την πόρτα κάνοντας τον επαγγελματία, ενώ παράλληλα, συνέχιζε να αγωνίζεται με την Κ20, εκεί όπου τον είδε ο Βλάνταν Ίβιτς. Η θετική εισήγηση του Σέρβου έφερε τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο στο ίδιο τραπέζι, οι αστραπιαίες κινήσεις του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Χρυσόστομου Γκαγκάτση, κλείδωσαν τη μεταγραφή, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή ο Ολυμπιακός πίεζε, πατώντας στις καλές σχέσεις με τον τότε εκπρόσωπό του, για την απόκτησή του. Ο Λημνιός υπέγραψε στις 4 Απριλίου του 2017 τετραετές συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο», που τον υποδέχθηκε με ένα λιτό κι έξυπνο μήνυμα… «new kid in town,», ενώ ο Ατρόμητος έβαλε 800.000 ευρώ στο ταμείο του διατηρώντας 15% ως ποσοστό μεταπώλησης.

Η αποχώρηση του Ίβιτς από την Τούμπα διαφοροποίησε τα δεδομένα για τον πιτσιρικά από το Βόλο, που στην πρώτη καλοκαιρινή προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ, επί Στανόγεβιτς, έπαιξε όλο κι όλο δέκα λεπτά σ’ ένα φιλικό παιχνίδι.

Σε μια κουβέντα με τον Λούμπος Μίχελ επί ολλανδικού εδάφους, ο Σλοβάκος πρώην αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ, είχε παραδεχθεί πως «ο Λημνιός θα είναι προτιμότερο να παραχωρηθεί δανεικός» προκειμένου όπως έλεγε επιχειρηματολογώντας «να πάρει παιχνίδια», αν και προφανώς είχε ξεχάσει ότι ο νεαρός εξτρέμ προερχόταν από μια «γεμάτη» σεζόν με καταγεγραμμένες 32 συμμετοχές, οι 25 στο πρωτάθλημα της Super League!

Το μέλλον του στον ΠΑΟΚ «ξεθώριαζε» επικίνδυνα. Ο Στανόγεβιτς δεν τον είχε πάρει καν στην αποστολή στα δύο ματς κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ, που πρόλαβε και κάθισε στον πάγκο του «Δικεφάλου», ωστόσο η έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε το σκηνικό. Ο Ρουμάνος προπονητής εισηγήθηκε την παραμονή του στο ρόστερ της πρώτης ομάδας κι όλα πήραν το δρόμο τους. Επί Λουτσέσκου, έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στο Λεβαδειακό (0-0), συνολικά μέτρησε 68 συμμετοχές, αλλά το κυριότερο έπεισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τον προσέξουν εξ ου και η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του τον Σεπτέμβριο του 2019, όπου ο μεν Λημνιός είδε να διπλασιάζονται οι ετήσιες απολαβές του, ο δε ΠΑΟΚ να μπαίνει δίπλα στην ημερομηνία λήξης (τον Ιούνιο του 2021) μια ρήτρα ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα δύο πρώτα χρόνια στην Τούμπα έβαλε στην τροπαιοθήκη του σπιτιού του ένα μετάλλιο πρωταθλητή και δύο μετάλλια κυπελλούχου Ελλάδας, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα της Εθνικής ομάδας και κάνοντας πραγματικότητα ένα παιδικό όνειρο: Να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος.

Αν νομίζετε πως ο δρόμος ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, κάνετε λάθος. Ακόμη κι αυτό το καλοκαίρι ο 21χρονος, πια, Λημνιός παρέμενε σε δεύτερο πλάνο. Εβλεπε τον… συνωστισμό στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, σ’ ότι αφορά τους ακραίους, να αυξάνεται και έναν νέο προπονητή, τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος ψαχνόταν για να μάθει το υλικό που είχε στα χέρια του.

Η πρώτη επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού ήταν ο Λέο Ζαμπά, ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά μέρα με τη μέρα ο Έλληνας διεθνής άσος με την συνέπεια και την προσπάθεια στις προπονήσεις, κέρδιζε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ο οποίος αποδείχθηκε δίκαιος απέναντι στο γκρουπ του.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Λημνιό, αυτός τον αποζημίωσε και δεν την ξαναέβγαλε… «Ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε αυτά που του ζήτησα. Αυτήν τη συμπεριφορά θέλουμε από όλους για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε επίπεδο την ομάδα. Αυτό που μου αρέσει, είναι να δίνουν απαντήσει οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο, γιατί είναι σα να μου λένε «Μίστερ είμαι κι εγώ εδώ», είχε παραδεχθεί ο Φερέιρα. Απέναντι στην ΑΕΚ τον λάτρεψε ακόμη περισσότερο με τις δύο ασίστ «πάρε-βάλε» στον Κάρολ Σφιντέρσκι, στην πιο μεστή και γεμάτη εμφάνισή του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Μπορεί να φαίνεται και να’ ναι ένα συνεσταλμένο παιδί, όσοι τον ξέρουν καλά, μιλούν για το ήθος και το χαρακτήρα του, αλλά με τις εμφανίσεις του κόντρα σε Ιταλία και Βοσνία έκανε ολόκληρη την ποδοσφαιρική πιάτσα να ασχολείται μαζί του και να περιμένει να τον δει στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής να οργώνει και να ανεβοκατεβαίνει τη δεξιά πλευρά.

Μέχρι τότε όμως ο γιος του «φόλα ΠΑΟΚτσή», Στέλιου και της επαγγελματίας μαγείρισσας, που έχει μετακομίσει στη Θεσσαλόνίκη και επιμελείται τη διατροφή του κανακάρη της, Αϊντέ, θα μοστράρει την αφεντομουτσουνάρα του σε ένα ονειρεμένο κάδρο το οποίο ο ίδιος έφτιαξε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα