Η Ρακέλ που «έσωσε» την καριέρα του Σα, ο Ολυμπιακός και ο... Ρομπέρτο! (poll, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Η Ρακέλ που «έσωσε» την καριέρα του Σα, ο Ολυμπιακός και ο... Ρομπέρτο! (poll, vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend γυρίζει τον χρόνο πίσω, στο 2017 και στέκεται στο πόσο βοήθησε η σύντροφος του Ζοσέ Σα και μητέρα της κόρης του στο να μην παρατήσει το ποδόσφαιρο αλλά και στην σύνδεση με Ολυμπιακό και Ρομπέρτο!

Ο κάθε παίκτης κουβαλά την δική του ξεχωριστή ιστορία και τα προσωπικά του... βάρη. Τις καλές και δύσκολες στιγμές. Ο Ζοσέ Σα σε αρκετά πράγματα έχει ομοιότητες με τον Ρομπέρτο ως προς το πορτογαλικό του παρελθόν. Όπως ο Ρομπέρτο στην Μπενφίκα - σε θέμα που είχε αναδείξει το Gazzetta - που είχε κατακριθεί αλλά μετά πήρε τη ρεβάνς του έτσι και ο Σα έχει βιώσει δύσκολες στιγμές στην Πορτογαλία αλλά στην Πόρτο. Ήταν 17 Οκτωβρίου του 2017 και 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Η Πόρτο έχοντας βασικό τον Σα χάνει με 3-2 από την Λειψία στην Γερμανία. Συμπαίκτες με τον Σα τότε ήταν ο άλλοτε ερυθρόλευκος Μαρκάνο και ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα. Στον πάγκο ήταν ο Ερνάνι που επίσης έχει θητεύσει στον Ολυμπιακό.

Σε εκείνο το ματς ο Ζοσέ Σα κρίθηκε πολύ σκληρά. Σε σημείο που να του... χρεώνουν τουλάχιστον ένα γκολ ως... δώρο στους αντιπάλους. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που ήταν τότε στον πάγκο της Πόρτο, υπερασπίστηκε και τον Σα και την απόφασή του να τον χρίσει βασικό αντί του Κασίγιας αλλά το κακό είχε γίνει. Ο πορτιέρο που φέτος ξεχώρισε με την παρουσία του στον Ολυμπιακό δέχθηκε πολλά... πυρά. Τόσα που να κάνει ακόμα και σκέψεις για την καριέρα του.

Η Ρακέλ Γιάκομπ, σύντροφός του και μητέρα της κόρης τους, Μαρίας Λεονόρ, αποδείχθηκε ο ιδανικός... φύλακας - άγγελος του Σα. Η Ρακέλ που έχει μία δίδυμη αδερφή, την Κατερίνε, έχει κάνει καριέρα στο μόντελινγκ αλλά και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και φυσικά η ομορφιά της δεν κρύβεται. Αποδείχθηκε πως ήταν το άτομο που στήριξε σε τέτοιον βαθμό τον Ζοσέ Σα, ώστε να μην κάνει πίσω, να μην τα παρατήσει και να φτάσει στο σήμερα.

Σε μία εξέλιξη που δικαίωσε τον ίδιο και έκανε την Πόρτο ακόμα και να μπει στην διαδικασία - έστω προσωρινά - να σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο επιστροφής του μετά το πρόβλημα του Κασίγιας. Ο Ζοσέ Σα στα 26 του χρόνια έκανε με τον Ολυμπιακό ίσως την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Πορτογαλίας. Είναι ο ίδιος ο Ολυμπιακός που έφτιαξε για τα καλά την καριέρα του Ρομπέρτο - που σημειωτέον εάν και εκείνος δεν είχε στην Πορτογαλία την στήριξη της τότε συντρόφου του, Μάρτα, ίσως να μην τα είχε καταφέρει - με τον Ισπανό να κάνει τρομερά ματς σε Champions League και Ελλάδα και να χρίζεται δικαίως αρχηγός των ερυθρόλευκων. Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει την δική του παράδοση με το να αναδεικνύει και να καθιερώνει γκολκιπερ με πορτογαλικό ποδοσφαιρικό παρελθόν. Άλλωστε από τον Νοέμβριο είχαμε σημειώσει ότι ο Σα μπορεί να εξελιχθεί σε νέο... Ρομπέρτο. Να τονιστεί ξανά πως φέτος ο Σα είχε 31 ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Σα που ως γνωστόν έκλεισε και τυπικά με νέο συμβόλαιο τεσσάρων ετών στον Ολυμπιακό.

Όσο για την Ρακέλ (σ.σ. που είναι κατά δύο χρόνια πιο μεγάλη από τον Σα); Το δώρο που της έκανε με νέο αυτοκίνητο ο Ζοσέ Σα ήταν ένα μικρό δείγμα της αγάπης και της εκτίμησής του για την γυναίκα που κράτησε... ζωντανή την ποδοσφαιρική του καριέρα και που στήριξε πολύ την επιλογή του να παίξει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό. Δείτε πιο κάτω το βίντεο από το ματς εκείνο της Πόρτο καθώς και άλλα για τον Σα, φωτογραφίες με την σύντροφό του και την μικρή τους και ψηφίστε στο poll.

A post shared by Raquel Jacob (@raqueljacoboficial) on

A post shared by Raquel Jacob (@raqueljacoboficial) on

A post shared by Raquel Jacob (@raqueljacoboficial) on

A post shared by José Sá (@josesaoficial) on

A post shared by José Sá (@josesaoficial) on

A post shared by José Sá (@josesaoficial) on

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα