Πόσο καλά ξέρεις τα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός; (κουιζ)

Σταύρος Σουντουλίδης
Πόσο καλά ξέρεις τα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός; (κουιζ)

bet365

Έχουν προηγηθεί 69 ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με γηπεδούχο το «Δικέφαλο», αλλά σαν το φετινό «ματς μπολ» τίτλου, είχαμε χρόνια να περιμένουμε. Κι όσο είμαστε σε φάση αναμονής λέμε να τεστάρουμε τις γνώσεις σας

Κάποιες απ’ αυτές τις 69 αναμετρήσεις δεν έγιναν ποτέ, όπως η περσινή, κάποιες άλλες δεν τελείωσαν και κρίθηκαν εκτός γηπέδων, γενικά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι μια έντονη αντιπαράθεση «Βορρά – Νότου», που γιγαντώθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, με αφορμή την υπόθεση του Γιώργου Κούδα.

Σε σύνολο 60 αγώνων για την Α’ Εθνική, ο ΠΑΟΚ μετράει 30 νίκες, ο Ολυμπιακός 15 νίκες, ενώ 15 ντέρμπι έληξαν δίχως νικητή. Οι συνολικοί αγώνες (Πρωτάθλημα – Κύπελλο) που έχουν γίνει με γηπεδούχους τους «ασπρόμαυρους» είναι 69, με τον ΠΑΟΚ να έχει κερδίσει 36 φορές, τον Ολυμπιακό 17, ενώ υπάρχουν και 16 ισοπαλίες. Φυσικά μέσα στα αποτελέσματα είναι και οι νίκες «στα χαρτιά».

Το G-Weekend τεστάρει τις γνώσεις σας γύρω από τη φετινή «μητέρα των μαχών», με «μαξιλαράκι» τις ουκ ολίγες αναφορές του σε αξέχαστες ιστορίες γύρω από το ντέρμπι που κλέβει την παράσταση και συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Δέκα αξέχαστες στιγμές!

Οι «μάχες» της Τούμπας, μιας άλλης εποχής!

Οι ιστορικές μάχες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (vids)

Deja vu τίτλου για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Κούδας: Ο 19χρονος που «χώρισε» την Ελλάδα στα δύο!

Το απόλυτο highlight του Γιώργου Κούδα!

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 6-1: Βαρύ κι ασήκωτο μέχρι και σήμερα

Η «εξάρα» των Σερρών: Το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ΠΑΟΚτσήδων

Υπεροχή ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό στους αγώνες Κυπέλλου της Τούμπας​

Γκιούλα Λόραντ: Πεθαίνοντας για τον ΠΑΟΚ… (pics&vids)

Από τα τέλη του 1959 μέχρι και σήμερα έχουν συμβεί τόσα πολλά στα 60 ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, με την Τούμπα να παραμένει το ελληνικό γήπεδο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποστεί τις περισσότερες (28 από τις συνολικά 30) ήττες τους! Η πρώτη την σεζόν 1959-’60 (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0 στις 22/11/1959) και η τελευταία με το ίδιο σκορ την προπέρσινη περίοδο (ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0 στις 5/3/2017).

 

Τελευταία Νέα