Βασιλόπουλος-Τσουρή: Άκρως Οικογενειακόν!

Αντώνης Πατσούρας
Βασιλόπουλος-Τσουρή: Άκρως Οικογενειακόν!

bet365

Η σύντροφος του Βασιλόπουλου, Μαρία Τσουρή, μιλάει στο G-Weekend για τη ζωή της μετά από τον αθλητισμό και την ευτυχισμένη οικογένεια της.

Υπήρξε σπουδαία αθλήτρια του πόλο. «Υπηρέτησε» το άθλημα ως τερματοφύλακας και διακρίθηκε με το σκουφάκι της Ελλάδος, του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Πριν χρόνια γνώρισε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και άλλαξε η ζωή της. Η Χιώτισα βρήκε το ...λιμάνι της. Πλέον είναι μια στοργική μαμά δυο παιδιών και καλή σύντροφος. Η Μαρία Τσουρή μιλάει για τη νέα της ζωή στο G-Weekend.

Όταν ο Παναγιώτης συνάντησε τη Μαρία δημιουργήθηκε εξ' αρχής κάτι πολύ δυνατό. Ήταν... καρμικό να γνωριστούν και να κάνουν οικογένεια η οποία έχει πλέον τέσσερα μέλη. Το επιτυχημένο αθλητικό ζευγάρι έχει δυο αγόρια. Τον Κωνσταντίνο που βαδίζει στα 7 του χρόνια και τον Πέτρο που είναι 2 ετών. Η Μαρία έχει πάρει εδώ και χρόνια την απόφαση να κρεμάσει... το σκουφάκι της αλλά ο Παναγιώτης ζει τη δεύτερη του νιότη δίνοντας... ρεσιτάλ, την περασμένη περίοδο με την ΑΕΚ, και τη φετινή με το Περιστέρι.

«Συνέχεια της επιτυχημένης καριέρας»

Η Μαρία Τσουρή, που ξεκίνησε το πόλο από τη Χίο, έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων στην καριέρα της ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, χρυσά μετάλλια σε World League, Λέν Τρόφι με τον Εθνικό και πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ως τερματοφύλακας διακρίνονταν για τις σπουδαίες επεμβάσεις της, την ενέργεια και τον δυναμισμό της. Πως τ' αφήνεις όλα αυτά για το επόμενο βήμα; Η απάντηση της είναι... αποστομωτική: «Πρέπει να έχεις τη δύναμη να ξέρεις πότε πρέπει να σταματήσεις. Η αλήθεια είναι ότι η ζωή μετά τον πρωταθλητισμό είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο για μένα. Μπορεί ν' άλλαξε μια σελίδα αλλά είμαι το ίδιο δημιουργική και δραστήρια όπως και στα αθλητικά μου χρόνια. Έχω μια υπέροχη οικογένεια και θεωρώ ότι είναι συνέχεια μιας επιτυχημένης καριέρας στον αθλητισμό».

«Έφτιαξα ισχυρή προσωπικότητα στις πισίνες»

Μπορεί να μην παίζει πόλο αλλά είναι φαν του μπιτς βόλεϊ, αρέσκεται να παίζει τένις ενώ κάποιες φορές την εβδομάδα είναι στο γυμναστήριο, για να διατηρήσει το σώμα της. Όταν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο έχει τον χρόνο της. Καμία φορά αναπολεί το παρελθόν της και διαπιστώνει πως δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση του τότε με το τώρα. «Δεν συγκρίνονται οι στιγμές του πρωταθλητισμού μ' αυτές της οικογενειακής ζωής. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα αλλά η αλήθεια είναι ότι μέσα στις πισίνες και στον αθλητισμό δημιούργησα μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα που με βοήθησε στη συνέχεια», σημειώνει η Μαρία Τσουρή.

«Δεν μπορώ να κάνω κριτική στον Πάνο»

Με τον Παναγιώτη είναι πολλά χρόνια μαζί. Στα δύσκολα είναι ένα. Ο Παναγιώτης λόγω τραυματισμών άρχισε ξανά και ξανά την καριέρα του και η Μαρία ήταν πάντα εκεί: «Δεν μπορώ να κάνω κριτική στον Πάνο. Πως μπορώ να το κάνω σ' έναν άνθρωπο που ξεκίνησε δυο φορές από το μηδέν; Που και τις δυο φορές κατάφερε να είναι στην εθνική ομάδα και να πρωταγωνιστεί στους συλλόγους που επιλέγει; Τον συμβουλεύω καμιά φορά ως σύντροφος και όχι ως αθλήτρια».

«Είναι ευτυχισμένος στο Περιστέρι»

Ο Βασιλόπουλος μετά από την ΑΕΚ ζει ακόμη μια... μαγική χρονιά στο Περιστέρι. Η Μαρία και τα παιδιά πηγαίνουν στο γήπεδο για να τον δουν, να τον χειροκροτήσουν, και τους αρέσει που είναι πιο δυνατός από ποτέ! «Είναι άλλη μια καλή χρονιά για τον Πάνο. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι σ' όλη τη χρονιά. Ακούω τα καλύτερα για το κλίμα της ομάδας και σημασία έχει ότι ο Πάνος είναι ευτυχισμένος και χαίρεται το μπάσκετ», τονίζει η σύντροφος του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

«Ο Πέτρος θα γίνει σέντερ»

Το ... μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά και φυσικά τα παιδιά του Παναγιώτη και της Μαρίας είναι στον αθλητισμό. Είναι ακόμη σε μικρή ηλικία αλλά η Μαρία έχει το... προαίσθημα της: «Ο Κωνσταντίνος παίζει ποδόσφαιρο και χάντμπολ. Ο μικρός απλά παίζει ακόμη... Όμως στην πορεία θα ήθελα να τους καμαρώσω ως δυο καλούς αθλητές. Ας μην κάνουν πρωταθλητισμό. Έχω ένα προαίσθημα ότι ο μικρός θα γίνει βαρύ πεντάρι. Είναι θηρίο». Η οικογένεια του Παναγιώτη και της Μαρίας τον χειμώνα είναι στην Αθήνα αλλά το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Χίο εκεί όπου έχουν το οικογενειακό τους εστιατόριο!

«Βαρόμετρο ο τερματοφύλακας»

Μια σπουδαία τερματοφύλακας όπως η Μαρία Τσουρή ξέρει καλά τα μυστικά αλλά και τη σημασία της θέσης. Αν και δεν έχει πολύ χρόνο παρακολουθεί το πόλο, έχει ακόμη παρέες από το πόλο, με την Μαυρέλου, την Μανωλιουδάκη, την Αντωνάκου και ξέρει καλά πως ο φετινός τίτλος στην Α1 γυναικών θα κριθεί στον "1". Από τη μια στον Ολυμπιακό η Διαμαντοπούλου και από την άλλη στη Βουλιαγμένη η Τζόνσον. «Είναι δυο σπουδαίες τερματοφύλακες και θα κρίνουν πολλά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Είναι οι καλύτερες. Με την Χρυσή που την ξέρω καλά μπορώ να πω ότι είναι εγγύηση», τονίζει η Μαρία Τσουρή που κάποτε ζωγράφιζε εντός και εκτός πισίνας!

 

Τελευταία Νέα