Η άμυνα του ΠΑΟΚ για... φίλημα και για ρεκόρ! (infographics)

Η άμυνα του ΠΑΟΚ για... φίλημα και για ρεκόρ! (infographics)

bet365

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου, χάρη στην κορυφαία εκκίνηση στην Ιστορία του, τρελαίνει την Ευρώπη με τις «εντός συνόρων» επιδόσεις του. Εκτός από το απόλυτο και το «οκτώ στα οκτώ», οι «ασπρόμαυροι» υπερηφανεύονται για τις αμυντικές επιδόσεις τους.

Η φετινή άμυνα του ΠΑΟΚ είναι… για φίλημα! Με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να έχει μαζέψει μόλις μια φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, ο απολογισμός των 14 υπέρ – 2 κατά γκολ, είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, κατατάσσοντας τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των ομάδων από τα 20 κορυφαία, βάσει κατάταξης της UEFA, πρωταθλήματα.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Τα δύο γκολ που έχει δεχθεί στις πρώτες 8 αγωνιστικές, δηλαδή μετά από 720 αγωνιστικά λεπτά, αποτελούν την καλύτερη αμυντική επίδοση μέχρι τώρα στην Ευρώπη! Ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Πόρτο, η PSV, που αυτή την εποχή προηγούνται στα πρωταθλήματά τους δεν έχουν να επιδείξουν ανάλογες αμυντικές επιδόσεις, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται 1 γκολ ανά 360 αγωνιστικά λεπτά!

Οι μοναδικές ομάδες που έχουν σκοράρει εναντίον του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα είναι ο ΟΦΗ (με τον Μανόλη Παπαστεριανό) και ο Άρης (με τον Ματέο Γκαρσία) και τα δύο παιχνίδια μακριά από την Τούμπα, εκεί όπου ο Πασχαλάκης δεν έχει δεχθεί γκολ στα τέσσερα εντός έδρας ματς του φετινού πρωταθλήματος.

Επίσης, για τον Έλληνα γκολκίπερ η επίδοση του στα ματς πρωταθλήματος είναι άκρως εντυπωσιακή: σε 12 παιχνίδια που έχει υπερασπιστεί την εστία του «Δικεφάλου» στην Τούμπα έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ! Από τον Ντουρμισάι (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-1) και από τον Γέντρισεκ (ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-1).

Πριν από την τωρινή ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι Καρλ Ντούρσπεκτ και Γκιόργκι Μπαπολτσάϊ, τη δεκαετία του ’60, ο Μπράνκο Στάνκοβιτς στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και ο Φερνάντο Σάντος (2008-2009) είχαν ως όπλο την πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και παρουσία της ομάδας, αλλά κανείς τους δεν είχε να επιδείξει ανάλογο ρεκόρ: δύο γκολ παθητικό, στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές!

Την σεζόν 1961-62 με τερματοφύλακα τον Γιώργο Μιχαηλίδη και προπονητή τον Αυστριακό, Καρλ Ντούρσπεκτ, ο «Δικέφαλος» είχε δεχθεί 3 γκολ σε 8 αγωνιστικές. Δύο χρόνια αργότερα, με προπονητή τον Ούγγρο Γκιόργκι Μπαμπολτσάι, είχε επίσης την ίδια επίδοση (3 γκολ σε 8 αγωνιστικές) με τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Λιτόπουλο, Ραπτόπουλο, Κεμανίδη και Χασιώτη.

Ο Φερνάντο Σάντος έχτισε μια σπουδαία αμυντική γραμμή τη σεζόν 2008-09 με τον Κώστα Χαλκιά στην εστία και αμυντικούς όπως ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο Μάρκος Αντόνιο και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, που στα 8 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είχαν δεχθεί 3 γκολ, αλλά με μια σημαντική διαφορά: δεν είχε κάνει το «οκτώ στα οκτώ».

 

Τελευταία Νέα