Tα 7+1 «θαύματα» του Αζάρ! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Tα 7+1 «θαύματα» του Αζάρ! (vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal «αρρώστησε» με το γκολ του Εντέν Αζάρ κόντρα στη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ και αρνείται να μπει σε διαδικασία ανάδειξης ενός Top-5 αφού υπάρχουν περισσότερες στιγμές μαγείας του Βέλγου...

Μεσοβδόμαδα ήταν να ξεκουραστεί. Όπως πήρε ανάσες την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ, έτσι και αυτή που ολοκληρώνεται, ο Μαουρίτσιο Σάρι σκέφτηκε να μην ξεκινήσει τον Αζάρ στο παιχνίδι του 3ου γύρου του Carabao Cup στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ. Η ανάγκη, όμως, έριξε τον Βέλγο στο παιχνίδι όταν τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται ζόρικα και ο Στάριτζ είχε βάλει μπροστά στο σκορ τη Λίβερπουλ παρά τις τρομερές προσπάθειες του Καμπαγιέρο.

Για ατελείωτη δράση, παίξε νόμιμα live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Μια που μπήκε, λοιπόν, μια που... άλλαξε όλο το ματς. Ασίστ στον Έμερσον, γκολ με τρομερό σλάλομ στο οποίο ταλαιπώρησε αρχικά Χέντερσον και Φαμπίνιο, έκανε πάσα κάτω απ' τα πόδια του Φιρμίνο και προτού σουτάρε... εξαφάνισε τον Μορένο από το πλάνο. Πρόκριση. Τόσο απλά.

Ο τρόπος με τον οποίο «άδειασε» την άμυνα των «κόκκινων» και σκόραρε με δυνατό διαγώνιο σουτ ήταν απόλυτα λογικό να γίνει viral, ο Αζάρ συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο γκολ ανάμεσα στα 5 καλύτερά του με τη φανέλα της Τσέλσι.

Κάπου εδώ, όμως, το Gazzetta Weekend Journal έχει τις ενστάσεις του.

Σιγά μην ήταν μονάχα 5 τα γκολ που έχει πετύχει το αστέρι των «μπλε» και που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Υπάρχουν, σίγουρα, αυτά τα οποία έχει απολαύσει και ο ίδιος πολύ, όπως το φανερώνει από τους πανηγυρισμούς του, όμως, εδώ στο GWJ αρνηθήκαμε να τα χωρέσουμε όλα σε πέντε και βρήκαμε λίγα περισσότερα από αυτά που επαναφέροντάς στη μνήμη μέσω βίντεο, ο ενθουσιασμός ήταν ο ίδιος όπως της πρώτης φοράς!

Την πρώτη του σεζόν με τη μπλε φανέλα, έχοντας μετακομίσει από το Λιλ στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2012, κάνει... εντυπωσιακή είσοδο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, στο «Μπριτάνια». Μια ευρεία νίκη της Τσέλσι επί της Στόουκ με το τελικό 4-0, ολοκληρώνεται με το... κερασάκι στην τούρτα από τον Εντέν Αζάρ, με έναν αριστερό «κεραυνό» τον οποίο χάρηκε και με το παραπάνω ο κατά την εν έτει 2018 άποψη του Τζον Τέρι, κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Λίγο καιρό αργότερα, καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση από τους «32» του Europa League στην κόντρα με τη Σπάρτα Πράγας, αφού, ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Φερνάντο Τόρες μια βραδιά του Φλεβάρη του 2013, το πέτυχε εκείνος με ντρίμπλα που «έφαγαν» δυο αντίπαλοι αμυντικοί και τρομερό αριστερό σουτ στην πάνω δεξιά γωνία για το 1-1 του επαναληπτικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Λίγο πριν φύγει το 2013, τέλη Δεκέμβρη, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ στο Λονδίνο και ολοκλήρωσε το έτος στο -2 από την τότε πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η φάση του γκολ του Εντέν Αζάρ έχει ξεκινήσει πάλι από αυτόν στο χώρο του κέντρου, ο Μαμαντού Σακό σταματάει τον Όσκαρ στα όρια της περιοχής, όμως ο επερχόμενος Βέλγος με τρομερό φαλτσαριστό δεξί σουτ αναγκάζει τον Μινιολέ να θαυμάσει το γκολ αργότερα το βράδυ στις αθλητικές εκπομπές.

Το γκολ με το οποίο ο Αζάρ διατήρησε – μέχρι το εντός έδρας ματς του 2018 – αήττητη την Τσέλσι στις «μάχες» με την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», χαρίζοντας το τρόπαιο της Premier στη Λέστερ, δεν ξεχνιέται. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Μαΐου του 2016, τα «σπιρούνια» κυνηγούσαν ακόμα τις «αλεπούδες» εξαντλώντας κάθε περιθώριο για τον τίτλο, προηγήθηκαν 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όμως το αριστούργημα του Βέλγου σούπερ σταρ των «μπλε» από ασίστ του Ντιέγκο Κόστα, με σουτ υπό πίεση στο αριστερό «παραθυράκι», έμεινε στην ιστορία. Εκείνο το ματς, τιτλοφορήθηκε ως «the battle of the Bridge», με το... ξύλο μεταξύ των παικτών να πέφτει ανελέητο.

Τον Μάιο του 2016, το «Άνφιλντ» θαυμάζει ακόμα ένα... σόλο του Εντέν Αζάρ, όπως αυτό του Σεπτέμβρη του 2017 για το Carabao Cup. Τότε, πριν από 1,5 χρόνο, ο τρομερός Βέλγος έχει τους «κόκκινους» να τον κυνηγούν γύρω – γύρω αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή από αριστερά, εκείνος βρίσκει διάδρομο, μπαίνει στην περιοχή και... πετάει ένα χαμηλό δεξί σουτ για να φτάσει η μπάλα στη γωνία και να γράψει το 1-0. Με κεφαλιά του Μπεντεκέ στις καθυστερήσεις η Λίβερπουλ πήρε τον βαθμό.

Στο 3-1 επί της Άρσεναλ, τον Φλεβάρη του 2017, ο Αζάρ έκανε... μαγικά. Ξεκίνησε το σόλο από τη σέντρα, «κουβάλησε» και... πέταξε σαν μυγάκι τον Κοκλέν από πάνω του, μπήκε στην περιοχή, έκανε τον Κοσιελνί να μην ξέρει από που και τι να περιμένει, δεν χαμπάριασε και την πίεση από τον επερχόμενο Μουστάφι και νίκησε με πλασέ τον Τσεχ σε ένα από τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 στην Premier League. Pure football magic...

Η Τσέλσι πέρασε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου το 2017 με τον Αζάρ να μπαίνει με αλλαγή στον ημιτελικό κόντρα στην Τότεναμ και φυσικά να κάνει τη διαφορά. Πάλι θα ξεκουραζόταν, αλλά χρειάστηκε να παρέμβει. Ο Κόντε τον έριξε στο ματς και ο Βέλγος έκανε άριστα τη δουλειά του, περιμένοντας εκεί έπρεπε και σουτάροντας χαμηλά με το αριστερό για να βάλει μπροστά την Τσέλσι με 3-2, προτού έρθει η... ρουκέτα του Μάτιτς στο 80' να κλείσει το σκορ και να διαμορφωθεί το 4-2 για τους μετέπειτα φιναλίστ, αφού ηττήθηκαν 2-1 από την Άρσεναλ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα