Η «Ακαδημία του φλερτ» ήρθε για να σου μάθει όσα πρέπει να ξέρεις!

Στέλλα Παπαδοπούλου
Η «Ακαδημία του φλερτ» ήρθε για να σου μάθει όσα πρέπει να ξέρεις!

bet365

Πώς να προσεγγίσεις μία γυναίκα; Πώς θα κάνεις καλή εντύπωση στο ραντεβού; Μην αγχώνεσαι! Το G - Weekend Journal ζήτησε βοήθεια από την πρώτη «Ακαδημία του Φλερτ» που θέλησε να μοιραστεί μερικά από τα μυστικά της.

Στην εποχή των Social Media οι ανθρώπινες σχέσεις μοιάζουν να έχουν γίνει πιο δύσκολες. Η απόρριψη πίσω από μία οθόνη ίσως... χωνεύεται πιο εύκολα.

Πόσες φορές έχετε περάσει όμορφα σε μία έξοδο με κάποια συνοδό, αλλά face to face δυσκολευτήκατε να εκφραστείτε;

Μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε και να μην κάνουμε τα πράγματα περίπλοκα;

«Το φλερτ είναι το πιο όμορφο παιχνίδι και για τα δύο φύλα, απόλαυσέ το!», εξηγεί ο Γιώργος, Ψυχοθεραπευτής, ΜΒΑ και Ιδρυτής του Men’s Bible, της πρώτης «Ακαδημίας του Φλερτ» στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος μίλησε στο Gazzetta Weeekend Journal για το πως μπορεί να βοηθήσει έναν άνδρα το Men's Bible, την... Friend zone και θέλησε να μοιραστεί μερικές συμβουλές.

Απαντάει ο Γιώργος
Ψυχοθεραπευτής, ΜΒΑ και Ιδρυτής του Men’s Bible

Πως γεννήθηκε η ιδέα του Men's Bible;

Η αλήθεια είναι πως όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, ξεκινήσαμε πρώτα απ’ όλα από δικές μας προσωπικές αναζητήσεις. Για παράδειγμα, όταν ξεκίνησα συστηματική προσπάθεια αυτοβελτίωσης, στράφηκα προς την ψυχολογία. Αργότερα γνώρισα και μαθήτευσα στον Neil Strauss (πατέρα του φλερτ στη σύγχρονη εποχή και συγγραφέα του βιβλίου “The Game”) και έπειτα άρχισα να βοηθάω τους φίλους μου που αποζητούσαν κι αυτοί από κάπου να πιαστούν.

Σταδιακά όμως, και καθώς διαδιδόταν από στόμα σε στόμα τι κάνουμε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα. Γιατί είναι αλήθεια πως οι ρόλοι των δύο φύλων έχουν αλλάξει και η ταυτότητα του σύγχρονου άνδρα δεν είναι ξεκάθαρη. Και χωρίς ένα ξεκάθαρο μοντέλο για το τι σημαίνει αρρενωπότητα, οι άντρες δε γνωρίζουμε τι σημαίνει δυνατός και ελκυστικός άντρας, τι κάνει και πώς συμπεριφέρεται.

Αυτό έχει άμεση συνέπεια και στον τομέα του φλερτ, όπου οι άνδρες πια εμφανίζονται πιο παθητικοί και οι γυναίκες συστηματικά δηλώνουν ότι «οι άνδρες δεν φλερτάρουν πια». Έτσι, πάντα με σεβασμό στις γυναίκες, βοηθάμε κάθε άνδρα να γίνει ο Άνδρας που αξίζει να είναι. Άλλωστε τις γυναίκες δεν μπορείς να τις ξεγελάσεις.

Σε ποιους απευθύνεται και γιατί την χαρακτηρίζετε «Ακαδημία του Φλερτ;»;

Γιατί κάνουμε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε! Βοηθάμε με επιστημονικό και πρακτικό τρόπο τους άνδρες να βελτιωθούν και να εξελιχθούν στο Φλερτ, τα Ραντεβού, τις Σχέσεις, τις Κοινωνικές Δεξιότητες, τη Ζωή. Για να το πετύχουμε αυτό, δίνουμε εξίσου έμφαση στο θεωρητικό κομμάτι (ψυχολογία άνδρα και γυναίκας, επικοινωνιακή άνεση, ερωτική έλξη) όσο και στο πρακτικό κομμάτι, που βγαίνουμε έξω με τους μαθητές μας και τους βοηθάμε να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που έμαθαν.

Οι άνδρες που απευθύνονται σε εμάς ξέρουν ότι πέρα από την βελτίωσή τους στο φλερτ, θα ζήσουν μοναδικές και έντονες στιγμές. Θα δημιουργήσουν νέες παρέες με ίδια ενδιαφέροντα, θα κάνουν πράγματα που δεν πίστευαν ότι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι και κυρίως θα το απολαύσουν! Μάλιστα, είναι πολλές οι περιπτώσεις μαθητών μας που λίγους μήνες μετά μας λένε ότι άλλαξε η ζωή τους!

Γιατί αφορά μόνο άνδρες;

Είναι αλήθεια πως ενώ αρχικά απευθυνόμασταν μόνο σε άνδρες, και παρ’ όλο που αυτό παραμένει το κεντρικό κομμάτι μας, πια βοηθούμε σε θέματα σχέσεων και φλερτ και γυναίκες που έρχονται σε επαφή μαζί μας.

Τι ηλικίες σας προσεγγίζουν;

Στατιστικά θα λέγαμε ότι οι περισσότεροι άνδρες που απευθύνονται σε εμάς είναι 25 με 35 ετών. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις νεότερης ηλικίας, αλλά και πολλοί 40ρηδες που, μετά από ένα διαζύγιο, θέλουν να φτιάξουν ξανά την προσωπική τους ζωή.

Ποια είναι η πρώτη συμβουλή που μπορείτε να δώσετε σε έναν άνδρα που έχει απογοητευτεί τελείως;

Είναι πάρα πολλές. Όμως κάποιες βασικές αρχές που δουλεύουμε με τους μαθητές μας, και λειτουργούν όσο απογοητευμένος και να είναι κάποιος, είναι οι ακόλουθες:

1. Υπάρχει άπλετος χρόνος, χρειάζεται απλά να ασχοληθείς με την βελτίωση του εαυτού σου,

2. Έχε υπομονή και επιμονή, κάθε μέρα βελτιώνεσαι,

3. Θα είσαι άνετος και χαλαρός και όχι βιαστικός και απελπισμένος,

4. Έκφρασε τον εαυτό σου και την προσωπικότητά σου,

5. Δείξε τις προθέσεις σου με ωραίο τρόπο. Όλα αυτά φυσικά δείχνουμε πως γίνονται στην πράξη.

Και κυριότερο απ’ όλα: Το φλερτ είναι το πιο όμορφο παιχνίδι και για τα δύο φύλα, απόλαυσέ το!

Οι γυναίκες έχουν γίνει πιο επιθετικές στο φλερτ; Αυτό... κομπλάρει τους άνδρες;

Όντως οι δυναμικές των δύο φύλων στη ζωή και στις σχέσεις έχουν αλλάξει. Και είναι πολύ ωραίο αυτό και οι περισσότεροι άνδρες το έχουν αποδεχτεί.

Όμως ακόμα και αν υπάρχουν περιπτώσεις που η γυναίκα κάνει το πρώτο βήμα, η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών αναμένει, όπως είθισται, να δείξει πρωτοβουλία και αποφασιστικότητα ο άνδρας. Θέλει τον άνδρα να είναι Άνδρας.

Άσε πάντως που και να σε προσεγγίσει η γυναίκα πρώτη, πρέπει και πάλι η επικοινωνία να πάει καλά και να δείξεις ελκυστικά στοιχεία.

Τα Social Media έχουν κάνει ζημιά στις ανθρώπινες σχέσεις; Οι άνδρες προτιμούν το φλερτ πίσω από μία οθόνη υπό τον φόβο της απόρριψης;

Ναι, είναι κάπως σα να κρυβόμαστε όλοι πια πίσω από μια οθόνη και μια virtual περσόνα που έχουμε δημιουργήσει. Βέβαια, είναι ένα πεδίο που δίνει πολλές ευκαιρίες, γι' αυτό και του δίνουμε ξεχωριστή σημασία στα μαθήματα, ειδικά επειδή πολλοί μένουν τελικά μόνο στην απλή ανταλλαγή μηνυμάτων και δεν προχωράει η γνωριμία.

Μια άλλη παράμετρος είναι πως πια το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μας έχει γίνει γραπτό και αυτό επηρεάζει και το φλερτ. Και το εξηγώ: Για να φλερτάρεις στην πραγματική ζωή, χρειάζεται να προσεγγίσεις μία άγνωστη κοπέλα, να ξεκινήσεις μία συζήτηση, να είσαι άνετος, χαλαρός και ελκυστικός. Και για να γίνει όλο αυτό χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση και επικοινωνιακή άνεση.

Αν λοιπόν, εξαιτίας της κοινωνικοποίησης μόνο μέσω των social media, δεν έχεις αυτή την άνεση στην πραγματική επικοινωνία, αλλά και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται, δημιουργείται ο λεγόμενος φόβος απόρριψης αλλά και το «δεν θα ξέρω τι να πω». Γιατί μπορεί στη θεωρία να φαίνεται απλό, αλλά όταν έχεις την κοινωνική πίεση του «πλησιάζω μια άγνωστη και οι γύρω με κοιτάνε», όλα αλλάζουν.

Ποιο είναι το πρόβλημα με το οποίο έρχεστε πιο συχνά αντιμέτωποι;

Είναι μια αλληλουχία από πράγματα που βλέπουμε σε κόσμο που έρχεται να μας δει. Ξεκινώντας από την αρχή, θα έλεγα:

1. Δεν ξεκινάς καλά. Είσαι πολύ ντροπαλός και φοβισμένος ή νευρικός. Αυτό είναι πολύ βασικό, γιατί αν δεν γίνει μια καλή αρχή, θα είναι δύσκολο να υπάρξει και μια καλή συνέχεια.

2. Γίνεσαι βαρετός. Δεν ξέρεις τι να πεις και της κάνεις συνέχεια ερωτήσεις σα να της παίρνεις συνέντευξη («Που μένεις; Που βγαίνεις; Τι κάνεις; Τι σου αρέσει;»)

3. Δεν εκφράζεις τις προθέσεις σου. Χρειάζεται να ηγείσαι και να κλιμακώνεις. Άλλωστε μιλάμε για φλερτ, δεν θες να γίνετε μόνο φίλοι.

Η φάση σε «βλέπω φιλικά» έχει καταστρέψει αρκετό κόσμο;

Ναι, σίγουρα. Και σε αυτό φταίμε πρώτα απ’ όλα εμείς οι άνδρες. Χρειάζεται να είμαστε ελκυστικοί και ταυτόχρονα να εκδηλώνουμε και τις προθέσεις μας. Αν το παίζεις «εκ του ασφαλούς» και η προσέγγισή σου είναι «φιλική» και φοβισμένη, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να σε κατατάξει τελικά και η κοπέλα στους φίλους.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στο φλερτ; Ή μετράνε μόνο τα χρήματα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι;

Είναι αλήθεια πως κυκλοφορούν διάφορα στερεότυπα, με πιο συνηθισμένο ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για κάποιον πλούσιο ή κάποιον πολύ ωραίο και ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν τύχη.

Δεν είναι όμως έτσι. Αυτό που θέλει να δει η γυναίκα είναι έναν Άνδρα (με Α κεφαλαίο). Κάποιον δηλαδή που τα έχει καλά με τον εαυτό του, έχει αυτοπεποίθηση και είναι cool τύπος. Γι’ αυτό και εμείς λέμε ότι ο στόχος μας είναι να σε κάνουμε Άνδρα Αξίας. Οι ατάκες στο φλερτ δεν λειτουργούν. Άντε και την είπες την ατάκα και την έκανες να ενδιαφερθεί, μετά τι; Δεν θα φανεί το κενό;

Υπάρχουν περιπτώσεις που απορρίψατε;

Ναι, όντως υπάρχουν. Δεν δεχόμαστε να δουλέψουμε με άτομα που έχουν ως στόχο να βγάλουν τα απωθημένα τους ή να ξεγελάσουν και να ταλαιπωρήσουν άλλους ανθρώπους. Ο στόχος της Ακαδημίας μας είναι να βοηθήσουμε κάθε άνδρα να βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό του και να γίνει ο Άνδρας που αξίζει να είναι.

Πώς θα μπορούσε κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί σας; Αν δεν έχει τη δυνατότητα να έρθει στον χώρο σας υπάρχει εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας;

Είτε τηλεφωνικά (210 69 85 598), είτε μέσω του site μας mensbible.gr μπορεί όποιος θέλει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας για να καταλάβει καλύτερα τι κάνουμε. Φυσικά για όσους διαμένουν εκτός Αθηνών, τα Προγράμματά μας γίνονται και μέσω Skype.

Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν και το θεωρητικό και το πρακτικό κομμάτι. Άλλωστε κανένα από τα δύο δεν αρκεί από μόνο του. Η πρακτική εφαρμογή είναι απαραίτητη για να αναπτύξει κάποιος σιγουριά, ετυμολογία, χιούμορ και κοινωνική ευστροφία. Όλα στοιχεία απαραίτητα στο φλερτ.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις εμπειρίες κάθε ανθρώπου που απευθύνεται σε εμάς, διαμορφώνουμε, μετά από συνάντηση μαζί του, το προτεινόμενο πλάνο. Πάντως, σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υπάρχει για το φλερτ είναι το Project Alpha, το οποίο διαρκεί τρεις μήνες και παρέχει υποστήριξη και συναντήσεις και για ένα ολόκληρο χρόνο μετά.

Ξεκινάμε με σεμινάρια σε αυστηρά ολιγομελή τμήματα, κάτι που αρέσει στους συμμετέχοντες, καθώς δημιουργούν παρέες και συζητάνε όσα τους προβληματίζουν. Έπειτα έρχεται η ώρα της πράξης που οι Εκπαιδευτές βγαίνουμε έξω μαζί με τους μαθητές για να τους δείξουμε πως φλερτάρουν στην πράξη και τους βοηθάμε να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν. Δυνατές εμπειρίες για μια δυνατή ζωή!

Πληροφορίες: Men’s Bible, Ελ. Βενιζέλου 76, Νέα Ιωνία / www.mensbible.gr / 210 69 85 598

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα