Η πιο επιτυχημένη μετακίνηση free agent στην ιστορία! (poll)

Νίκος Καρφής
Η πιο επιτυχημένη μετακίνηση free agent στην ιστορία! (poll)

bet365

O ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε… πάταγο με την απόφαση του να πάει στους Λέικερς και το GWJ ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν για την πιο επιτυχημένη μετακίνηση free agent ever.

Ένα από τα καυτά καλοκαίρια ήταν το φετινό για το ΝΒΑ, αφού η free agency έφερε σπουδαίες αλλαγές τα ρόστερ των ομάδων.

Δίχως αμφιβολία, οι Λέικερς έκαναν το… κόλπο του καλοκαιριού, αφού στο Λος Άντζελες ήρθε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σε μια κίνηση που ανέβασε και άλλο το επίπεδο της Δύσης και πλέον αναμένεται ο κακός… χαμός.

Για ανταγωνιστικές αποδόσεις, άκου τη θεία Βίστα!

Με αφορμή την απόφαση του «Βασιλιά», το Gazzetta Weekend Journal ξεχώρισε 10 περιπτώσεις free agents στο παρελθόν που η μετακίνηση τους είχε εξαιρετικά αποτελέσματα για τους ίδιους και τις ομάδες τους και ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την πιο επιτυχημένη της ιστορίας.

Δείτε τις 10 υποψηφιότητες και στο τέλος δώστε την ψήφο σας!

Σακίλ Ο’Νιλ (από τους Ματζικ στους Λέικερς το 1996)

Στους Λέικερς: 3 φορές πρωταθλητής (2000-02), MVP των τελικών από το 2000 ως το 2002 και MVP της regular season το 2000

Ο Shaq Attack θέλησε να φύγει από το Ορλάντο με σκοπό να φτάσει σε ένα πρωτάθλημα και έτσι μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Εκεί δημιούργησε ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην ιστορία με τον Κόμπι Μπράιαντ και φόρεσε 3 δαχτυλίδια, ενώ κατέκτησε 3 βραβεία του MVP των τελικών. Στις αρχές της δεκαετίας των 00s, οι Λέικερς έκαναν πλάκα και σε αυτό έπαιξε ρόλο ο Σακίλ.

ΛεΜπρόν Τζέιμς (από τους Καβς στους Χιτ το 2010)

Στους Χιτ: Πρωταθλητής, MVP των τελικών και MVP της regular season το 2012 και το 2013

Για χρόνια προσπαθούσε να φτάσει στην κορυφή με την ομάδα που τον έκανε draft, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ΛεΜπρόν πήρε την μεγάλη… decision να μεταφέρει τα ταλέντα του στο Μαϊάμι και να πάει στους Χιτ. Αν και την πρώτη χρονιά έχασε από τους Μάβερικς στους τελικούς, στη συνέχεια σήκωσε 2 σερί πρωταθλήματα, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του στους τελικούς.

ΛεΜπρόν Τζέιμς (από τους Χιτ στους Καβς το 2014)

Στους Καβς: Πρωταθλητής και ΜVP το 2016

Παίρνοντας τα πρώτα πρωταθλήματα στην καριερα του με τους Χιτ, ο ΛεΜπρόν ήθελε να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει πως θα φέρει τίτλο και στο Κλίβελαντ. Έτσι γύρισε… σπίτι και οδήγησε τους Καβς σε μια ανεπανάληπτη ανατροπή κόντρα στους Καβς και στην παρθενική κούπα της ιστορίας τους.

Στιβ Νας (από τους Μάβερικς στους Σανς το 2004)

Στους Σανς: ΜVP το 2005 και το 2006

Ένας από τους σπουδαιότερους point guards στην ιστορία της λίγκας έκανε… παπάδες στους Σανς μετά το πέρασμα του από τους Μάβερικς. Συνέθεσε ένα απολαυστικό δίδυμο με τον Αμάρε Στουντεμάιρ, φτάνοντας στο peak του το 2006 και 2007 που πήρε το βραβείο του MVP.

Τσόνσεϊ Μπίλαπς (από τους Τίμπεργουλβς στους Πίστονς το 2002)

Στους Πίστονς: Πρωταθλητής και MVP των τελικών το 2004

O Big Shot πήρε την απόφαση να επιλέξει το Ντιτρόιτ στην free agency του 2002, κάτι που ήταν η πιο σοφή σκέψη στην καριέρα του. Ο Μπίλαπς πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 2004 μαζί με τους Μπεν Ουάλας, Ρασίντ Ουάλας, Ριπ Χάμιλτον και Τάισον Πρινς, ενώ αναδείχθηκε MVP των τελικών.

Ρόμπερτ Χόρι (από τους Λέικερς στους Σπερς το 2003)

Στους Σπερς: Πρωταθλητής το 2005 και το 2007

Ένας παίκτης που μιλούσε πάντα στα δύσκολα και το είχε δείξει σε όλη του την καριέρα. Ο Χόρι άφησε τους Λέικερς για να πάρει τίτλους και με τους Σπερς και τα κατάφερε. Ο clutch Ρόμπερτ πρόσθεσε άλλα 2 πρωταθλήματα στη συλλογή υπό τις οδηγίες του Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο.

Κέβιν Ντουράντ (από τους Θάντερ στους Ουόριορς το 2016)

Στους Ουόριορς: Πρωταθλητής και MVP των τελικών το 2017 και το 2018

Ίσως η μετακίνηση που σήκωσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, αφού αρκετοί φίλαθλοι των Θάντερ και γενικότερα του ΝΒΑ, κατηγόρησαν τον Ντουράντ ότι διάλεξε τον ευκολότερο δρόμο που θα μπορούσε. Ο «KD» έκλεισε τα αυτιά του και έδωσε τις απαντήσεις του στο γήπεδο, αφού σήκωσε 2 πρωταθλήματα με ισάριθμα βραβεία MVP των τελικών. Όχι και άσχημα.

Μόζες Μαλόουν (από τους Ρόκετς στους Σίξερς το 1982)

Στους Σίξερς: Πρωταθλητής, ΜVP των τελικών και MVP της regular season το 1983

Ο σπουδάιος Μόζες Μαλόουν επέλεξε να φύγει από το Χιούστον και να συνεχίσει την μπασκετική του σταδιοδρομία στην Φιλαδέλφεια. Η δικαίωση δεν άργησε, αφού τον πρώτο του χρόνο στους Σίξερς πήρε πρωτάθλημα, MVP της regular season και των τελικών, Σπουδαίος ψηλός για το ΝΒΑ.

Κρις Μπος (από τους Ράπτορς στους Χιτ το 2010)

Στους Χιτ: Πρωταθλητής το 2012 και το 2013

Στους Ράπτορς ήταν ο απόλυτος ηγέτης, αλλά δεν έφτασε ποτέ κοντά στον τίτλο. Έτσι έφυγε από τον Κανάδα το καλοκαίρι του 2010, δημιουργώντας μια απίστευτη τριπλέτα στο Μαϊάμι παρέα με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ. Εκεί έκανε το back-to-back (2012,2013), φτάνοντας στον πολυπόθητο στόχο του.

Ρέι Άλεν (από τους Σέλτικς στους Χιτ το 2012)

Στους Χιτ: Πρωταθλητής το 2013

Μερικοί παίκτες εκείνων των Σέλτικς όπως ο Ρόντο, ακόμα δεν του μιλάνε για την απόφαση να αφήσει τη Βοστώνη για να πάει στους μεγάλους αντιπάλους στην Ανατολή, τους Χιτ. Παρόλα αυτά ο Άλεν δεν πτοήθηκε και ένωσε τις δυνάμεις του με ΛεΜπρόν, Ουέιντ και Μπος. Το καθοριστικό τρίποντο στο Game 6 των τελικών του 2013, έσωσε τους Χιτ και στη συνέχεια το Μαϊάμι πανηγύρισε τον τίτλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα