Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, ο κατήφορος...

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, ο κατήφορος...

bet365

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως έναν παικταρά, αλλά με αρκετή δόση τρέλας! Δυστυχώς στην πορεία ήρθε η κατάθλιψη, ο εθισμός στο αλκοόλ, η φυλακή και ο κατήφορος συνεχίζεται... Η βότκα κέρδισε το ταλέντο και ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, είναι παραδομένος στην καταστροφή!

Οταν η μοίρα παίζει μπάλα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την παρακολουθούμε και να ευελπιστούμε πως η διάθεσή της θα είναι πανηγυρική! Για τον Ιγκόρ Σιπνιέφσκι η μοίρα αποδείχθηκε... αντίπαλος, ο πιο σκληρός που αντιμετώπισε στην καριέρα του. Άριστη τεχνική κατάρτιση, θεαματικές ενέργειες, ένα τεράστιο ταλέντο, που όμως με το... καλημέρα της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας παλεύει με τους δαίμονες του.

«Γολγοθάς» είναι ο τίτλος που ταιριάζει απόλυτα στη ζωή του Πολωνού που πέρασε από το Τριφύλλι και αποθεώθηκε όσο λίγοι ξένοι! Οι συμπατριώτες του θαμπώθηκαν με το ταλέντο του, αλλά δε βρέθηκε ένας, ούτε ένας να τον προσγειώσει και να τον βοηθήσει να διαχειριστεί τη δόξα! Ατιμο πράγμα ο αδύναμος χαρακτήρας, να έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου και συ να το καταστρέψεις.

Ετσι όμως συμβαίνει όταν το αλκοόλ γίνεται ο πιστός σου σύντροφος!

Τα προβλήματα για τον Ιγκόρ άρχισαν πολύ γρήγορα, στην ουσία όταν ήταν έφηβος. Έπαιξε ρόλο όμως και το περιβάλλον του, οι προπονητές του έκαναν λάθη από την αρχή. Για πολλά χρόνια στην Πολωνία τόνιζαν: «Eίναι καλύτερα να έχουμε έναν μεθυσμένο Σίπεκ παρά δύο διαυγείς ποδοσφαιριστές». Είναι κρίμα γιατί κανείς δεν επεσήμανε τα προβλήματα και δεν προσπάθησε να τον βοηθήσει σε αρχικό στάδιο. Αν συνέβαινε αυτό πιθανότατα θα είχε σωθεί...

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, ετών 43, με ένα ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ποινή φυλάκισης, πολλές προσπάθειες να ξεφύγει από το αλκοόλ και τον τζόγο, ταπί και ολομόναχος να δέχεται τις επιθέσεις από τους δαίμονές του. Το gazzetta.gr ξετυλίγει ένα συγκλονιστικό story!

«Θα έπαιρνα 10.000 ευρώ το μήνα. Για πέντε χρόνια ο σύλλογος θα μου πλήρωνε συνολικά 1.14 εκατομμύρια ευρώ σε συμβατικές δόσεις. Εάν ολοκλήρωνα το συμβόλαια θα είχα στο λογαριασμό μου 1,74 εκατομμύρια ευρώ, δίχως να υπολογίσουμε τα μπόνους» τόνισε στην αυτοβιογραφία του ο Ιγκόρ, ο οποίος έχασε... γρήγορα τις 800.000 δολάρια που κέρδισε από τον Παναθηναϊκό!

«Ήταν στην Κρακοβία που πήγα για πρώτη φορά στο καζίνο. Παθιάστηκα παίζοντας. Έμενα όλη τη νύχτα και έφευγα το πρωί, συνήθως με άδειες τσέπες» λέει ο ίδιος. Η βότκα τον διέλυε, δεν μπορούσε να προπονηθεί στη Βίσλα, με τον προπονητή του να τον διώχνει και τον ίδιο να ξεχνά παντού. Δεν άντεξε και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο ψυχιατρείο.

«Ο γιατρός της Βίσλα, με πήγε στο γραφείο ενός καλού ψυχιάτρου. Περιμένοντας στον προθάλαμο, κοίταξα τους ασθενείς, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμενα εδώ μαζί τους» γράφει ο Σιπνιέφσκι. Ο ίδιος... δραπέτευσε από το ψυχιατριακό ίδρυμα και το 2003 ταξίδεψε στη Σουηδία για να παίξει μπάλα! Οι πρώτοι μήνες εξαιρετικοί, ο Πολωνός ήταν εντυπωσιακός και χρειάστηκε μόλις ένα εξάμηνο για να πάρει μεταγραφή στη Μάλμε! Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αφού στόχος ήταν να τη βοηθήσει να πάρει τον τίτλο! Ο στόχος του συλλόγου επιτεύχθηκε, αλλά ο Πολωνός είχε χάσει ακόμα μια μάχη με τους δαίμονές του. Ετσι, χωρίς... μετάλλιο πρωταθλητή πήρε το δρόμο της εξόδου. Τη διετία 2005-07 η ζωή του είχε τεράστια σκαμπανεβάσματα, από την αποθέωση στη Λοτζ με 16 γκολ στη σύλληψή του στη Σουηδία λόγω μέθης! Ποια ομάδα να του έδινε συμβόλαιο; Ο «Σίπεκ» βυθίστηκε, έπινε, τζόγαρε και μπλεκόταν σε επεισόδια. Επιτέθηκε σε οπαδούς της Λεχ, χτύπησε γυναίκα με μπουκάλι.

Στις 21 Νοεμβρίου του 2000 για τους ομίλους των "16" στο Champions League, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford, με τον Ιγκόρ να κάνει μεγάλο ματς και να βάζει δύσκολα σε Νέβιλ, Μπέκαμ. Ο Βρετανικός Τύπος τον αποθέωσε, αλλά η αλήθεια είναι πως... 14 χρόνια αργότερα «Ο Μπέκαμ έχει τρελά εκατομμύρια, είναι αστέρι, είδωλο και γω ένας @#%$^αλκοολικός που ζει σε διαμέρισμα 40 τ.μ. με τη μητέρα του. Ξυπνάω σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Καθώς κοιτάζω γύρω, είμαι έκπληκτος που δεν είμαι σε ένα τεράστιο σπίτι. Το τραπέζι είναι γεμάτο από κενά δοχεία μπύρας και τασάκι γεμάτα τσιγάρα. Αισθάνομαι άσχημα και ξέρω τι είναι το μόνο φάρμακο ... Μπύρα» τονίζει ο άνθρωπος που είχε εντυπωσιάσει... μεθυσμένος το Old Trafford!

Toν Ιούνιο του 2008 η Πολωνία σοκαρισμένη έβλεπε τον Ιγκόρ να περνά τις πόρτες της φυλακής του Łódź για επίθεση στη μητέρα του και σε αστυνομικό. Μεταφέρθηκε στη φυλακή της Wolanowska για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αλκοολισμού! Δεν μπορούσε κανείς να τον βοηθήσει... Η μητέρα του απέσυρε την κατηγορία, η ποινή του έπεσε και ήταν εκεί για να σταθεί στο πλευρό του.

Τα σχέδια που έκανε... ναυάγησαν! Το καφέ που άνοιξε... έκλεισε γρήγορα, στο νυχτερινό σχολείο φοίτησε ελάχιστα, αφού το αλκοόλ τον διέλυε! «Το αλκοόλ με κατέστρεψε. Κομμάτιασε τις δύο πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή μου: με τους γονείς και το ποδόσφαιρο».

Σχετική εικόνα

Ο Ιγκόρ έχει υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο έπειτα την απόπειρα αυτοκτονίας με αλκοόλ και χάπια, γεγονός που του άφησε ζημιές μη αναστρέψιμες στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου. Μια μικρή σύνταξη και λίγα χρήματα από την αυτοβιογραφία του τον κρατάνε στη ζωή. Ο Πολωνίς κρίθηκε...ανίκανος να εργαστεί και να συντηρήσει την οικογένειά του: Τη γυναίκα του, την κόρη του αλλά και το γιο του. Αν για κάτι μετανιώνει όσο τίποτα άλλο είναι που δεν έμαθε στο γιο του μπάλα! Ισως γι αυτό να έγραψε το βιβλίο «Η ιστορία του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι ενδιαφέρει όχι μόνο τους οπαδούς, αλλά και τους πατεράδες των σημερινών ταλέντων. Το βιβλίο παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να αποφύγουν στην καριέρα τους» τονίζει ο συγγραφέας.

Πριν δυο χρόνια η μητέρα του έφυγε για πάντα και πριν τρεις μήνες ο πατέρας του, Στέφαν έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ηταν αυτός που προσπαθούσε πάντα να τον σώσει, το στήριγμά του. Το αλκοόλ ξανάγινε... φάρμακό του, μάλλον δηλητήριό του!

 

Τελευταία Νέα