Έξι πρωταθλητές εύχονται για τον Ολυμπιακό τους! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Έξι πρωταθλητές εύχονται για τον Ολυμπιακό τους! (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει τα 93 χρόνια ζωής του και έξι αθλητές από τα τμήματά του μέσω του G-Weekend κάνουν τις ευχές τους και μιλούν για τις στιγμές που τους σημάδεψαν αλλά και την δυναμική του κόσμου της ομάδας!

Ολυμπιακός προφανώς και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι και το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ και τα υπόλοιπα αθλήματα της ομάδας. Με αφορμή λοιπόν τα 93 χρόνια ιστορίας των Πειραιωτών το G-Weekend μίλησε με έξι αθλητές από τα τμήματα της ομάδας.

Από το βόλεϊ ανδρών τον ακραίο Κώστα Χριστοφιδέλη, από το βόλεϊ γυναικών την πασαδόρο και αρχηγό, Στέλλα Χριστοδούλου, από το πόλο ανδρών τον αμυντικό Βαγγέλη Δελακά, από το πόλο γυναικών την περιφερειακό Φιλιώ Μανωλιουδάκη, από το χάνμπολ τον Γρηγόρη Σανίκη και από το μπάσκετ το μεγάλο αστέρι του συλλόγου και της Εθνικής, Εβίνα Μάλτση. Ας τους δώσουμε λοιπόν τον λόγο για το τι εύχονται για τα 93α γενέθλια του Ολυμπιακού, τι θυμούνται πιο έντονα και το τι μήνυμα στέλνουν στον κόσμο.

- Θα θέλαμε για αρχή μία ευχή για τα γενέθλια της ομάδας και το τι σημαίνει για εσάς ο Ολυμπιακός ως αθλητικός Οργανισμός και με δεδομένη και την μεγάλη προσφορά του και στην κοινωνία.

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Χρόνια Πολλά! Χρόνια καλά! Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του. Όλα αυτά τα εκατομμύρια των φιλάθλων του που με την ανιδιοτελή τους αγάπη, καταφέρνουν να κάνουν τον Ολυμπιακό παγκοσμίως γνωστό. Ένας σύλλογος, που παρέχει ιδανικές συνθήκες εργασίας σε αθλητές, προπονητές και όχι μόνο. Είναι υποχρέωση όλων όσοι ανήκουμε σε αυτή την τεράστια οικογένεια, να τιμούμε τον Ολυμπιακό μέσα από την καθημερινή προσπάθεια, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς, με μοναδικό σκοπό να κάνουμε τον Ολυμπιακό ακόμα μεγαλύτερο».

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης.

Βαγγέλης Δελακάς: «Καταρχήν να ευχηθώ χρόνια πολλά στον Ολυμπιακό. Να παίρνει πάντα τίτλους. Για εμένα είναι η μεγαλύτερη ομάδα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους αθλητές του Ολυμπιακού και να συνεχίσουν να κατακτούν εγχώριους τίτλους και ευρωπαϊκούς. Ο Ολυμπιακός απασχολεί πάρα πολλά άτομα και έχει δείξει ότι διαθέτει τμήματα και φέρνει παιδιά στον αθλητισμό. Δίνει ένα μεγαλύτερο νόημα στην κοινωνία μέσα από την άσκηση στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Μια ευχή που θα ήθελα να κάνω είναι ότι εύχομαι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να είναι πρώτος σε όλα τα αθλήματα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε όποιο άθλημα εκπροσωπείται σε Ελλάδα και Ευρώπη να πρωταγωνιστεί. Εύχομαι να μεγαλώσουν γενιές και γενιές ακόμα Ολυμπιακών. Νιώθω ευλογημένη που έχω περάσει σχεδόν το 1/3 της ζωής μου σε αυτόν τον σύλλογο. Ξέρω ότι όλοι μας δουλεύουμε και θέλουμε πάντα ο Ολυμπιακός μας να είναι πρώτος. Και εκτός από αυτό ο Ολυμπιακός πάτνα βοηθάει την κοινωνία και με φιλανθρωπικές δράσεις και όποτε του δίνεται η ευκαιραία είναι πρώτος και πρωτοπορεί. Πέρα από ομάδα που ηγείται δείχνει ότι υπάρχει όραμα για να μεγαλουργεί σε όλους τους τομείς».

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Στέλλα Χριστοδούλου: «Αρχικά εύχομαι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τις επιτυχίες του σε όλα τα τμήματα και να συνεχίσει να είναι ένα πρότυπο τόσο μέσα στα γήπεδα με τις επιτυχίες όσο και εκτός γηπέδων με τις φιλανθρωπικές δράσεις. Για μένα ο Ολυμπιακός σημαίνει Θρύλος, σημαίνει να μη τα βάζεις κάτω και να μη τα παρατάς και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι πάντα παρά τις δυσκολίες που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο σου».

Γρηγόρης Σανίκης: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο σωματείο και τεράστιο κεφάλαιο όχι μόνο για τον αθλητισμό της χώρας αλλά και σαν κοινωνικό φαινόμενο. Είναι τεράστια η προσφορά του και στον αθλητισμό και στον πολιστιμό της χώρας και δικαίως θεωρώ ότι έχει την πρώτη θέση και είναι το πιο ιστορικό σωματείο στην Ελλάδα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα και όπως έχω ξαναπεί αποτελεί όνειρο ζωής η δημιουργία τμήματος χάντμπολ στον σύλλογο. Είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες».

Εβίνα Μάλτση: «Εύχομαι χρόνια πολλά στην ομάδα μας. Τα 93 χρόνια να γίνουν 193 με πολύ περισσότερες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη σε όλα του τα τμήματα».

- Ποιά είναι η στιγμή που δεν ξεχνάτε ή σας έχει... σημαδέψει είτε από την θητεία σας στην ομάδα είτε από οποιοδήποτε άλλο γεγονός στην ιστορία του Ολυμπιακού και γιατί;

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Ο πρώτος ευρωπαικός τίτλος το 1996 είναι κάτι το οποίο έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη μου, καθώς ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα μου και σε συνδυασμό με την εκπληκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο, πράγμα εντελώς πρωτόγνωρο για εμένα. Κάνει αυτήν την στιγμή μοναδική. Φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουμε άλλον έναν ευρωπαικό τίτλο.Μια καριέρα που ξεκινάει με ευρωπαϊκό τίτλο είναι ότι πιο ιδανικό να τελειώσει με ακόμα έναν».

Βαγγέλης Δελακάς: «Είμαι 14 χρόνια στην ομάδα. Την μισή μου ζωή σχεδόν. Έχω πάρα πολλές σημαντικές στιγμές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιες. Σίγουρα οι κατακτήσεις των πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων και ο τελικός του Final Six. Παρότι χάσαμε, ήταν μια έντονη και μεγάλη στιγμή ότι βρεθήκαμε εκεί. Μόνο και μόνο η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό αποτελεί ευχάριστη ανάμνηση ακόμα και αν η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Και γενικά είναι μεγάλη μου τιμή ότι είμαι αρχηγός τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την πολύ μεγάλη ομάδα».

Ο Βαγγέλης Δελακάς.

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Οι στιγμές είναι πάρα πολλές και αμέτρητες. Σίγουρα με έχει σημαδέψει το 2015 όταν πήραμε το Ευρωπαϊκό μέσα στην έδρα μας και η κατάκτηση του Len Trophy στην Φλωρεντία. Τώρα αν αναφερθώ και στα άλλα αθλήματα θα πρέπει να καταγράψω πάρα πολλές στιγμές οπότε μένω στα δυο του τμήματός μας. Αυτές οι δυο επιτυχίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μου».

Στέλλα Χριστοδούλου: «Η στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσω είναι ο περσινός πρώτος τελικός με την Μπούρσα και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε με τον κόσμο μας που γέμισε τον Ρέντη. Ήταν μια πολύ σπουδαία στιγμή που θα τη θυμάμαι πάντα και που θέλω να την ξαναζήσω στο άμεσο μέλλον».

Γρηγόρης Σανίκης: «Το καλάθι του Πρίντεζη στην Πόλη γιατί ήμουν στην Γερμανία και το έβλεπα. Καρδιοχτυπήσαμε όλοι και η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη».

Ο Γρηγόρης Σανίκης.

Εβίνα Μάλτση: «Την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι μπροστά στον κόσμο μας καθώς ήταν και ο πρώτος μου τίτλος στην Ελλάδα».

- Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας;

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Είναι τιμή μου, που για άλλη μία χρονιά μου προσφέρεται η δυνατότητα να τιμήσω αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο. Νιώθω την ανάγκη να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον απλό φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, για την στήριξη που παρέχει στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια καθώς επίσης και στις ΠΑΕ και ΚΑΕ, που με την αμέριστη συμπαράσταση τους, βοηθούν τα μέγιστα τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και έτσι ώστε να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Ζητάμε την παρουσία του κόσμου, δίπλα μας. Στο πλευρό μας, με μοναδικό στόχο στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Βαγγέλης Δελακάς: «Για μένα είναι η κινητήριος δύναμη του Ολυμπιακού. Χωρίς τον κόσμο και τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας δεν θα υπήρχε η ομάδα. Όλοι οι αθλητές παίζουμε για τον κόσμο που είναι η δύναμη του Ολυμπιακού. Να συνεχίζουν να έρχονται στα γήπεδα και να βοηθούν τον Ολυμπιακό όσο πιο πολύ μπορούν».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Εύχομαι ο κόσμος να συνεχίσει να μας στηρίζει. Να μην απογοητεύεται γιατί σίγουρα πάντα θα γίνονται λάθη. Να ξέρουν ότι στον Ολυμπιακό βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν τον σύλλογο όσο οι ίδιοι και να ξέρουν ότι και αυτοί θέλουν να βλέπουν πάντα τον Ολυμπιακό πρώτο σε όλα τα αθλήματα. Να τον στηρίζουν όπως τον στηρίζουν τώρα. Πρέπει να νιώθουν περηφάνεια γιατί είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει τόσα πολλά τρόπαια όχι μόνο στον Ερασιτέχνη αλλά και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Είναι πρωτοφανές ως γεγονός αυτήν την στιγμή τέσσερα τμήματα του Ερασιτέχνη πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη και βρίσκονται τόσο ψηλά».

Η Στέλλα Χριστοδούλου.

Στέλλα Χριστοδούλου: «Θα ήθελα να ζητήσω να συνεχίσει να στηρίζει τον Ολυμπιακό σε όλα τα τμήματα του και πιο πολύ όταν έρχονται οι ήττες που και αυτές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας για να συνεχίσουμε τις επιτυχίες. Εμείς παίζουμε για τον κόσμο και ο κόσμος είναι στην κερκίδα για εμάς και τον σύλλογο. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε τον Ολυμπιακό εκεί που ονειρευόμαστε».

Γρηγόρης Σανίκης: «Εάν και εφόσον είναι δυνατόν να είναι όσο γίνεται περισσότερο δίπλα μας. Σαν ομάδα υποσχόμαστε να δώσουμε το 100% ως ομάδα για να έχουμε επιτυχίες. Ελπίζω στο τέλος αυτής της χρονιάς και κάθε χρονιάς από εδώ και πέρα να πανηγυρίζουμε τίτλους».

Η Εβίνα Μάλτση.

Εβίνα Μάλτση: «Να συνεχίσει να στηρίζει όλα τα τμήματα και να είναι ο έξτρα παίκτης δίνοντας ώθηση με την φωνή του».

 

Τελευταία Νέα