Πρόβα με τους Social Waste στο Gazzetta Weekend!

Θάνος Σαρρής
Πρόβα με τους Social Waste στο Gazzetta Weekend!

bet365

Η hip hop μπάντα με τους γεμάτους νόημα στίχους ετοιμάζεται ανανεωμένη για νέο κύκλο ζωντανών εμφανίσεων και κάνει πρόβα στο Gazzetta.gr, παρουσιάζοντας σε video και ένα καινούργιο τραγούδι!

Oι Social Waste δεν είναι μια ακόμα hip hop μπάντα. Στο Gazzetta Weekend Journal έχουν συστηθεί ξανά, μιλώντας πάνω στους δικούς τους στίχους από την τελευταία δισκογραφική δουλειά, «Το Hip Hop της Μεσογείου». Ο λόγος τους είναι πολιτικοποιημένος, γεμάτος αναφορές στην ιστορία και την κοινωνία, έχοντας πάντα μια κριτική ματιά προς εκείνους που διαφεντεύουν τη μοίρα τούτου του κόσμου. Και η μουσική τους; Οι Social σπάνε τις κλασσικές δομές του στιλ, ραπάρουν πάνω σε παραδοσιακά όργανα και μεσογειακές μελωδίες. Συνδυάζουν το μπιτ με την γκάιντα, την ποντιακή λίρα με τα σκρατς.

Συνεχώς ψάχνονται με νέα όργανα και μουσικές και στον νέο κύκλο των live τους, ο οποίος ξεκινά με τη μεγάλη συναυλία της Αθήνας (17 Μαρτίου στο Gagarin) εξελίσσονται ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας και ντράμερ! Από τη σκηνή του Gagarin θα περάσουν διάφοροι μουσικοί, πάνω στις μελωδίες των οποίων οι ρίμες θα πάρουν φωτιά και τα ντραμς, σε συνδυασμό με τον DJ θα κάνουν τους παρόντες μάρτυρες σε ένα άκρως δελεαστικό μουσικό πείραμα!

Το Gazzetta Weekend Journal βρέθηκε στην πρόβα τους και δίνει σε video μια μικρή εικόνα του τι ετοιμάζεται. Αφουγκράζεται το πώς βλέπουν οι μουσικοί το συναπάντημά τους το με hip hop, ακούει τα πλάνα για την επόμενη μέρα και με αφορμή το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου... σήκωσαν μπαϊράκι των Social το μπλουζάκι κλείνει με μπαλίτσα και τους παίκτες εκείνους που απομυθοποιούν το ότι οι ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται μόνο για τη μπάλα και το χρήμα.

Στο video μπορείτε να ακούσετε για πρώτη φορά ένα μέρος από το νέο κομμάτι «σύνορα», καθώς και το «του Άρη» με μπάσο και ντραμς. Hip hop χωρίς σύνορα!

Επιμέλεια-Μοντάζ video: Βασίλης Τσίγκας

Η προπώληση για τις 17 Μαρτίου συνεχίζεται στα παρακάτω σημεία:
1. Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός)
2. Imantas (Σαρρή 46, Ψυρρή)
3. Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
4. Στο viva.gr, ηλεκτρονικά στο goo.gl/iRtwJk

 

Τελευταία Νέα