Ροκάροντας ξανά με τη Λευκή Συμφωνία! (gTV)

Θάνος Σαρρής
Ροκάροντας ξανά με τη Λευκή Συμφωνία! (gTV)

bet365

Το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που είδε video clip του να μεταδίδεται από το MTV και έπαιξε με τους Metallica, είναι ξανά εδώ, μετά από 17 χρόνια. Πριν το μεγάλο live της 9ης Δεκεμβρίου, τα μέλη της Λευκής Συμφωνίας μιλούν στην κάμερα του Gazzetta Weekend Journal.

Η Λευκή Συμφωνία είναι ένα από τα διαμάντια της ευρύτερης ελληνικής ροκ σκηνής. Μία από τις μπάντες που ίσως δεν πήραν την προβολή που άξιζαν, αλλά ήταν πραγματικά μπροστά από την εποχή τους.

Ιδρύθηκαν το 1984 και τρία χρόνια μετά βγήκαν στο εξωτερικό για συναυλίες. Δουλειά τους κυκλοφόρησε στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, κάτι που μόνο σύνηθες δεν ήταν για την εποχή και τη σκηνή. Το κομμάτι «Κοιτάζοντας Πίσω» από τον δεύτερο δίσκο τους (Ηχώ του Πόθου) γυρίστηκε σε video clip από το MTV. Ήταν το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που είδε τραγούδι του να παίζει στο διάσημο μουσικό κανάλι. Το 1990 έκαναν το βήμα για το Βερολίνο, παίζοντας σε clubs της Γερμανίας και ζώντας μοναδικές στιγμές με μπάντες που στη συνέχεια έγραψαν ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ το 1993 και το video clip του «θα είμαι εκεί» από τον αείμνηστο Νίκο Νικολαΐδη, έπαιξαν στον πρώτο Ροκ Μαραθώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης μαζί με τους Cult και τους Metallica, κερδίζοντας το χειροκρότημα. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ντράμερ τους, Σπύρος Χαρίσης, αυτοκτόνησε στα 27 του. Το 1996 κυκλοφόρησαν τα «Χρώματα», την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά τους και έκαναν ένα διάλειμμα που... κράτησε 17 χρόνια!

Ο Θοδωρής Δημητρίου και ο Διογένης Χατζηστεφανίδης, ιδρυτικά μέλη της μπάντας, με τον Σωτήρη Καστάνη που έπαιξε στο τελευταίο άλμπουμ και τον νεότερο Βαγγέλη Τσιμπλάκη στα ντραμς, επιστρέφουν στη σκηνή του Piraeus 117 Academy στην Αθήνα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017. Σε μια συναυλία... δώρο για κάθε λάτρη της ροκ, ανεξαρτήτως ηλικίας και τάσης!

Πριν το μεγάλο live και ανάμεσα στις πρόβες, Το Gazzetta Weekend Journal συγκέντρωσε τα μέλη της μπάντας στον συναυλιακό χώρο, μιλώντας μαζί τους για παλιό καλό ροκ, για το Βερολίνο, τους Metallica, την μεγάλη επιστροφή και φυσικά το μέλλον που... είναι τώρα, όπως τραγουδούσε ο Θοδωρής από το 1996. Πατήστε play και... κάντε ζέσταμα!

*Το video της αρχής και του τέλους είναι από το teaser που ετοίμασε η Λευκή Συμφωνία για το live και προβάλλεται για πρώτη φορά.

**Ευχαριστούμε το Piraeus 117 Academy για την παραχώρηση του χώρου

 

Τελευταία Νέα