«Mad Mak» is back!

«Mad Mak» is back!

bet365

Ο Ρόμπερτ Μακ ξαναφοράει την ασπρόμαυρη φανέλα και το Gazzetta Weekend θυμάται όλα όσα συνδέουν τον Σλοβάκο με τον ΠΑΟΚ και την Ολλανδία. ΧΟΡΣΤ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Η εικόνα δεν είναι πολύ μακρινή στο μυαλό όλων όσων την έζησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο στο «λόμπι» του φημισμένου «De Bildeberg» στο Οστερμπέεκ. Ο Ρόμπερτ Μακ κατέβηκε τη σκάλα, αγκάλιασε τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ και έκλεισε την πόρτα του ξενοδοχείου, όπου πριν από δύο χρόνια είχε υπογράψει, παρουσία του Ζήση Βρύζα, τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με το «Δικέφαλο».

Ούτε ο ίδιος φανταζόταν, όχι μόνο τι θα ακολουθούσε, αλλά ότι θα αποχωρούσε, για «άλλες πολιτείες», από το ίδιο ακριβώς σημείο, όπου ξεκίνησε η διαδρομή του ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Και φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι και τρίτη σύνδεση του, με τους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, θα γίνει πάλι επί ολλανδικού εδάφους, όχι στο Οστερμπεεκ, αλλά κάπου 80 χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Χορστ.

Το καλοκαίρι του 2014 η προετοιμασία της ομάδας, με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη, είχε ξεκινήσει στο προπονητικό κέντρο του Οστερμπεεκ όταν τελείωσε το σήριαλ της απόκτησης του Σλοβάκου ποδοσφαιριστή από τη Νυρεμβέργη. Στις 20 Ιουλίου μαζί με τις αφίξεις των Ελλήνων διεθνών (Σαλπιγγίδης, Τζιόλης, Τζαβέλλας) που ήταν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, έφτασε στην Ολλανδία και ο Ρόμπερτ Μακ.

Το ίδιο βράδυ υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο, μίλησε στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ, για τους στόχους του, την Ελλάδα, τις εμπειρίες που είχε αγωνιζόμενος με την δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, τα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στη Νυρεμβέργη, αλλά και την απόφασή του να παίξει στον «Δικέφαλο». Το άλλο πρωί ακολούθησε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και το απόγευμα, όντας έτοιμος λόγω της συμμετοχής του στην προετοιμασία της Νυρεμβέργης, πήρε μέρος στο οικογενειακό «διπλό» και ήταν αυτός που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των «κόκκινων» σημειώνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά.

Η πρώτη του χρονιά (2014-15) στην Τούμπα ολοκληρώθηκε με 35 συμμετοχές, 8 γκολ και 5 ασίστ, όμως τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα γι’ αυτόν και τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο χρόνο του, όπου υπό την καθοδήγηση των Τούντορ και Ίβιτς, έφτασε στο pick της απόδοσής του, όπου με 20 γκολ, 3 ασίστ και 46 συμμετοχές, έγινε βασικός στην εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro της Γαλλίας και ήρθε η μεταγραφή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Πέρσι όλοι στον ΠΑΟΚ, με πρώτο και καλύτερο το Λούμπος Μίχελ, ήξεραν ότι ο Μακ θα έπρεπε να πωληθεί, μετά από μια τέτοια γεμάτη χρονιά και μια συμμετοχή στα τελικά ενός Euro. Ο συνδυασμός ήταν ιδανικός κι ο Βλάνταν Ίβιτς πείσθηκε να μην ποντάρει στην παρουσία του. Ο Σλοβάκος είχε άδεια ως τις 18 του μήνα, αλλά όταν το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου του 2017, εμφανίστηκε στο Οστερμπέεκ και στο «De Bildberg» όλοι αντιλήφθηκαν πως «κάτι γίνεται…».

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» δεν παραδέχθηκαν, το προφανές, ότι η άφιξη του στην Ολλανδία, στο τέλος της προετοιμασίας, συνδυαζόταν με την πώληση του. «Ζήτησε ο ίδιος να έρθει νωρίτερα για να μπορέσει να είναι έτοιμος και να βοηθήσει την ομάδα στους αγώνες για τα προκριματικά του Champions League», έλεγε η επίσημη ενημέρωση. Όμως, η ταυτόχρονη παρουσία εκεί και του ατζέντη του, Γιουράι Βενγκλός, φανέρωνε πολλά.

Ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής όντως έκανε κάποιες προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα στο Οστερμπέεκ, ωστόσο τρεις ημέρες αργότερα αναχώρησε «προς άγνωστη κατεύθυνση…». Από το «λόμπι» του «De Bildeberg» έφυγε με προορισμό, τελικά, τις Βρυξέλλες. Εκεί, τον περίμεναν οι άνθρωποι της Αντερλεχτ, όμως αν και η προσφορά ήταν για τον ίδιο καλύτερη, ο ΠΑΟΚ επέλεξε, λόγω των καλών σχέσεων του, να τον δώσει στη Ζενίτ.

Κάπως έτσι στις 18 Ιουλίου, πέρσι, ο Ρόμπερτ Μακ βρέθηκε αντί 3,5 εκατ. ευρώ στη Ρωσία, έκανε 27 συμμετοχές (6 γκολ, 5 ασίστ) με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, αλλά πολύ γρήγορα πεθύμησαν αυτός και η γυναίκα του, Σούζαν, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα!

Η Σούζαν ήταν ίσως η πρώτη γυναίκα-«σύμμαχος» του «Δικεφάλου», που στο παρελθόν έχει δει να «ναυαγούν» πολλές μεταγραφές εξαιτίας των… συζύγων τους! Η κυρία Μακ δεν ήθελε να φύγει, από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, για την παγωμένη Αγία Πετρούπολη. Γι’ αυτό μόλις ξαναεμφανίστηκε μπροστά τους ο ΠΑΟΚ είπαν «ναι» δίχως δεύτερη σκέψη.

Ο Μακ έκανε σαν τρελός για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Το έδειξε από την πρώτη στιγμή. «Μ’ έπαιρνε κάθε μισή ώρα τηλέφωνο», παραδέχθηκε ο συμπατριώτης του Λούμπος Μίχελ, που τον υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (05/07) στο προπονητικό κέντρο του Χορστ της Ολλανδίας.

Βλέπετε, η ζωή του Ρόμπερτ Μακ είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη χώρα της τουλίπας.

Εκεί, υπέγραψε το 2014 τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ…

Εκεί, αποχαιρέτισε το 2016 για να πάει στη Ζενίτ…

Εκεί, επέστρεψε το 2017 από τη ρωσική ομάδα….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα