Goodbye, Usain Bolt!

Goodbye, Usain Bolt!

bet365

Ο Μπολτ... φρενάρει! Το μεγάλο αντίο του κορυφαίου σπρίντερ όλων των εποχών πλησιάζει και το G-Weekend αναρωτιέται «τι θα κάνουμε χωρίς τον απίθανο Τζαμαϊκανό»;

Αν και νευρικός από την αποχή και επηρεασμένος από το θάνατο του φίλου του Ζερμέιν Μέισον, ο γρηγορότερος άνθρωπός στον κόσμο έδωσε μια ακόμη παράσταση. Ο Γιουσέιν Μπολτ έδωσε τον καλύτερό του εαυτό μπροστά σε 30.000 Τζαμαϊκανούς! Ηταν το τελευταίο αντίο στους συμπατριώτες του και όλοι ήταν εκεί για να δουν την τελευταία κούρσα στη γη που γέννησε τον κορυφαίο αθλητή! Ο Μπολτ θα δώσει τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο τον τελευταίο αγώνα κι έπειτα θα αποτελέσει την πιο γλυκιά ανάμνηση για όλο τον κόσμο που λατρεύει τον αθλητισμό. Βλέπετε, ο 31χρονος μόνο τον χρόνο αισθάνεται πως δεν μπορεί να νικήσει, αφού και ο άνεμος υποτάχθηκε!

Usain Bolt breaks his own 100m record in Berlin, 2009

Η Τζαμάικα δάκρυσε στο αντίο του, αλλά μπορεί να χαμογελά γι αυτά που κέρδισε από τον Μπολτ. Δεν ήταν μόνο οι μεγάλες στιγμές, οι διακρίσεις, τα μετάλλια. Ο Μπολτ εκτός από το καλύτερο «προϊόν» της χώρας είναι αυτός που προσέφερε στη έναν τεράστιο αθλητικό πολυχώρο, ώστε το ταλέντο που υπάρχει σε αυτή την πανέμορφη χώρα να μπορεί να δουλευτεί σωστά. Οι Τζαμαϊκανοί μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλεις για τα παιδιά τους, αφού χάρη στις ενέργειες του Μπολτ, το μεγαλύτερο νοσοκομείο Παίδων εξοπλίστηκε με ειδικά μηχανήματα για σοβαρές επεμβάσεις! Κάθε χρόνο θα μοιράζει αθλητικό εξοπλισμό σε σχολεία, ενώ στο Γυμνάσιο που τον ανέδειξε είχε δωρίσει 1.3 εκατ. δολάρια, θέλοντας να πει το δικό του «Ευχαριστώ» σε καθηγητές και προπονητές!

Ξεκίνησε να τρέχει κι άρχισε αμέσως να ξεχωρίζει, να κερδίζει τους πάντες. Είχε διπλάσιο μέγεθος, φορούσε το λαμπερό κίτρινο κορμάκι της Τζαμάικας και έβγαζε αυτά τα μακρινά βήματα, φαινόταν σαν να μην τρέχει τόσο σκληρά, ενώ όλοι οι γύρω του προσπαθούσαν να κάνουν... ένα εκατομμύριο βήματα για να προσπαθήσουν μανιωδώς να τον φτάσουν.

Ομως δεν μπορούσαν. Ετρεχε τόσο γρήγορα και όλοι οι αγώνες του είχαν το ίδιο αποτέλεσμα! Αλήθεια, φανταστήκατε ποτέ τι σκεφτόντουσαν οι αθλητές που ήταν δίπλα του;;

Αντίο, Γιουσέιν Μπολτ!

Από το Πεκίνο μέχρι το Λονδίνο και το Ρίο, ο κόσμος που σε απόλαυσε δεν θα σε ξεχάσει ποτέ, όπως και οι αθλητές που έβλεπαν το πίσω μέρος του κεφαλιού σου. «Εχω βάλει τον πήχη ψηλά. Τρέχω για να κερδίζω και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου» συνήθιζε να λέει έπειτα από κάθε μεγάλη κούρσα! Αυτός και η ομάδα της Τζαμάικας θάμπωσαν το Ρίο, αφήνοντας καταϊδρωμένο τον Γκάτλιν και τις ΗΠΑ! Χρυσό στα 100, στα 200 στα 4χ100, σε τρεις Ολυμπιάδες, κέρδισε εννέα χρυσά μετάλλια. Ο ίδιος θέλει να τον θυμούνται στην κορυφή, ξέρει τις αντοχές του γι αυτό και αρνήθηκε να παρατείνει τη συνταξιοδότησή του. Δεν θέλει να φτάσει τον Μάικλ Φελπς!

Αυτός είναι ο Μπολτ. Δεν θέλει να τον δούμε να χάνει... Οπως είχε τονίσει κι ένας σχολιαστής «Θα ήταν σα να βλέπαμε τον Σούπερμαν να πέφτει στο έδαφος και να μη σηκώνεται...». Στους Αγώνες του Ρίο ο Τζαμαϊκανός έδειχνε πως έτρεχε σαν... άνθρωπος. Προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, προσπάθησε να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, αλλά δε μπόρεσε. Γκρίνιαξε, γιατί κατάλαβε πως οι θεϊκές του δυνάμεις τον εγκαταλείπουν. Φυσικά και δεν έχασε, αλλά ήταν το πιο αργό χρυσό στα 100 και στα 200 μέτρα!

Usain Bolt with his new 200m world record at the 2009 World Championships, Berlin

Δεν μας νοιάζει... Ολοι κλειδώνουμε στο μυαλό μας τις παραστάσεις του στις τρεις Ολυμπιάδες! Τη μαγεία που προσέφερε... Που ξέρετε, ίσως να τον δούμε πρωταγωνιστή σε κάποιο κόμικ, άλλωστε το «Μπολτ» μας αρέσει περισσότερο από το «Flash». Αλήθεια τι θα κάνουμε τώρα χωρίς Γιουσέιν Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ναι, δεν διαφωνώ πως ο Φελπς είναι εντυπωσιακός, απίθανος αθλητής, αλλά ο Τζαμαϊκανός ήταν αυτός που ξεσήκωνε τον κόσμο, για πολλούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες απέκτησαν άλλο νόημα με αυτόν τον αθλητή! Διασκεδαστικός, ανέμελος και το καλύτερο: Πέρασε όλους τους ελέγχους για το ντόπινγκ, όταν την ίδια στιγμή ο Γκάτλιν τιμωρούνταν με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό!

Αντίο, Γιουσέιν Μπολτ!

Ολοι απογοητεύθηκαν βλέποντας τον δεύτερο ταχύτερο σπρίντερ στον κόσμο να αποτυγχάνει στον έλεγχο ντόπινγκ. Το θέμα είναι πως ο Γκάτλιν είναι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, γιατί ο Μπολτ δεν είναι... άνθρωπος! Ο Τζαμαϊκανός έδινε παραστάσεις, έπαιζε με τις κάμερες, έκανε πλάκες, έδινε τη σκυτάλη στον κόσμο για να συμμετάσχει στη γιορτή του, ήταν ο αθλητής που έκανε σύμβολο την αστραπή και τον αντέγραψε όλος ο πλανήτης! Πόσες φορές ο φακός τον συνέλαβε να γελάει, να χορεύει, να αστειεύεται...

Η καριέρα του Μπολτ τεράστια και τα παγκόσμια και Ολυμπιακά ρεκόρ έπεφταν σαν... μύγες το ένα πίσω από το άλλο. Τα μετάλλιά του και η τροπαιοθήκη του κοστίζουν περισσότερο από μία μεγάλη περιοχή δίπλα σε ποταμό στην Καλιφόρνια το 1850 ή και την μισή και πλέον Τζαμάικα.
Μία χώρα την οποία εκείνος έκανε υπερδύναμη.


Ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και 11 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής έχει τρομακτικά μεγάλη απήχηση σε όλον τον κόσμο. Εντυπωσιάζει τους πάντες και μόνο που βγαίνει φωτογραφίες ενώ οι ατάκες του όσο γελοίες και αστείες και εάν είναι αποθεώνονται. Άλλον αθλητή εάν έλεγε αυτά που λέει ο Μπολτ ίσως και τον χλεύαζαν.


Είναι λογικό και αναμενόμενο να παρουσιάζεται ως ο πλέον επιδραστικός αθλητής στον κόσμο σε όλα τα επίπεδα. Τα τρομερά στατιστικά, του ύψος του, η επίδοση 9,58 τον έχουν αναγάγει σε άλλο επίπεδο. Με 24 μετάλλια και τέτοια παρουσία είναι με διαφορά ο κορυφαίος σπρίντερ όλου του κόσμου και όλων των εποχών και κορυφαία αθλητική προσωπικότητα.

Αυτός είναι ο Μπολτ:

Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε τα εκατό μέτρα σε χρόνο 9,63 δευτερολέπτων.

Το Νοέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε από την IAAF ως ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς εκείνης.

Το Δεκέμβριο του 2008 ανακηρύχθηκε επίσης από τη γαλλική εφημερίδα «Equipe» ως ο "πρωταθλητής των πρωταθλητών" για το έτος 2008.

Το 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο «Laureus», για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς και ξανά το 2010.

Ψηφίστηκε καλύτερος αθλητής της χρονιάς 2009 από την Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών.

Το 2011 και το 2013 αναδείχθηκε ξανά κορυφαίος της χρονιάς.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 κατέκτησε άλλα τρία χρυσά μετάλλια (σε 100μ, 200μ και σε 4Χ100 σκυταλοδρομία), φτάνοντας τα εννέα ολυμπιακά μετάλλια στο σύνολο.

Αυτή η τεράστια καριέρα έκλεισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τον ιδανικότερο τρόπο, ο Μπολτ δεν απογείωσε τον στίβο, τον έβαλε στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Αυτός ο αθλητής δούλεψε πολύ σκληρά για να φτάσει στην κορυφή κι έδωσε το παράδειγμα σε όλους. Showman. Superhuman! O κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών! Το "Triple-Triple" έγινε στη Βραζιλία και ο Μπολτ έζησε το όνειρό του «Τι άλλο να κάνω για να αποδείξω στον κόσμο πως είμαι ο καλύτερος; Προσπαθώ να είμαι ανάμεσα στους κορυφαίους. Στον Μοχάμεντ Αλι, στον Πελέ κι ελπίζω πως μετά από αυτά που έκανα στο Ρίο είμαι και γω σε αυτό το επίπεδο. Δυστυχώς o χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των επιτυχημένων. Σε άλλους γιατρεύει πληγές, σε άλλους ρουφά τη δύναμη να συνεχίσουν να μαγεύουν! Στο Bird Nest Stadium γεννήθηκε το πιο λαμπρό αστέρι, στο Ρίο το άστρο του ανέτειλε για τελευταία φορά. Τουλάχιστον μας χάρισε στιγμές μοναδικές!

Αντίο Γιουσέιν Μπολτ, είναι πολύ άσχημο που η αστραπή δεν μπορεί να χτυπήσει και δεύτερη φορά!

Αποτέλεσμα εικόνας για usain bolt

 

Τελευταία Νέα