Από τον Τσάκα στον Σπαλιάρα! (vids, poll)

Νίκος Μαρούδας
Από τον Τσάκα στον Σπαλιάρα! (vids, poll)

bet365

Τα ριάλιτι επιστρέφουν στην καθημερινότητά μας και το G-Weekend Journal κάνει ιστορική αναδρομή στις κορυφαίες, αλλά και... cult στιγμές τους! Πως από τον Τσάκα και τον Πρόδρομο φτάσαμε στον Γιάννη Σπαλιάρα και τον Λάμπρο Χούτο.

Η επιστροφή του Survivor στην ελληνική τηλεόραση έφερε πίσω και τις τεράστιες τηλεθεάσεις, που κακά τα ψέματα αγνοούσαν τα κανάλια τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και τα talent show τύπου The Voice, που κάθε εβδομάδα έκαναν μεγάλα νούμερα δεν έφτασαν ποτέ τους εξωπραγματικούς αριθμούς του ριάλιτι επιβίωσης.

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

Νούμερα που είχαμε να δούμε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν και τα ριάλιτι σόου άρχισαν να... σβήνουν από την ελληνική τηλεόραση! Πλέον όμως, φαίνεται πως είναι έτοιμα για το μεγάλο come back! Ο ΣΚΑΪ με την επιστροφή του Survivor στην μικρή οθόνη, είναι ο μεγάλος (και ανέλπιστος) νικητής της χρονιάς και όπως είναι λογικό ήδη τα υπόλοιπα κανάλια σκέφτονται σοβαρά να κάνουν και αυτά εκ νέου στροφή σε αυτού του είδους τα σόου.

Το G-Weekend Journal, φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι εκτός πραγμάτων! Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα ριάλιτι σόου της Ελλάδας και να δούμε πως φτάσαμε από τον Τσάκα στον Γιάννη Σπαλιάρα και τους αγαπημένους μας «Μαχητές».

Βig Brother: Η αρχή των πάντων!

Όλα άρχισαν το φθινόπωρο του 2001. Στην Ελλάδα φτάνει το Big Brother που ήδη είχε γίνει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ο ΑΝΤ1 βάζει στη ζωή μας τους πρώτους ήρωες της καθημερινότητάς μας. Ο... μεγάλος αδερφός είναι πλέον γεγονός. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ως παρουσιαστής, κάνει αυτό που πρέπει και πλέον κάθε μέρα ήμασταν μπροστά από την τηλεόραση για να δούμε τι κάνουν ο Τσάκας, ο Πρόδρομος, η Μαίρη και τα άλλα παιδιά μέσα στο σπίτι.

Οι αξέχαστε στιγμές, πολλές. Από την Λευκή (το σκυλί που μπήκε στο παιχνίδι), μέχρι τους κουμπάρους, τον Πρόδρομο και τον Τσάκα που έφτασαν μέχρι και τον τελικό. Όλοι θυμόμαστε τον εαυτό μας να είναι υποστηρικτής ενός από τους δύο. Όπως φυσικά και την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2002. Όλη η Ελλάδα μπροστά από την οθόνη περίμενε να μάθει ποιος θα πάρει τα 50 εκατομμύρια δραχμές. Είναι το επεισόδιο που έχει και το ρεκόρ τηλεθέασης για ελληνικό ριάλιτι, φτάνοντας το 80%! Αλήθεια, το άλλο 20% μάθαμε ποτέ τι έκανε;

Η μεγάλη επιτυχία αυτή, όπως ήταν λογικό έφερε στις οθόνες μας και το Big Brother 2. Ωστόσο από αυτό θυμόμαστε πλέον ελάχιστα πράγματα. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως σαν το πρώτο, τίποτα! Πλέον ο ΑΝΤ1 είχε πιάσει το... μήνυμα του κοινού πως θέλει κάποια αλλαγή με αποτέλεσμα οι δύο σεζόν του παιχνιδιού που ακολούθησαν να είναι εντελώς διαφορετικές.

Το The Wall και το άκρως αποτυχημένο Big Mother!

Την σεζόν 2003 λοιπόν, μπήκε στα σπίτια μας ένας... τοίχος! Το The Wall ήρθε να μας δείξει πως είναι να ζεις στην απόλυτη χλιδή, αλλά και στην φτώχεια. Κάθε εβδομάδα οι παίκτες μονομαχούσαν για την... καλή πλευρά του τοίχου και το ενδιαφέρον είχε επιστρέψει.

Εκεί άλλωστε γνωρίσαμε την Ρούλα Βροχοπούλου, που δεν σταμάτησε να κλαίει στιγμή! Φυσικά και τον Κλεάνθη που πολλοί έλεγαν πως μοιάζει στον Ωνάση. Στο παιχνίδι συμμετείχε και το γνωστό μας Γωγουλίνι! Τι έχουμε ζήσει!!!

Σε ό,τι αφορά τώρα το Big Mother; Ό, τι και να πούμε ψέμα θα είναι! Πραγματικά πέρασε και δεν ακούμπησε! Έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2005, τα νούμερά του ήταν απογοητευτικά, οι μάνες με τους γιους δεν κέρδισαν ποτέ τον κόσμο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώσει ως κανονικό πλέον Big Brother. Από τότε και έπειτα ο ΑΝΤ1 εγκατέλειψε οριστικά το εν λόγω πρότζεκτ.

The Bar: Η απάντηση του Megaλου καναλιού στον... μεγάλο αδερφό!

Το 2002 το Big Brother και ο ΑΝΤ1 βλέπουν για πρώτη φορά ανταγωνισμό από τους... απέναντι! Το Mega, φέρνει στην Ελλάδα το The Bar, που πάνω κάτω είναι ίδιο με τον «μεγάλο αδερφό». Η μόνη διαφορά, το γεγονός πως οι παίκτες έπρεπε να διευθύνουν ένα bar και φυσικά έρχονταν σε επαφή με κόσμο.

Μοναδικές στιγμές και από την συχνότητα του Mega! Εκεί γνωρίσαμε την Στέλλα Μπεζεντάκου, τον Λορέντζο, την Μαίρη, τον Ανδρέα και... ιδρύθηκαν οι «Φίλοι για πάντα»! Τι να πρωτοθυμηθούμε! Αρχικά είχαμε το πρώτο πραγματικό φλερτ ελληνικού ριάλιτι, μια αξέχαστη στιγμή στις τουαλέτες του σπιτιού με την Στέλλα και έναν συμπαίκτη της. Δυστυχώς, όσο και αν ψάξαμε αυτή τη στιγμή δεν την βρήκαμε.

Αξέχαστη και μοναδική στιγμή του παιχνιδιού το... ρεπό που είχε πάρει ο Λορέντζο την ημέρα που ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 1-0 της Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αντίδρασή του και το «όχι ο Μπασινάς» την στιγμή που οι «πράσινοι» κέρδισαν το πέναλτι έχουν μείνει αξέχαστα. Φυσικά και το «τι λες τώρα» που ακολούθησε για ώρα μετά το 1-0.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Ανδρέας Παρασχάκης (με την χαρακτηριστική προφορά) στον τελικό με την γοητευτική Μαίρη. Τα... στοιχήματα της εποχής, ήθελαν την δεύτερη να κερδίζει, ωστόσο ο Κρητικός έκανε την ανατροπή και κέρδισε το έπαθλο!

Θυμηθείτε την ανάδειξη του νικητή στο 26:42:

Η επιτυχία του Bar, έφερε στο Mega την επόμενη χρονιά το Party! Ουσιαστικά το ίδιο παιχνίδι με άλλο όνομα. Το παιχνίδι πέρασε από χίλια κύματα με τους κατοίκους της Μαρίνας Ζέας (περιοχή όπου ήταν το bar) να μην το θέλουν στην περιοχή τους. Τελικά αυτό προβλήθηκε με την Κατερίνα Λάσπα παρουσιάστρια, αλλά τα νούμερα ήταν απογοητευτικά... Έτσι το Mega το γύρισε στα παιχνίδια επιβίωσης!

Η Φάρμα, το Survivor και η Παταγονία

Πρώτο τέτοιου είδους παιχνίδι ήταν η Φάρμα. Το 2002 το κοινό το αγάπησε και για πρώτη φορά είχαμε γυναίκα νικήτρια την Ειρήνη Πιπιτσούλη που λογικά δεν θα θυμάστε. Φυσικά εκεί γνωρίσαμε και την cult μορφή Βασίλη Λάσκο, ενώ στον δεύτερο κύκλο όλοι είδαμε την μία και μοναδική Τσίλα!

Μετά την επιτυχία της Φάρμας έρχεται το Survivor. Το 2003 το ένα, το 2004 το δύο, το 2006 το τρία που είναι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Από τα πλέον επιτυχημένα ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης, κάτι που δείχνει και φέτος. Εκεί γνωρίσαμε και τον Σπύρο Σούλη, την Ορθούλα και τον Ηλία Βαλάση. Από τα έπαθλα που έχουν μείνει αξέχαστα ο τελικός του Euro 2004 που είχε δει η μία από τις δύο ομάδες στο Survivor 2.

Και κάτι από την έναρξη του Survivor 1:

Το 2010, το Mega επαναφέρει το πρότζεκτ του Survivor ως Παταγονία: Η άκρη του κόσμου, αλλά τα νούμερα είναι χαμηλά με αποτέλεσμα και αυτά του είδους ριάλιτι να περάσουν στην... ιστορία, μέχρι φυσικά και φέτος.

Το Fame Story και η εποχή των talent show

Τα talent show παραμένουν και στις μέρες μας επιτυχημένα. Με τα χρόνια φυσικά έχουν αλλάξει. Όλα άρχισαν το 2002 με το Fame Story που ήταν κάτι ανάμεσα σε ριάλιτι και talent show. Η επιτυχία; Τεράστια! Νίνο, Νότης Χριστοδούλου, Θάνος Πετρέλης, Ελεάνα Παπαϊωάννου και οι εντάσεις μεταξύ Άσπας και Φωτεινής έχουν μείνει στη μνήμη όλων μας!

Εκτός λοιπόν του Fame Story το οποίο κράτησε για 4 σεζόν, είχαμε σε παρόμοιο στιλ το Pop Stars του Mega απ' όπου και βγήκαν οι Hi-5, αλλά και το Dream Show το οποίο έγινε για δύο σεζόν, αλλά και το Super Idol. Με τον καιρό το ριάλιτι στοιχείο εγκαταλείφθηκε και είχαμε τα καθαρά talent show με πρώτο το X-Factor, για να ακολουθήσει, το Greek Idol, το The Voice και το Rising Star.

Πέρασαν και δεν ακούμπησαν

Ήδη έχουμε αναφερθεί στο Big Mother, την Παταγονία, το Party που δεν θυμάται κανείς, αλλά υπήρξαν και κάποια ακόμα ριάλιτι που πραγματικά δεν παίζει να θυμάστε!

Το The Gym του Star που κόπηκε από τα πρώτα επεισόδια. Εκεί συμμετείχε και ο Χολίδης! Επίσης αποτυχημένο τελείωσε και το Mission που θα το θυμόμαστε για τους τεράστιους καβγάδες του.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και το θεατρικό Dream Show, το Big Brother 5 στον Apha, το Αγρότης μόνος ψάχνει πάλι στον Alpha, αλλά και το Next Top Model! Στα ριάλιτι με... άδοξο τέλος ανήκει και το Master Chef, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων. Κατά τα άλλα πήγε μια χαρά!

Όπως πάντα βάζουμε και εσάς στο παιχνίδι. Για πείτε μας, ποιο ήταν το αγαπημένο σας ριάλιτι, αλλά και το πιο αποτυχημένο όλων των εποχών;

(Για το πιο αποτυχημένο πατήστε το βελάκι στο τέλος του poll)

 

Τελευταία Νέα