Ολυμπιακός: Δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης οι Πειραιώτες

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακός: Δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης οι Πειραιώτες

bet365

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» εξασφάλισε το πρωτάθλημα και ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τους Πειραιώτες που δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης.

Και ήρθε η ώρα που για χιλιοστή φορά θα γράψω πόσο δίκαιο άθλημα είναι το βόλεϊ. Ένα άθλημα που έναν αγώνα τον κερδίζει πάντα ή έστω σχεδόν πάντα η ομάδα που είναι καλύτερη και που στο τέλος το πρωτάθλημα κατακτά αυτή που το δικαιούται χωρίς μα και μου και αν. Αυτό το γράφω για να τονίσω για ακόμα μία φορά πως φέτος ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια τον τίτλο. Και γράφω κατέκτησε γιατί με 9 βαθμούς μπροστά από τον Φοίνικα, μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα το χάσει.

Όπως δίκαια το είχε πάρει πέρσι ο Παναθηναϊκός, όπως δίκαια είχε κατακτήσει τα 3 συνεχόμενα ο ΠΑΟΚ. Και αυτό ας το βάλετε καλά στο μυαλό σας όλοι όσοι διαβάζετε για βόλεϊ και όχι μόνο δεν έχετε σχέση, αλλά επειδή ασχολείστε μόνο με ποδόσφαιρο, προσπαθείτε λίγο να ποδοσφαιριοποιήσετε το άθλημα αυτό. Αφήστε το εκεί που βρίσκεται και χαρείτε το θέαμα που προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό οι ομάδες, χωρίς να υπάρχει το δηλητήριο που ξεκάθαρα υπάρχει στην μπάλα.

Συγγνώμη για την παρένθεση, αλλά βλέποντας στο χθεσινό μπλογκ τα σχόλια, κατάλαβα για ακόμα μία φορά πως οι περισσότεροι δεν ασχολείστε με το βόλεϊ και απλά μπαίνετε για να την πείτε ο ένας στον άλλον για άλλα αθλήματα (βάζω και το μπάσκετ μέσα). Βέβαια ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και εγώ μπορώ να σχολιάσω πως είναι το λιγότερο λάθος. Τόσο απλό.

Πάμε τώρα να δούμε τα του αγώνα στον Άγιο Θωμά. Ο Ολυμπιακός πραγματικά χθες με την εμφάνισή του δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως όντως το σύστημα για το καλό του πρωταθλήματος να μην είναι καλό, αλλά και με playoffs οι φετινοί Πειραιώτες θα ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, κάτι που έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα σε βάθος χρόνου.

Αυτό φάνηκε και στο Μαρούσι. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη χτύπησε τον Παναθηναϊκό εκεί που λογικά υπερτερούσε. Πάνω στο φιλέ. Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική τακτική έβγαλαν εκτός αγώνα τον Ράπτη που κόντρα στον Φοίνικα ήταν απολαυστικός, αλλά και τον Τσάτσιτς και άφησαν τον Ανδρεόπουλο να παλεύει σχεδόν μόνος. Μάλιστα εκτός από τους πόντους στο μπλοκ, είχαν και πολλά σπασίματα, παίρνοντας πολλές κόντρα επιθέσεις, τις οποίες και εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Η τακτική τους πάνω στο φιλέ ήταν το ένα όπλο τους. Τα άλλα δύο ήταν τα άκρα με τους Φρομ και Μιγιαΐλοβιτς, αλλά και ο εξαιρετικός για ακόμα μία φορά Ζήσης. Με την υποδοχή να βγαίνει σε μεγάλο βαθμό, ο Στιβαχτής που ξαναγράφω πως από την στιγμή που αποκτήθηκε ο Νικολάκης έχει ανέβει επίπεδο, μοίρασε ιδανικά το παιχνίδι, με τον Γερμανό να είναι ασταμάτητος και τον Σέρβο φοβερό ειδικά στις δύσκολες μπάλες.

Τα πράγματα στο βόλεϊ είναι ξαναλέω απλά. Πιέζοντας στο σερβίς και με καλή τακτική στο μπλοκ κερδίζεις εύκολους πόντους και κρατώντας την υποδοχή δεν αφήνεις τον αντίπαλο να πάρει με την σειρά του αντίστοιχους, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα, όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό. Και ο Ολυμπιακός τα έκανε και τα δύο στον Άγιο Θωμά, όμως τα έχει κάνει και στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα. Και κάπως έτσι ήρθε και το 3-1 στο Μαρούσι, αλλά και η διαφορά στο πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, πάλεψε όσο μπορούσε και με εξαίρεση το τέταρτο σετ που φάνηκε σαν να παραδίδεται άνευ όρων κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό του. Στο «τριφύλλι» δεν μπόρεσαν να πιέσουν ακόμα περισσότερο στο σερβίς, ενώ και στα δύσκολα δεν είχαν το καθαρό μυαλό που χρειάζονται τέτοια ντέρμπι. Πολλοί θα πουν πως αν κέρδιζαν το πρώτο σετ στο οποίο προηγήθηκε με 14-9 τα πράγματα ίσως να ήταν αλλιώς, αλλά με το αν δουλειά δεν γίνεται.

Οι πρωταθλητές δεν έκαναν το 1-0, δεν μπόρεσαν και στο δεύτερο να κάνουν το 1-1 παρότι με τα σερβίς του Ράπτη από 21-24 ισοφάρισαν σε 24-24 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Και τονίζω πως κρίθηκαν γιατί ακόμα και να κέρδιζαν με 3-2 η διαφορά από τον Ολυμπιακό θα ήταν στους 8 και τα πράγματα γι' αυτούς εξαιρετικά δύσκολα. Αλλά δεν χρειάζονται πολλά λόγια, οι δηλώσεις του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία δίκαιη νίκη και έχει τέτοια διαφορά όπου δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη η διαφορά και είναι δύσκολο να την καλύψει κάποια ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι δικαίως πολύ κοντά στο πρωτάθλημα. Εμφάνισε την πιο σταθερή ομάδα» τα λένε όλα.

Οι Πειραιώτες κερδίζουν δίκαια το πρωτάθλημα, θα το κέρδιζαν και με playoffs όπως προανέφερα, απλά θα τονίσω πως μακάρι να υπήρχαν για να χαιρόμασταν και εμείς περισσότερα ωραία παιχνίδια όπως το χθεσινό. Ας ελπίσουμε πως το λάθος αυτό δεν θα επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια επιστρέψει ο γνωστός τρόπος διεξαγωγής. Επόμενα χρόνια που αν όντως οι ομάδες πάρουν τα χρήματα από το στοίχημα αναμένονται να είναι ακόμα καλύτερα για το άθλημα καθώς θα ενισχυθούν και θα μας προσφέρουν ακόμα καλύτερο θέαμα...

ΥΓ: Το πόσο καλύτερος και πλήρης ήταν ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, φάνηκε στο σετ που έχασε. Οι Πειραιώτες παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 24-19 κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο. Αυτό δεν το κάνουν πολλές ομάδες και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τους παίκτες για να το πετύχουν, όπως φάνηκε και στον Άγιο Θωμά, παρότι δεν ολοκλήρωσαν την συγκεκριμένη ανατροπή. Αυτό το σερί 4-0 πάντως τους έδωσε την ψυχολογία για να γίνει το εύκολο 3-1.

ΥΓ1: Ναι ο Στιβαχτής μόλις αποκτήθηκε ο Νικολάκης, άλλαξε εντελώς πρόσωπο αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους Φρομ και Όκολιτς, αλλά σημαντικό μερίδιο στην καλύτερη εικόνα του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα έπαιξε και ο Ανδρεάδης. Προσωπικά είχα γράψει ο έμπειρος κεντρικός δεν θα επέστρεφε Ρέντη για τρίτος, αλλά για να πάρει τη θέση του Βουλκίδη, κάτι που έκανε και μαζί ανέβασε και τους Πειραιώτες πάνω στο φιλέ.

ΥΓ2: Για Παναθηναϊκό θα ξαναγράψω πως τον Ιανουάριο η διοίκηση θέλησε να κάνει κινήσεις. Υπήρξε συμφωνία με Καναδό ακραίο που την τελευταία στιγμή έκανε πίσω λόγω κορονοϊού, ενώ έγινε προσπάθεια και για Βούλγαρο κεντρικό. Αυτά τα γράφω για όσους φίλους του «τριφυλλιού» θεωρούν πως δεν υπήρξε προσπάθεια ενίσχυσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...