Ο Παναθηναϊκός για το θαύμα, ο Ολυμπιακός για τον τίτλο

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο Παναθηναϊκός για το θαύμα, ο Ολυμπιακός για τον τίτλο

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ένα ντέρμπι που αν κατακτήσουν οι «πράσινοι» θα έχουν ελπίδες έστω και λίγες για το θαύμα, ενώ αν το πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά σηκώνουν και το πρωτάθλημα.
Build A Bet στο Γαλλία - Ουκρανία. Ένας αγώνας – πολλές αγορές –ένα στοίχημα. |21+

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του φετινού πρωταθλήματος, με ένα ντέρμπι που είναι σε θέση να κρίνει πολλά ή και τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά όσον αφορά την συνέχεια που μπορεί να υπάρξει στην Volley League Ανδρών και τη Β' φάση. Αν δηλαδή θα έχουμε παράταση αγωνίας, έστω και μικρής ή αν γίνει γνωστός ο πρωταθλητής.

Για να μην πλατιάζουμε, αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν το τρίποντο ή και το δίποντο, τότε θα πάνε στην δεύτερη φάση με τεράστια διαφορά από τους «πράσινους» που θα είναι είτε στους 12, είτε στους βαθμούς και 8 ή και 9 βαθμών από τον Φοίνικα (που λογικά θα κερδίσει τον ΟΦΗ ) και 13 ή 14 από ΠΑΟΚ και φυσικά θα είναι όχι απλά το τεράστιο, αλλά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Αν από την άλλη το «τριφύλλι» επικρατήσει με 3-0 ή 3-1 οι ομάδες θα πάνε στην δεύτερη φάση με τους Πειραιώτες να είναι 6 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και τον Φοίνικα και 11 από τους Θεσσαλονικείς και το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο με την ομάδα βέβαια του Δημήτρη Καζάζη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ αν οι γηπεδούχοι κερδίσουν με 3-2 η διαφορά τους θα είναι στους 8 βαθμούς και 7 από τους Συριανούς..

Σε απλά ελληνικά στο σημερινό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός θα πάει να παίξει ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και με το άγχος του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια όχι μόνο για ήττα, αλλά ούτε καν για απώλεια βαθμού, ενώ ο Ολυμπιακός δεν θα έχει το παραμικρό άγχος, μετά και την μεγάλη διαφορά που έχει αποκτήσει, καθώς και σε περίπτωση ήττας, έχει τον χρόνο και τα ματς να καλύψει αυτό το τρίποντο, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του. Μένει να δούμε αν αυτό φανεί στο τάραφλεξ του Αγίου Θωμά. Αν δηλαδή οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παίξουν με την πίεση του πρέπει ή γνωρίζοντας πως έτσι και αλλιώς οι ελπίδες τους είναι ελάχιστες, θα κατέβουν χωρίς άγχος και όπου βγει.

Φαβορί φυσικά και υπάρχει και είναι ο Ολυμπιακός. Τον τίτλο του φαβορί οι «ερυθρόλευκοι» το έχουν κερδίσει και με το παραπάνω με τις εμφανίσεις τους στα 13 ματς που έχουν δώσει ως τώρα, στα οποία μετρούν 12 νίκες και 1 μόλις ήττα. Το έχουν κερδίσει επίσης και από το ντέρμπι «αιωνίων» στο Ρέντη όπου με εξαίρεση το πρώτο σετ που ήταν κόντρα, πήραν τη νίκη με ένα άνετο 3-0. Στο καθαρά ψυχολογικό κομμάτι, η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη κατεβαίνει στο ματς που μπορεί να της εξασφαλίσει τον τίτλο από εξαιρετικά νωρίς, ούσα σε πολλή καλύτερη κατάσταση.

Πόσο θα επηρεάσει το ψυχολογικό κομμάτι, ας περιμένουμε λίγες ώρες για να το δούμε. Τώρα θα σταθούμε στο που λογικά θα ποντάρουν οι δύο ομάδες για να πάρουν το ντέρμπι, ξεκινώντας από τους γηπεδούχους, οι οποίοι ξαναλέμε παίζουν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Αρχικά αυτό το χωρίς αύριο τους κάνει να δώσουν περισσότερα και από το 100% των δυνατοτήτων τους.

Πάμε τώρα στο πως αναμένεται να παίξουν οι πρωταθλητές. Αρχικά θα πιέσουν μέχρι εκεί που δεν πάει στο σερβίς, θα παίξουν δηλαδή από την πίσω γραμμή στα όρια του λάθους και θα σημαδεύουν στα περισσότερα τον Φρομ. Σημαδεύοντας τον Γερμανό ο στόχος θα είναι και τον χτυπήσουν στο αδύνατο σημείο του, αλλά και να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού, κάτι που φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι. Επιθετικά μετά και την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Φοίνικα, αναμένεται να φορτωθεί ακόμα περισσότερο ο Ράπτης, ενώ το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στο μπλοκ, εκεί δηλαδή που είναι και η δύναμη του Παναθηναϊκού. Στο μπλοκ οι «πράσινοι» θα παίξουν με τακτική προσπαθώντας όπως στα περισσότερα παιχνίδια να μην κερδίσουν μόνο πόντους, αλλά να κάνουν όσα περισσότερα «σπασίματα» γίνεται στις επιθέσεις των αντιπάλων για να έχουν δικές τους κόντρα επιθέσεις.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει την συνταγή που τον έχει στην πρώτη θέση και με τόσο μεγάλη διαφορά. Οι Πειραιώτες θα στηριχθούν στον πλουραλισμό που έχουν στην επίθεση. Ο Στιβαχτής που θα ξαναγράψω πως από την στιγμή που αποκτήθηκε ο Νικολάκης, είναι σαν να έχει ανέβει επίπεδο, θα παίξει πολύ την πάιπ με Μιγιαΐλοβιτς και Φρομ και τον ακραίο που θα βρεθεί απέναντι από τον Γιάκομπσεν (αν και ο Δανός είναι καλός μπλοκέρ). Θα προσπαθήσει να βάλει στο παιχνίδι τον Όκολιτς (κυρίως), αλλά και τον Ανδρεάδη, ενώ έχει και την σιγουριά του Έγκλεσκαλνς. Στο σερβίς, ειδικά αν παίξει ο Συναδινός λίμπερο, οι «ερυθρόλευκοι» θα τον σημαδεύουν σε μεγάλο βαθμό, ποντάροντας στην απειρία του μικρού που μπορεί κόντρα στον Φοίνικα να ήταν εξαιρετικός, αλλά θα αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της καριέρας του, ενώ στο μπλοκ θα δώσουν βάρος στο να κλείσουν τον Ράπτη αρχικά και τον Τσάτσιτς, τους δύο πιο επικίνδυνους επιθετικά παίκτες των αντιπάλων τους, προσέχοντας σε μεγάλο βαθμό και τον Ρανγκέλ που αν πάρει μπάλες μπορεί να κάνει ζημιά.

Αυτά όμως είναι σχέδια που αν θα πετύχουν θα φανούν στο τάραφλεξ, εκεί δηλαδή που θα κριθούν όλα. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε να δούμε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι όπως ήταν αυτό με τον Φοίνικα και αργά το βράδυ θα ξέρουμε αν η Β' φάση του πρωταθλήματος θα έχει έστω και μικρό ενδιαφέρον ή αν θα έχουν τελειώσει όλα και απλά τα υπόλοιπα ματς γίνουν επειδή πρέπει να γίνουν...

ΥΓ: Θα ξαναπώ πως ο φυσικά και δεν φταίει ο Ολυμπιακός για το σύστημα (μην αρχίσετε πάλι τα γραφικά σχόλια βλέποντας παντού φαντάσματα). Το ψήφισαν όλες οι ομάδες, ωστόσο πραγματικά είναι τραγικό για την ΕΣΑΠ να μην είχε σκεφτεί την κορύφωση του πρωταθλήματος με playoffs, κάνοντάς το ακόμα πιο ενδιαφέρον.

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη είχε 2 κρούσματα και επειδή ο φόβος ήταν μεγάλος, βλέποντας και τις υπόλοιπες ομάδες πόσο χτυπήθηκαν, ζήτησαν από την ΕΣΑΠ να μην γίνει το ματς της Παρασκευής με την Κηφισιά. Ως εκεί λογικό το βρίσκω. Ακόμα όμως δεν έχω καταλάβει γιατί δέχθηκε να γίνει το ματς την Δευτέρα αρκεί να είχε 7 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Ακατανόητη εντελώς συμφωνία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...