Παναθηναϊκός: Επαιξαν με μάσκες για να προστατεύσουν την ομάδα και το πρωτάθλημα (vids, pics)

Παναθηναϊκός: Επαιξαν με μάσκες για να προστατεύσουν την ομάδα και το πρωτάθλημα (vids, pics)

Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός: Επαιξαν με μάσκες για να προστατεύσουν την ομάδα και το πρωτάθλημα (vids, pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο ματς με την Κηφισιά φορώντας μάσκες, με τους Γιώργο Στεφάνου και Παναγιώτη Πελεκούδα να αναφέρουν στο gazzetta.gr πως το έκαναν για να προστατεύουν την ομάδα, το πρωτάθλημα και φυσικά τους εαυτούς τους.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις επικρατώντας της ιδιαίτερα μαχητικής Κηφισιάς με 3-0, σε ένα παιχνίδι που το σημείο αναφοράς είναι πως οι 5 από τους 7 παίκτες της επτάδας (μαζί με τον λίμπερο) του «τριφυλλιού» αγωνίστηκε με μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό. Αυτό είχε κάνει και στο προηγούμενο παιχνίδι της Κηφισιάς ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Στιβαχτής, με την ομάδα των Βορείων Προαστείων να είναι αυτή που μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κορονοίό.

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Γιώργο Στεφάνου, λίμπερο του Παναθηναϊκού και τον Παναγιώτη Πελεκούδα τον κεντρικό των... πρασίνων θέλοντας να μάθει αρχικά τους λόγους της απόφασης του να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες με μάσκα και αν αυτή η μάσκα τους δυσκόλεψε αγωνιστικά. Για το πρώτο και οι δύο ήταν ξεκάθαροι πως έγινε προκειμένου να προστατευτεί η ομάδα, καθώς αν υπάρξει κρούσμα το πρόβλημα που αντιμετωπίσει κάθε σύλλογος είναι τεράστιο, όπως ξεκάθαρα φάνηκε και από την Κηφισιά, στην συνέχεια για να προστατεύσουν το πρωτάθλημα που έχει ανάγκη δυνατές ομάδες και φυσικά τους εαυτούς τους.

Πελεκούδας: «Αν μπει κρούσμα σε ομάδα καταστρέφεται, ήταν δύσκολο, ειδικά σε μεγάλα ράλι»

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Πελεκούδας μας μίλησε για το θέμα με την μάσκα ξεκινώντας για το τι ώθησε τους παίκτες του «τριφυλλιού» να πάρουν αυτή την απόφαση: «Βλέπουμε πως αν μπει κρούσμα σε μία καταστρέφεται όπως έγινε με Κηφισιά και Φίλιππο Βέροιας και επειδή κάποιοι αθλητές δεν μένουν μόνοι τους και αποφασίσαμε να παίξουμε μάσκα».

Πως ήταν σαν εμπειρία, σας επηρέαζε αγωνιστικά;

«Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο, ειδικά όταν ανεβάζεις σφυγμούς. Δεν είναι κάτι που διαχειρίζεσαι εύκολα και θέλει προσοχή. Θα έλεγα πως δεν ενοχλεί σε κινήσεις αλλά στην ανάσα και ειδικά όταν υπάρχει μεγάλο ράλι. Μάλιστα κάποιοι αθλητές δεν μπορούν με την μάσκα, υπάρχει όριο (οι Ρανγκέλ και Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δεν μπόρεσαν να παίξουν με μάσκα). Οι συγκεκριμένες μάσκες πάντως στο παιχνίδι ήταν τέλειες και δεν αντιμετωπίσαμε τόσο μεγάλο θέμα»

Αυτό έγινε λόγω Κηφισιάς ή θα συνεχιστεί;

«Σίγουρα θα το συνεχίσουμε και στις προπονήσεις. Θεωρούμε πως η Κηφισιά το πέρασε όλο αυτό. Το κάνουμε για την πάρτη μας γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε κάποιον αθλητή, δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή απώλεια».

Στεφάνου: «Θέλει μεγάλη υπευθυνότητα από όλους μας γιατί τα κρούσματα υπάρχουν και μεταδίδονται»

Η θέση του λίμπερο είναι μια θέση που πρέπει να έχεις αντίληψη όλου του γηπέδου, με τον Γιώργο Στεφάνου να μας αναφέρει πως η μάσκα τον δυσκόλεψε σε κάποιο βαθμό, αλλά το σημαντικό είναι να είναι όλοι υγιείς για το καλό και το δικό τους, των οικογενειών τους και φυσικά και του πρωταθλήματος.

Αρχικά αναφέρθηκε στον λόγο που οι παίκτες του Παναθηναϊκού φόρεσαν μάσκα: «Ο λόγος είναι πως προσπαθούμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τα πρόσωπα που έχουμε δίπλα μας και το προϊόν μας. Βλέποντας πως εξελίσσεται η όλη κατάσταση στο χώρο του βόλεϊ θεωρήσαμε σαν ομάδα να κάνουμε μια προσπάθεια όλη για να προφυλαχτούμε και εμείς και το πρωτάθλημα.

Εδώ θέλω να πω πως θα πρέπει να εξετάσουμε και πάλι το πρωτόκολλο που ακολουθούμε και να το βελτιώσουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα».

Αγωνιστικά σε επηρέασε και αν ναι σε μεγάλο βαθμό;

«Είναι πολύ δύσκολο και όσον αφορά τις αναπνοές και όχι μόνο. Επηρεάζει την αντίληψη και την αίσθηση του χώρου. Η μάσκα δεν είναι σταθερή την ώρα που κουνιέσαι κουνιέται μπορεί να πέσει στα μάτια σου. Σου μειώνει την ορατότητα. Ο σκοπός όμως είναι υπεράνω μιας απόδοσης, όταν δεν δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε κάποιους παίκτες αξίζει τον κόπο για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Εγώ είχα θέμα στο οπτικό πεδίο και τα αντανακλαστικά μου αλλά δεν γίνεται αλλιώς το αντέχω».

Αυτό με τις μάσκες θα συνεχιστεί;

«Και δεν θα είναι το μόνο. Αποφασίσαμε ως ομάδα να σταματήσουμε τις όποιες επαφές με αντιπάλους παίκτες και σε δεύτερη φάση θα έχουμε το νου μας και μεταξύ μας. Όσον αφορά την μάσκα, ξεκίνησε από χθες και θα το συνεχίσουμε και στην πορεία μέχρι το επόμενο τεστ. Θέλει μεγάλη υπευθυνότητα, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, βλέπουμε πως τα κρούσματα υπάρχουν και μεταδίδονται. Δεν ξέρουμε αν μεταδίδονται από μία ομάδα στην άλλη και πρέπει όλες οι ομάδες όχι μόνο εμείς να έχουμε μια υπευθυνότητα για τους εαυτούς μας και το πρωτάθλημα».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα