Να συμφωνήσουν να γίνουν οι αγώνες και αν δεν γίνεται ας μην το πάρει κανείς

Να συμφωνήσουν να γίνουν οι αγώνες και αν δεν γίνεται ας μην το πάρει κανείς

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει την πιο λογική κατά την γνώμη του απόφαση που πρέπει να πάρουν όλοι στην ΕΣΑΠ. Να προσπαθήσουν να συνεχίσουν το πρωτάθλημα και αν αυτό δεν μπορέσει να γίνει, να μην υπάρξει πρωταθλητής.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά σκεφτόμουν πολύ να ασχοληθώ και να γράψω κάτι για το βόλεϊ ανδρών και το πρωτάθλημα του οποίου ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η τύχη. Με το περιβάλλον να είναι τόσο άρρωστο, όπως φάνηκε άλλωστε και από τις ανακοινώσεις που υπήρξαν την Κυριακή, το να πεις την γνώμη σου είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, καθώς αμέσως θα αρχίσουν οι γκρίνιες και τα σχόλια πως κάτι κρύβεται πίσω.

Επειδή όμως δεν κρύβεται τίποτα πίσω, η άποψή μου στο θέμα που προέκυψε μετά την χθεσινή άκαρπη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ, είναι μία. Οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βλέποντας το αδιέξοδο που έχει υπάρξει με την μή συμφωνία και το κλίμα που έχει πολωθεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, πρέπει να προχωρήσουν σε μία κίνηση που μόνο καλό μπορεί να κάνει στο άθλημα.

Να βγουν και να πουν πως για το καλό του βόλεϊ και ενός πρωταθλήματος που έχει περάσει πολλά, κυρίως για τις κόντρες που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, συμφωνούν να τελειώσει κανονικά. Πως δέχονται την πρόταση της ΕΣΑΠ να γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί ο φετινός μαραθώνιος, από την στιγμή που υπέρ της κίνησης αυτής τάσσονται ουσιαστικά οι 7 με 8 από τις 10 ομάδες.

Φυσικά μιλάμε για ένα τέλος κουτσουρεμένο με λιγότερους αγώνες στα πλέι οφ που ωστόσο και χρήματα τα οποία τόσο έχουν ανάγκη οι ομάδες θα προσφέρει και κανείς δεν μπορεί να πει για κωλοτούμπα, καθώς το να βάζουν οι συγκεκριμένες ομάδες όπως και όλες οι υπόλοιπες, το καλό του αθλήματος πάνω από όλα, είναι στάση ευθύνης και καμία κυβίστηση.

Βέβαια αν τελικά οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αποφασίσουν να αλλάξουν γνώμη, αφήνοντας την σκληρή στάση και δεχόμενοι την συνέχιση του πρωταθλήματος, αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό θα εξαρτηθεί από τους υγειονομικούς φορείς και το πόσο ο κορονοϊός θα συνεχίσει να μην μας απειλεί τόσο έντονα όσο τους προηγούμενους μήνες.

Σε απλά ελληνικά, μπορεί όντως να παρθεί απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά τελικά να μην μπορεί αυτό να γίνει λόγω της πανδημίας και των πρωτοκόλλων υγείας (να μην μπορούν να ανοίξουν τα κλειστά γυμναστήρια κλπ κλπ). Σε αυτή την περίπτωση και μόνο θεωρώ πως η απόφαση της ΕΣΑΠ πρέπει να είναι ίδια με αυτή των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης από την στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια. Να υπάρξει δηλαδή οριστική διακοπή χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.

Ναι ναι το ξέρω πως τώρα θα αρχίσει η γκρίνια και όλα αυτά τα ωραία. Ωστόσο αν στην Ιταλία, στην Πολωνία, στην Τουρκία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στην Ολλανδία, χώρες δηλαδή με πιο δυνατό πρωτάθλημα από εμάς, αποφάσισαν τη διακοπή χωρίς πρωταθλητή, γιατί στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολο να γίνει, από τη στιγμή βέβαια που θα έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο να συνεχιστεί κανονικά;

Μπορεί δηλαδή η Λούμπε, η Μόντενα, η Τρεντίνο, η Ζάκσα, η Φριντρισχάφεν, η Φενέρ, η Γιαστρέμπσκι που κοστίζουν μαζί όσο όλο το ελληνικό πρωτάθλημα και πολλά περισσότερα, να δέχονται να τελειώσει το πρωτάθλημα στις χώρες τους χωρίς κάποιος να το κατακτήσει, αλλά σε αυτή την χώρα δεν γίνεται; Οι Χουαντορένα, Άντερσον και άλλοι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ παίκτες δεν προσπαθούσαν όλη την χρονιά, δεν έχουν κοπιάσει, δεν έχουν δώσει τα πάντα για να βρεθούν εκεί που βρέθηκαν; Μόνο οι δικοί μας το έκαναν και πρέπει να ανταμειφθούν για τους κόπους τους;

Η τεράστια διαφορά της Ιταλίας, της Πολωνίας και των άλλων χωρών με την δική μας, είναι πως σε αυτές δεν έχουν ποδοσφαιροποιηθεί όλα τα αθλήματα και φυσικά και το βόλεϊ. Γι' αυτό 'ίσως έφτασε και εδώ η ώρα να γίνει η αρχή. Οι 10 της Λίγκας να κοιτάξουν το καλό του αθλήματος και μόνο και όχι τον «πόλεμο» των ΠΑΕ. Να πουν όλοι ναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά αν αυτό δεν μπορεί να συμβεί, ο τίτλος να μην πάει πουθενά, όπως ξαναλέω έγινε και στα πιο ακριβά και δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Χωρίς γκρίνιες και χωρίς ανακοινώσεις που η μία είναι χειρότερη από την άλλη. Ας δείξουν στο κάτω-κάτω πως αφουγκράζονται χώρες που είναι μίλια μπροστά από την δική μας στο άθλημα αυτό και αν το κάνουν τότε θα υπάρξει ελπίδα...

ΥΓ: Μην αρχίσετε τα μα και μου. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ούτε παύλες, ούτε χάρτινα, ούτε πέτσινα, ούτε τίποτα από αυτά τα πιασάρικα που αρέσουν στον κόσμο που με την σειρά του ασχολείται με το βόλεϊ ΜΟΝΟ στα ντέρμπι. Ναι να γίνουν προσπάθειες και μεγάλες για να τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό να μην το πάρει κανείς όπως ξαναλέω έγινε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο και θα ήταν ίδια η άποψη όποια ομάδα και αν βρισκόταν στην πρώτη θέση πριν την διακοπή λόγω κορονοϊού.

ΥΓ1: Μεγάλο λάθος η συμφωνία να μην υποβιβαστεί κανείς, Εδώ με 10 ομάδες και φτάσαμε στο σημείο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να μην κατεβαίνει να παίξει και ομάδες να διώχνουν ξένους γιατί δεν είχαν κίνητρο και χρήματα να τους πληρώσουν. Με 12 ομάδες τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα λόγω κορονοϊού είναι τεράστιο ρίσκο το να μην πέσει κανείς.

ΥΓ2: Για τις γυναίκες και την ΕΟΠΕ ας περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή να δούμε τι θα αποφασίσει και πως και τότε σίγουρα θα έχουμε να γράψουμε πολλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...