Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Στον Άγιο Θωμά κρίνεται ο πρώτος τίτλος

Gazzetta team
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Στον Άγιο Θωμά κρίνεται ο πρώτος τίτλος

bet365

H ώρα του τίτλου στην 9η διοργάνωση του Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς" έφτασε. Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στις 18.00 έχει οριστεί η έναρξη του β΄τελικού της διοργάνωσης μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 3-2 σετ στον Α΄τελικό που έγινε στο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη την περασμένη Πέμπτη έχει πλεονέκτημα έδρας αλλά και αποτελεσμάτων.

Οι «πράσινοι» εάν νικήσουν με οποιοδήποτε σκορ θα κατακτήσουν το πρώτο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στην ιστορία τους και τον πρώτη τίτλο στο ανδρικό βόλεϊ από το κύπελλο Ελλάδας του 2010 και πάλι έχοντας νικήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» για να κάνουν την ανατροπή χρειάζονται μόνο νίκη. Εάν νικήσουν με 3-2 σετ τότε θα παιχτεί έξτρα σετ 15 πόντων, το λεγόμενο «χρυσό» σετ που θα κρίνει τον τίτλο. Εάν ο Ολυμπιακός νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ θα εξασφαλίσουν απ΄ευθείας τον 7ο τίτλο και 6ο συνεχόμενο στη διοργάνωση.

Και οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή στο πρωτάθλημα με 3-0 σετ. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισκέφθηκε την αποψινή προπόνηση του Παναθηναϊκού και εμψύχωσε τους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο. Τα 1.000 εισιτήρια που προπωλήθηκαν από το viva.gr εξαντλήθηκαν σε 4 λεπτά.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Ξέρουμε πως είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας. Είναι ένας αγώνας τίτλου και εδώ που έχουμε φτάσει δεν έχουμε επιλογή από το να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο που τόσο θέλει όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων δήλωσε: «Είναι ένας τελικός απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Εμείς θέλουμε πολύ να κερδίσουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Λιγκ Καπ. Ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει στους τελικούς κι αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο άλμα για τη μεγάλη επιστροφή και στους τίτλους. Μας περιμένει ένας απαιτητικός και δύσκολος αγώνας. Τα "θέλω" με τα "πρέπει" πρέπει να μείνουν μακριά από τη σκέψη μας και την οργάνωση του παιχνιδιού μας. Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά για να ολοκληρώσουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου».

Ετοιμος για να ανατρέψει με τη σειρά του την έδρα του Παναθηναϊκού όπως έκανε και στο πρωτάθλημα με 3-2 σετ είναι ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι στο πρωτάθλημα νίκησαν εκτός έδρας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης 3-0 σετ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ανέφερε: «Το μυαλό μας είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στον αυριανό αγώνα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όλοι μας για να κερδίσουμε το κύπελλο. Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι συμβαίνει εναντίον μας αλλά πρέπει να ξεπερνάμε όλες αυτές τις καταστάσεις και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να μην αποσπαστεί η προσοχή μας από οτιδήποτε εκτός του δικού μας κομματιού και να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση».

O αρχηγός του Θρύλου, Γιώργος Πετρέας δήλωσε στο olympiacossfpgr τα εξής: «Προετοιμαζόμαστε όλες αυτές τις ημέρες για να διορθώσουμε τα λάθη του προηγούμενου αγώνα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξία και στον χαρακτήρα που έχει η ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν να πρόκειται για μονό τελικό, κάτι που ρεαλιστικά είναι. Έχουμε την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια που κρίνουν τίτλους και το έχουμε αποδείξει ότι τα καταφέρνουμε. Όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε άλλη μια φορά».

Διαιτητές Β΄τελικού Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς

19/02/2020, Άγιος Θωμάς, Μαρούσι, 18.00 (ΕΡΤ): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός - Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Πέρρος. Κομισάριος: Ιωαννίδης. Επόπτες: Νικάκης, Τόλιος, Παπαθανασίου, Μαριδάκης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη, Παπασηφάκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα