Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στη Volley League

Newsroom
O Μίλων παίζει με τον Ολυμπιακό

bet365

Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στη Volley League και μαζί θα οριστικοποιηθεί πώς θα διαμορφωθεί η τελική κατάταξη στη μάχη για την 3η θέση, αλλά και στα πλέι άουτ.

Με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στη Volley League το Σάββατο (2/3), με όλα τα παιχνίδια να έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 17:00.

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά υποδέχεται τον Άθλο Ορεστιάδας, με τις ομάδες να διεκδικούν την 5η θέση.

Η ομάδα των βορείων προαστίων κρατάει την κατάσταση στα χέρια της, καθώς με νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα εξασφαλίσει την 5η θέση στην κανονική περίοδο. Υπό προϋποθέσεις η Κηφισιά μπορεί να πάρει την 5η θέση και με ήττα 3-2 σετ αρκεί ο Πήγασος Πολίχνης, να μην πάρει το τρίποντο την Καλαμάτα '80 στη Μεσσηνία. Η Κηφισιά έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Πήγασο.

Ο Άθλος από την πλευρά του στοχεύει ξεκάθαρα σε ένα τρίποντο για να προσπεράσει πάνω στο νήμα μόνο την Κηφισιά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας του Άθλου με τον Πήγασο όλα θα κριθούν στα συνολικά σετ όλου του πρωταθλήματος καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει απόλυτη ισορροπία βαθμών, σετ αλλά και πόντων γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά έχει συμβεί.

Στη Σύρο ο Φοίνικας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς στο φινάλε της κανονικής περιόδου με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς.

Ο Φοίνικας έχει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο καλό σενάριο ο Φοίνικας εάν νικήσει με τρίποντο τον ΠΑΟΚ μπορεί να πιάσει ακόμα και τον Πήγασο στην 6η θέση της βαθμολογίας (εφόσον ηττηθεί και ο Άθλος) και μάλιστα να ξεπεράσει τον Πήγασο καθώς έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία διότι νίκησε 3-1 με πόντους 99-87 και έχασε 3-1 με πόντους 102-105.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άθλο ο Φοίνικας έχει μειονέκτημα όπως και στην απίθανη μεν αλλά υπαρκτή δε περίπτωση που έχουμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Άθλου, Φοίνικα και Πηγάσου. Σε αυτή την περίπτωση ο Άθλος θα είναι 6ος, ο Φοίνικας 7ος και ο Πήγασος 8ος. Αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο που ο Πήγασος πέφτει στα πλέι άουτ.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε περίπτωση ήττας του Φοίνικα από τον ΠΑΟΚ και νίκη του Α.Ο.Καλαμάτα 80 ο Φοίνικας θα βρεθεί στην τελευταία θέση και με μειονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ και άρα με ην πλάτη στον τοίχο σχετικά με την παραμονή του στην κατηγορία. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση ισοβαθμίας του Φοίνικα με την Καλαμάτα 80 οι συριανοί έχουν πλεονέκτημα στους συνολικούς πόντους των δύο μεταξύ τους αγώνων.

Στον αγώνα του α' γύρου η Καλαμάτα είχε νικήσει 3-2 αλλά με πόντους 104-111 για τον Φοίνικα και στο Β γύρο ο Φοίνικας είχε νικήσει 3-2 με πόντους 110-106.
Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του στοχεύει μόνο στο τρίποντο για να έχει ελπίδες για την 3η θέση. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να νικήσει τον Φοίνικα 3-0 ή 3-1 σετ και να χάσει με το ίδιο σκορ ο Μίλων από τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Στην περίπτωση ισοβαθμίας με τον Μίλωνα, ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα.

Ντέρμπι επιβίωσης στην Καλαμάτα, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Πήγασο Πολίχνης.

Η Καλαμάτα ακόμα και με τρίποντο και στην περίπτωση που ισοβαθμήσει με τον Άθλο Ορεστιάδας χάνει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με τους εβρίτες, μόλις για ένα πόντο μετά από 10 σετ που έδωσαν στους μεταξύ τους αγώνες. Επομένως η Καλαμάτα ελπίζει μόνο να προσπεράσει τον Φοίνικα Σύρου, ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Επίσης υπάρχει η περίπτωση ο Φοίνικας να προσπεράσει τον Άθλο και να έχουμε ισοβαθμία Άθλου και Καλαμάτας στην τελευταία θέση οπότε και σε αυτή την περίπτωση ο Άθλος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.


Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σύστημα των πλέι οφ οι ομάδες που θα πάρουν την 5η, την 6η και την 7η θέση θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα και οι ομάδες που θα πέσουν στην 8η και 9η θέση θα παίξουν μεταξύ τους για την επιβίωση.

Υπάρχει και ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Ολυμπιακού και του Μίλωνα που θα κρίνει την 3η θέση στην κανονική περίοδο. Ο Ολυμπιακός μετά την απώλεια του ντέρμπι των «αιωνίων» απώλεσε τις ελπίδες για να κατακτήσει την πρώτη θέση οπότε θεωρητικά είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Αυτό δε σημαίνει πως είναι και αδιάφορος για τον αγώνα και άλλωστε ο προπονητής της ομάδας Ντανιέλ Καστελάνι έδωσε τον τόνο για ολική ανασύνταξη και αντεπίθεση μέχρι την κατάκτηση του νταμπλ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει 39 βαθμούς, έναντι 44 του Παναθηναϊκού, 33 του Μίλωνα στην 3η θέση και τουν ΠΑΟΚ με 30 στην 4η θέση.

Ο Μίλων έχει μεγάλο κίνητρο να πάρει μία ακόμα νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά κυρίως ένα βαθμό που θα του εξασφαλίσει την 3η θέση που θα είναι και η καλύτερη όλων των εποχών στην κατηγορία ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στην αρχή της σεζόν

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής - Βαθμολογία

Σάββατο 2 Μαρτίου

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Βαρατάσης, Καπότης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Παραλίας, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Πήγασος Πολίχνης
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεράνιος, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κοσμάς, Σπίνας, Γραμματεία: Βλαχούλη.

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» Ερμούπολη, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Τομαράς, Συρίγος, Γραμματεία: Καπουράνη.

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 17.00 (ΕΡΤ-Flix): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Αγγελίδης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Ρηγόπουλος, Τσίτσικας, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Ρεπό ο Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 44
2.Ολυμπιακός 39
3.Μίλων 33
4.ΠΑΟΚ 30
5.Κηφισιά 14
6.Πήγασος 13
7.Αθλος 12
8.Φοίνικας 10
9.Καλαμάτα '80 9

@Photo credits: INTIME, Δημήτρης Σαρελάς
 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα