Με 9 ομάδες η Volley League, δεν δίνεται wild card

Φώτης Καρακούσης
Volley League

bet365

Ο κύβος ερρίφθη όσον αφορά τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Volley League την περίοδο 2023-24. Συγκεκριμένα η ΕΣΑΠ αποφάσισε να μην δώσει Wild Card και έτσι θα κατέβουν 9. Ποιες ήταν αυτές που ζήτησαν την κάρτα για να παίξουν στην μεγάλη κατηγορία.

Τελικά δεν βρέθηκε λύση όσον αφορά τις ομάδες που θα κατέβουν στη νέα Volley League ή για την ακρίβεια σε αυτή που θα έπαιρνε την wild card, από την στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπορεί να κατέβει λόγω χρεών. Από την στιγμή που έγινε γνωστό πως υπάρχει πρόθεση να δοθεί κάρτα σε κάποια για να παίξει στην μεγάλη κατηγορία, ενδιαφέρον έδειξαν ο ΟΦΗ που είχε υποβιβαστεί πέρσι, η Σάμος που ήταν 3η στην Pre League, ο Ηρακλής που ήθελε μετά από χρόνια να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, ο Φλοίσβος και ο Αιγιαλέων. Ωστόσο από την στιγμή που οι ομάδες αυτές όχι απλά δεν τα βρήκαν, αλλά άφηναν να εννοηθεί πως αν η κάρτα δοθεί σε άλλη θα κυνηγούσαν την υπόθεση, αποφασίστηκε να μην δοθεί τελικά κάποια wild card και έτσι στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρξουν 9 ομάδες. Για την ιστορία αυτές θα είναι οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά, Μίλωνας, Πήγασος Πολίχνης, Άθλος Ορεστιάδας και Καλαμάτα. Η Καλαμάτα μάλιστα θα φιλοξενήσει και στις 25 Σεπτεμβρίου την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής: «Η ΕΣΑΠ ανακοινώνει ότι σε έκτακτο σημερινό της ΔΣ αποφάσισε OMOΦΩΝΑ την μη χορήγηση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής για την περίοδο 2023/2024 , θεωρώντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι η από κοινού με την Ομοσπονδία (την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξη και συνεργασία της) προσπάθεια διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με δέκα αγωνιστικά ισχυρές και φερέγγυες ομάδες (και μάλιστα με κριτήρια, κατά το μέτρο του δυνατού, αντικειμενικά και μετρήσιμα) δεν εκτιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο.

Συνεχίζουμε ενωμένοι ρίχνοντας όλο μας το βάρος στην άρτια διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματός μας, η κλήρωση του οποίου προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα και το οποίο υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες θεσμικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα 2024/2025 να διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι και πέντε αλλοδαπούς αθλητές».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα