Άνετα ο ΠΑΟΚ την 2η εξάδα του Ολυμπιακού (vids)

Φώτης Καρακούσης
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

bet365

Με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-0 του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε με την 2η εξάδα, ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της Volley League. Στην 1η θέση οι Πειραιώτες στην 2η οι Θεσσαλονικείς.

Με τον ΠΑΟΚ είναι και τυπικά 2ος και τον Ολυμπιακό και τυπικά πρώτος, η μεταξύ τους αναμέτρηση που θα έκλεινε και την κανονική διάρκεια της Volley League, έδειχνε περισσότερο να είναι αγγαρεία. Μια αγγαρεία κυρίως για τους Πειραιώτες που έχοντας λίγες πριν κατακτήσει το Challenge Cup, τον τρίτο Ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία τους στο κατάμεστο ΣΕΦ, κατέβηκαν στο Παλατάκι με την 2η εξάδα.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ και παίζοντας σοβαρά έκανε περίπατο επικρατώντας με 3-0 (25-11, 25-18, 25-22), Ένα αποτέλεσμα που όπως αναφέραμε δεν αλλάζει σε τίποτα την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων. Έτσι οι πρώτοι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Μίλωνα και οι δεύτεροι «ασπρόμαυροι» επίσης με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι ημιτελικοί θα κριθούν στις 3 νίκες, χωρίς να μετράνε τα αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια.

Με Κομητούδη πάσα και με Λινάρδο, Τζιάβρα μοναδικό βασικό οι Πειραιώτες

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός κατέβηκε με μοναδικούς βασικούς τον Δημοσθένη Λινάρδο και τον Δημήτρη Τζιάβρα και όλοι οι άλλοι ήταν αναπληρωματικοί. Στην πάσα έπαιξε ο Κομητούδης, διαγώνιος ο Ζουπάνι, ακραίοι οι Χανδρινός και Δαλακούρας και κεντρικοί οι Παπαγγελόπουλος, Λινάρδος. Ένα σχήμα που σε αγώνα δεν πρέπει να είχε παίξει ποτέ μαζί, παρά μόνο στις προπονήσεις της ομάδας του Αλμπέρτο Τζουλιάνι.

Περίπατος στο πρώτο

Παίζοντας όπως αναφέραμε με ένα σχήμα που δεν έχει παίξει ποτέ μαζί, ο Ολυμπιακός σε κανένα σημείο του πρώτου σετ δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν σοβαρά, πίεσαν πολύ στο σερβίς ειδικά με τον Σκρεντράου που συνολικά είχε 5 άσους και κατάφεραν δια περιπάτου να πάρουν το πρώτο σετ, χωρίς να αφήσουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους Πειραιώτες που εκτός από την δεύτερη εξάδα, είναι λογικό να είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο ΣΕΦ και στην κατάκτηση του Challenge Cup.

Το πάλεψε παραπάνω ο Ολυμπιακός, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη

Στα υπόλοιπα δύο σετ είχαμε την ίδια εικόνα, με την μόνη διαφορά του ότι ο Ολυμπιακός το πάλεψε περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε τον απόλυτο έλεγχο, είχε τις λύσεις από τον Ράπτη ειδικά από την πάιπ, είχε επίσης σε καλή μέρα τον Γιόρνα που ναι μεν είχε 8 πόντους αλλά με το εντυπωσιακό 8/10 επιθέσεις και έτσι έφτασε στο 3-0 και την κατάκτηση της νίκης, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Λούμσι, Βασδέκης, Γραμματεία: Κουμπλή.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-2, 16-3, 21-6, 25-11

2ο σετ: 8-7, 16-12, 21-16, 25-18

3ο σετ: 6-8, 16-13, 21-18, 25-22

* Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 9 άσσοι, 47 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 15 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού οι πόντοι προήλθαν: 2 άσσοι, 32 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-11, 25-18, 25-22) σε 74΄.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλενκόσκι): Γιόρνα 8π. (8/10επ., 50%υπ., 40%αρ.), Γουόλς 1 (1/2επ.), Βουλκίδης 9 (8/9επ., 1 άσσος), Ράπτης 14 (12/28επ., 2 μπλοκ, 48%υπ., 22%αρ.), Σκεντράου 10 (4/5επ., 1 μπλοκ, 5 άσσοι), Βαν ντε Ντρις 18 (14/23επ., 1 μπλοκ, 3 άσσοι) / Κοκκινάκης (λ. - 60%υπ., 50%αρ.), Γάτσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζιουλιάνι): Κομητούδης, Παπαγγελόπουλος 11 (10/14επ., 1 μπλοκ), Χανδρινός 9 (8/25επ., 1 άσσος, 39%υπ., 22%αρ.), Ζουπάνι 9 (9/25επ.), Δαλακούρας 3 (2/9επ., 1 άσσος, 36%υπ., 29%αρ.), Λινάρδος 2 (2/3επ.) / Τζιάβρας (λ. - 39%υπ., 26%αρ.), Κολτσιάκης (λ), Γκουσταβάο 1 (1/2επ.), Κουμεντάκης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόφσκι είπε: «Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο. Αρχικά, πρέπει να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του CEV Challege Cup, είναι μεγάλο επίτευγμα, ειδικότερα για μία ελληνική ομάδα. Είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε και γι' αυτό επιλέξαμε να αγωνιστούμε με τους βασικούς, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε τον τελικό του CEV Challenge Cup και επέλεξε να αγωνιστεί με rotation. Τώρα μπροστά μας έχουμε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό των πλέι οφ. Εμείς προετοιμαζόμαστε για τα play-offs. Την Τετάρτη θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι εξίσου μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να τους σταματήσουμε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Ξεκινάμε να κοιτάζουμε τα πλέι οφ, ξεκινάμε την προετοιμασία μας για αυτή τη φάση. Τα παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα, αγωνίστηκαν σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος από το πως έπαιξαν στο δεύτερο και το τρίτο σετ. Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε, η προσοχή μας είναι στα πλέι οφ».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Δημήτρης Κομητούδης είπε: «Κρατάμε τα δύο τελευταία σετ, που δείξαμε άλλο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο. Τώρα, μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι του πρωταθλήματος, είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί. Ενδιάμεσα, υπάρχει και το Final-4 του Κυπέλλου στην Καλαμάτα, οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Συνεχίζουμε».

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΠΛΕΙ ΟΦ VOLLEY LEAGUE 2022-23

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη 18:30 (Live Streaming ESAP T.V.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 19:45 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

*Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις 3 νίκες.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα